Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Δίαιτα αποτοξίνωσης από την Ελένη Πετρουλάκη

Η Ελένη Πετρουλάκη μοιράζεται μαζί μας την αποτοξινωτική της δίαιτα

29.01.2012

εχεις διαβασει

Η Ελένη Πετρουλάκη μοιράζεται μαζί μας τη δική της αποτελεσματική δίαιτα αποτοξίνωσης. Τη διατροφή αυτή ακολουθεί και  η ίδια όταν θέλει να χάσει γρήγορα βάρος αλλά πάντα με υγιεινό τρόπο.

Όπως τονίζει η Ελένη:
''Oι γυναίκες μετά τα 30, όταν αλλάζει σταδιακά και ο μεταβολισμός τους, δυσκολεύονται να χάσουν κιλά. Εκτός από τον συνδυασμό σωστής διατροφής και γυμναστικής, υπάρχει και άλλη λύση.Έχει αποδειχτεί ότι η ρύθμιση των ορμονών, βοηθάει πάρα πολύ τις γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το βάρος τους. 'Στην τέταρτη εγκυμοσύνη μου είχα πάρει 12 κιλά, τα οποία κατάφερα να χάσω. Όμως, η αλήθεια είναι ότι το σώμα μου τώρα είναι σε απόλυτη φόρμα''.

Η αποτοξινωτική δίαιτα

Πρωινό Δημητριακά ολικής άλεσης με γάλα χωρίς λακτόζη (που προκαλεί πρηξίματα)

Δεκατιανό 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Μεσημεριανό Σούπα με: κοτόπουλο ή κρέας ή ψάρι (120 γραμμάρια περίπου). Αλέθουμε στο μπλέντερ κολοκύθι, καρότο, πατάτα, κρεμμύδι και προσθέτουμε φρέσκο λάδι. (Πρόκειται ουσιαστικά για τη διατροφή που κάνουμε και στα μωρά, αποκάλυψε η Ελένη!)

Απογευματινό Ζελέ φρούτων ή πορτοκάλι/ κίτρο/γκρέιπ φρουτ (ό,τι έχει να κάνει με τα λιποδιαλυτικά εσπεριδοειδή)

Βραδινό: Σούπα που περίσσεψε από το μεσημέρι

Πολύτιμες συμβουλές αποτοξίνωσης:  Όσο πιο πολλά υγρά παίρνουμε την εβδομάδα αυτή της αποτοξίνωσης (ή τρεις ημέρες ανάλογα για το πόσο θα την ακολουθήσεις) τόσο το καλύτερο. Πες όχι στα διατροφικά σοκ, κάνοντας αποτοξίνωση μόνο με σταφύλι ή πορτοκάλια γιατί ο οργανισμός μπλοκάρει.

Μην παραλείπεις να καταναλώσεις:

  • 2 λίτρα νερό καθημερινά
  • 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι
  • ξηρά δαμάσκηνα αντί για γλυκό
Δημοφιλή

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Φτιάξε πίτα socca αντί για τορτίγια για εύκολο σνακ με ντιπ και σάλτσες

Socca: Αυτή η πίτα γίνεται παραδοσιακά στη Ν.Ανατολική Γαλλία γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και παρασκευάζεται από ρεβύθια και ελαιόλαδο.

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

Τα οφέλη του καστανού ρυζιού στην υγεία του οργανισμού

Το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δυο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο

#shapegreece