Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

H πιο νόστιμη & light τάρτα μήλου!

Το αγαπημένο μας food blog lenafusion.gr μας καλεί να λατρέψουμε το «απαγορευμένο» φρούτο της εποχής, το μήλο, σε μια συνταγή για τάρτα που θα λατρέψεις.

05.11.2013

εχεις διαβασει

Τάρτα με μήλο

apples 2 small lenafusion.gr

Τα βασικά υλικά για την τάρτα με μήλο

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου

2 μέτρια μήλα ποικιλία Golden Delicious

70 γρ. ζάχαρη χρυσή (από ζαχαροκάλαμο, τριμμένη σε σκόνη στο μπλέντερ ή  golden caster sugar)

apple pie in the making lenafusion.gr

Η τάρτα πριν το ψήσιμο

¾ ενός κουταλιού του γλυκού κανέλλα

1 κομματάκι βούτυρο

70 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά

Λίγο Καρότο γλυκό

Διαδικασία

  1. Πλένουμε, κόβουμε στη μέση τα μήλα και αφαιρούμε τα κουκούτσια στο εσωτερικό μέρος. Κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Στύβουμε επάνω τους 2-3 σταγόνες λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Ανακατεύουμε τις λωρίδες απαλά με τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας. Γυρίζουμε μια φορά τις άκρες για να σχηματίσουμε τις πλευρές. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι.
  3. Τοποθετούμε τις φέτες μήλου και αραιά βάζουμε πολύ μικρά κομματάκια βούτυρο.
  4. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις πλευρές με την κρέμα γάλακτος και απλώνουμε λίγη στη γέμιση, τινάζοντας το πινέλο δεξιά αριστερά.

Δες τα 2 τελευταία βήματα αλλά και την ιστορία πίσω από την τάρτα μήλου ΕΔΩ

Δημοφιλή

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

Τα οφέλη του καστανού ρυζιού στην υγεία του οργανισμού

Το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δυο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο

Η μαγειρική σόδα η… θαυματουργή: 10 χρήσεις της στην κουζίνα

Ναι, τη χρησιμοποιείς για να μουλιάσεις τα ρεβίθια ή για να φουσκώσουν τα τυροπιτάκια, όμως η μαγειρική σόδα έχει –και δικαιολογημένα– τη φήμη του «σωτήρα» όταν θέλεις να φρεσκάρεις και να καθαρίσεις κάτι.

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις ή μαγειρέψεις κρέας

Πήγαμε στον κρεοπώλη και ρωτήσαμε – ιδού τι μάθαμε

#shapegreece