Πώς θα φορέσεις σωστά το αντηλιακό σου;

Ήξερες ότι το αντηλιακό πρέπει να είναι τελευταία κρέμα που θα βάλεις στο πρόσωπο; Η Beauty blogger Σοφία Μάργαρη μας μαθαίνει τα μυστικά...



Τον ήλιο μην τον φοβάσαι μόνο στις διακοπές. Παραμονεύει σε κάθε σου αναμονή στη στάση του λεωφορείου και επιτίθεται για τα καλά όταν βρίσκεσαι εγκλωβισμένη με τις ώρες στο αυτοκίνητο.

Για να προστατέψεις την υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σου απόκτησε τη συνήθεια να χρησιμοποιείς αντηλιακή κρέμα πριν βγεις από το σπίτι και επανέλαβε συχνά  τη χρήση της ακόμα και για μια βόλτα μέσα στην πόλη.

Να θυμάσαι η τελευταία κρέμα που θα απλώσεις στο δέρμα σου πρέπει να είναι η αντηλιακή και όχι πάνω από την αντηλιακή να βάζεις άλλες κρέμες.


Αντηλιακή φροντίδα... από το βράδυ


-Κάνε απολέπιση

Κάνε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ένα τρίλεπτο σκραμπ,για να απεγκλωβίσεις την επιδερμίδα σου από τα νεκρά κύτταρα και να μην μπλοκάρουν οι πόροι από την αντηλιακή κρέμα.


-Βάλε μάσκα

Ξεκίνησε από τώρα να κάνεις 2 φορές την εβδομάδα ενυδατικές μάσκες για να εξασφαλίσεις περισσότερη ενυδάτωση των κυττάρων της επιδερμίδας.


-Η κρέμα νύχτας είναι απαραίτητη

Οι επιπτώσεις μόνο δέκα λεπτών απερίσκεπτης έκθεσης στον ήλιο διαρκούν έως και 72 ώρες» λέει ο δερματολόγος Dr Murad «Μόλις οι ακτίνες “χτυπούν” το δέρμα μεταβάλλεται δραστικά το κολλαγόνο και η ελαστίνη, πυροδοτώντας φλεγμονές διαρκείας. Για να επιδιορθώσεις ταχύτερα τη ζημιά επίλεξε μια αγωγή νύχτας η οποία περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά στοιχεία (όπως βιταμίνη Ε για μείωση της φλεγμονής) και πεπτιδίων (που βοηθούν το δέρμα να αποθεραπευτεί).


Shopping

  • Αντηλιακά: Διάλεξε αντηλιακά  sunblock ευρέως φάσματος που περιέχουν συστατικά όπως το διοξείδιο τιτανίου ή οξείδιο ψευδαργύρου, μιας και έχει αποδειχθεί ότι προκαλούν με φυσικό τρόπο την εκτροπή των επικίνδυνων ακτίνων.

  • ΒΒ & CC Cream. Eίναι η πιο νέα πρόταση στην αντηλιακή σου προστασία. Είναι  ιδανικές για όσες αναζητούν αποτελεσματική προστασία και μια ελαφριά βάση στη θέση των παραδοσιακών φον ντε τεν. Εκτός από αντηλιακά φίλτρα διαθέτουν ενυδατικά αντιοξειδωτικά και αντιγηραντικά συστατικά. Επιπλέον περιέχουν και χρωστικές ουσίες οι οποίες λειτουργούν όπως στις κρέμες με χρώμα:προσαρμόζονται στο χρωματικό τόνο της επιδερμίδας, τον διορθώνουν και τον τελειοποιούν.

Tα προϊόντα:


Πώς θα φορέσεις σωστά το αντηλιακό σου; - εικόνα 1


Capital Soleil SPF 50, Vichy. Αντηλιακή κρέμα προσώπου  με λεπτόρευστη υφή και χρώμα για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες. BB Cream SPF 30, Garnier Ambre Solaire. BB Cream αντηλιακής προστασίας με βιταμίνη Ε. Face Cream Protect SPF 50, Nivea Sun. Κρέμα προσώπου για γρήγορο και ομοιόμορφο μαύρισμα.

Πώς θα φορέσεις σωστά το αντηλιακό σου; - εικόνα 2


Νuxe Sun SPF 30, Nuxe. Κρέμα προσώπου με αντιγηρανικές ιδιότητες για λαμπερό μαύρισμα. Εssential-C Sun Balm SPF 35, PA+++ της Murad. Προστατευτικό στικ  Ιδανικό για την περιοχή των χειλιών, το μόνιμο μακιγιάζ, τα τατουάζ, τους σπίλους, τις πανάδες και τις ευρυαγγείες. Στο e-shop και σε επιλεγμένα ινστιτούτα αισθητικής. Sunwards Face Cream SPF30. Aντηλιακή κρέμα προσώπου με ευχάριστη υφή.


Πώς θα φορέσεις σωστά το αντηλιακό σου; - εικόνα 3


Creme Solaire Ant-Age SPF 50, Biotherm. Ενυδατική κρέμα  αντιγηραντικής προστασίας. Sun Control, SPF 30, Lancaster. Κρέμα προσώπου που προλαμβάνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i