10 μυστικά για να βγαίνεις όμορφη στις φωτογραφίες

Η Beauty Blogger Σοφία Μάργαρη κάνει αφιέρωμα στο σωστό μακιγιάζ, τις πόζες, τη στάση για selfies αλλά και κάθε είδους φωτογραφία. Ακολούθησε τα 10 βήματα!


Τρομάζεις κάθε φορά που στέκεσαι μπροστά από έναν φωτογραφικό φακό; Μάθε μερικά πολύτιμα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να μοιάζεις με αληθινή σταρ όποια στιγμή κι αν αστράψουν τα φλας.


Υπήρχε μια εποχή, όπου μια καθόλου κολακευτική φωτογραφία σου, είτε την έσκιζες αμέσως μετά την εμφάνιση, είτε την καταχώνιαζες σε κάποιο συρτάρι για να μη τη βλέπει άνθρωπος. Κι ούτε γάτα, ούτε ζημιά.


Όμως, με τον ερχομό του Facebook, του Instagram και του Twitter, κάθε φωτογραφία σου –θέλεις δε θέλεις- κυκλοφορεί μαζικά: σε γνωστούς και άγνωστους, κολλητές και… αντίζηλες. Υπάρχει άραγε τρόπος να κάνεις τους πάντες να μιλούν για την απίθανη φωτογένειά σου και να πέφτουν τα “like”σαν βροχή; Διάβασε τα κόλπα μιας σωστής «στρατηγικής ποζαρίσματος» και πράξε ανάλογα.


1. Για πορτραίτο που θα βγάλεις μόνη σου

(ή από άλλο άτομο υπό… ελεγχόμενες συνθήκες)


- Κάλυψε τα τρωτά σημεία

Ένα πρόσωπο «στρωμένο» με foundation θα δείχνει εξαιρετικά επίπεδο και επιτηδευμένο.

  • Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα χρησιμοποίησε λίγο concealer μόνο για να καλύψεις κάποια ορατά ψεγάδια (ας πούμε, μια κοκκινίλα στη μύτη, ένα σπυράκι στο πηγούνι ή το μάγουλο κλπ.) ή για να φωτίσεις κάποια… σκοτεινά σημεία του προσώπου σου (μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια, ουλές, στίγματα και δυσχρωμίες).

  • Στρώσε το concealer πάνω από αυτές τις περιοχές με το δάχτυλό σου έως ότου το make-up γίνει ένα με το δέρμα σου και αμέσως, ταμπονάρισε λίγη ματ πούδρα στο κούτελο, στην άκρη της μύτης, τα μάγουλα και τα σαγόνια έως το πηγούνι –αυτά τα σημεία του προσώπου κάθε ανθρώπου έχουν την τάση να γυαλίζουν επικίνδυνα μόλις αστράψουν τα φλας.

  • Απόφυγε, βεβαίως, ιριδίζουσες ή shimmer πούδρες: θέλεις να λάμπεις, όχι να λαμποκοπάς σαν ντισκομπάλα.


- Βελτίωσε το βλέμμα σου

Για να είσαι σίγουρη πως θα βγεις με το πιο σαγηνευτικό βλέμμα που είχες ποτέ, επικεντρώσου στην καλή προετοιμασία των φρυδιών και των βλεφαρίδων.

  • Aπόφυγε το έντονο βάψιμο (ένα gothic look θα τρομάξει τον περισσότερο κόσμο) και προτίμησε να γεμίσεις τα φρύδια σου με ένα μολύβι ή πούδρα στον ίδιο τόνο με την φυσική τρίχα των φρυδιών σου ώστε να μην υπάρχουν κενά.

  • Μετά γέμισε τα πάνω βλέφαρα με λίγη πούδρα στον ίδιο τόνο με αυτή που χρησιμοποίησες για τα φρύδια, για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

  • Τέλος, μια στρώση eyeliner στη βάση των πάνω βλεφαρίδων αρκεί για να ολοκληρώσεις την εικόνα των ματιών σου –απόφυγε να απλώσεις eyeliner και στις κάτω βλεφαρίδες γιατί το βλέμμα σου θα δείχνει πολύ «κλειστό».

  • Αν τα μάτια σου είναι μεγάλα ή/και πολύ ανοιχτόχρωμα, μπορείς να προσθέσεις και μια ανεπαίσθητη στρώση από μάσκαρα και στις δυο βλεφαρίδες ώστε να ισορροπήσεις το βλέμμα με το υπόλοιπο πρόσωπο.


- Βάλε λίγο χρώμα

  • Χωρίς ρουζ, πιθανώς η επιδερμίδα σου να δείχνει χλωμή και ξεπλυμένη, ακόμη κι αν έχεις μελαχρινή επιδερμίδα από φυσικού σου.

  • Ένα ζεστό τριανταφυλλί, ροζ, ροδακινί ή coral –όλα στην πιο απαλή εκδοχή τους- στην κορυφή των παρειών και με φορά προς τα πλάγια και πάνω είναι ό,τι πρέπει.


- Φώτισε τα χείλη

  • Απόφυγε αυτά που λέμε «φυσικά» ή «γήινα» χρώματα, όπως τα καφε-γκρι ή τα μεταλλικά, γιατί θα κάνουν τα χείλη σου άτονα και θα μικραίνουν την εικόνα τους.

  • Η πιο σωστή επιλογή για φωτογράφιση είναι τα κραγιόν σε ζεστές ροζ αποχρώσεις ή ακόμη και το ροδακινί –το έντονο κόκκινο δεν ενδείκνυται γιατί έχει την τάση να κλέβει την παράσταση, δημιουργώντας έντονη ανισορροπία σε μια στατική εικόνα.

  • Ματ ή ελαφρώς γυαλιστερή υφή είναι μια καλή επιλογή: ένα σούπερ λαμπερό gloss, θα δημιουργήσει ό,τι ακριβώς κι ένα κόκκινο κραγιόν –ανισορροπία.


- Φούσκωσε τα μαλλιά σου

  • Το απαλό, ανάλαφρο μαλλί είναι προτιμότερο από ένα στιλιζαρισμένο, σκληρό χτένισμα.

  • Και φρόντισε να αφήσεις μερικές τούφες ή ένα κομμάτι φράντζας να πέφτει στο πρόσωπο: δημιουργούν μια κολακευτική αίσθηση κίνησης, πράγμα ωραίο σε μια φωτογραφία προσώπου.

  • Αν θέλεις να έχεις τα μαλλιά σου σηκωμένα, μην επιχειρήσεις εξαντρίκ κοτσίδες και περίτεχνα updos.

  • Ένας χαμηλός κότσος ή μια πλάγια αλογοουρά με ριγμένη την τούφα στον έναν ώμο, θα σε κάνει περισσότερο ελκυστική.



2. Για κοντινό πλάνο από  τυχαία φωτογράφιση

(από άλλο άτομο υπό… μη ελεγχόμενες συνθήκες)


- Ποζάρισε από την «καλή» σου πλευρά

Συνήθως, οι άνθρωποι, έχουν μια πλευρά του προσώπου τους, που μοιάζει να είναι «καλύτερη» από την άλλη.

Αν δεν το έχεις ήδη ανακαλύψει κάνε το εξής: Μπροστά από έναν καθρέφτη, κράτησε ένα κομμάτι χαρτί καλύπτοντας το μισό πρόσωπό σου κάθε φορά. Αυτό που θα σε ικανοποιήσει περισσότερο  παρατηρώντας τις γωνίες, τα βαθουλώματα –πιθανώς και τις δερματικές ατέλειες- είναι και αυτό που πρέπει να επιλέξεις σαν πρώτο πλάνο κάθε φορά που βλέπεις κάμερα να σε στοχεύει.


- «Ρύθμισε» το σαγόνι σου

  • Όταν είσαι έτοιμη να ποζάρεις, ανασήκωσε το λαιμό και ώθησε το κεφάλι σου ελαφρώς προς τα πάνω με προτεταμένο το πηγούνι.

  • Μπορεί να σου μοιάζει αμήχανο, αλλά αυτή η στάση του προσώπου τονίζει κολακευτικά το σαγόνι, χαρίζοντας στο πρόσωπό σου μια πιο «βασιλική» όψη.

  • Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο όλοι οι φωτογράφοι μόδας ή καλλιτεχνικών πορτραίτων, λίγο πριν το «κλικ» τους σε μοντέλα ή celebrities φωνάζουν αυτό ακριβώς: «Chin up!» -αυτοί, ξέρουν…


- Ξέχνα το «say cheese!»

Σε πείσμα αυτού που έχεις μάθει επί χρόνια, το να δείχνεις τα δόντια σου αμήχανα στο φακό, δεν δημιουργεί ένα αυθεντικά αληθινό χαμόγελο. Ένα πραγματικά χαρούμενο, φυσικό χαμόγελο προϋποθέτει όλοι οι μυς του προσώπου να συμμετέχουν, από το πηγούνι ως… τα αφτιά και παραπάνω, μέχρι τα μάτια.


Για να το πετύχεις, κλείσε ελαφρά τα βλέφαρά σου, ρίξε ένα επίμονο βλέμμα στην κάμερα, απομάκρυνε την πάνω από την κάτω οδοντοστοιχία και χαμογέλασε με τον πιο απλό, φυσικό τρόπο, σαν να ακούς ένα ωραίο κι έξυπνο αστείο. Τίποτε παραπάνω.



3. Για ολόσωμη πόζα

(υπό  ελεγχόμενες ή όχι συνθήκες)


- Φέρε το σώμα σου υπό γωνία 30 μοιρών:

Μην στέκεσαι με την κάμερα ευθεία μπροστά σου –παρατήρησε πως καμία σταρ δεν φωτογραφίζεται σε τέτοια στάση.

  • Κάνοντας μια μικρή στροφή (πάντα προς την καλή μεριά του προσώπου σου, μην το ξεχνάς αυτό) δεν αφήνεις στην κάμερα να προβάλλει κάποια αρνητικά –ενδεχομένως- σημεία του σώματός σου (όπως οι μηροί), ενώ παράλληλα αφήνεις να τονισθούν άλλη σημεία που σε κολακεύουν ως γυναίκα (τονωμένο μπούστο, αδύνατοι κοιλιακοί, σφριγηλοί γλουτοί).

  • Για ακόμη πιο θεαματικό αποτέλεσμα, «σπάσε» λίγο τη λεκάνη, τοποθέτησε το χέρι σου στη μέση και πρόβαλλε το ένα πόδι εμπρός, «φάτσα» στην κάμερα –celebrity style-.


- Αν είσαι καθιστή

  • Σε φωτογραφία τραπεζιού (από τη μέση και πάνω) ακολούθησε τα βήματα για ποζάρισμα πορτραίτου και ολόσωμης εικόνας, ταυτόχρονα (θυμίζουμε: καλή μεριά προσώπου, πηγούνι ψηλά, σώμα υπό γωνία). 

  • Σε ολόσωμη, καθιστή φωτογραφία «πολυθρόνας-καναπέ», φρόντισε να ακολουθήσεις τα ίδια ακριβώς βήματα με πριν, απλά σταύρωσε τα πόδια σου και ακούμπησε και τα δυο χέρια σου στον επάνω μηρό, είτε φοράς φούστα, είτε φοράς τζιν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i