Οι 4 πιο υγιεινές σος φαγητού!

Αν βασίζεσαι στο τυρί, τα έτοιμα dressing και άλλα λιπαρά καρυκεύματα για να προσθέσεις γεύση και άρωμα στο φαγητό σου, εμπνεύσου από αυτές τις πιο υγιεινές επιλογές που σου προτείνουμε.

Χυμός λεμονιού


Ο φρέσκος χυμός λεμονιού ανήκει για πολλούς λόγους στις σούπερ τροφές: υποστηρίζει την απώλεια βάρους και εξισορροπεί το pH του σώματός σου. Επιπλέον, δίνει σχεδόν σε κάθε γεύμα ένα φρέσκο, δροσερό άρωμα. Πρόσθεσε λίγο στυμμένο λεμόνι στο αγαπημένο σου dressing, στο ψάρι ή στο κοτόπουλο.


Θερμίδες ανά κουταλιά σούπας: 4

 

Καυτερή σάλτσα


Υπάρχει φαγητό που δεν το νοστιμεύει περισσότερο μια καυτερή σάλτσα όπως η σάλτσα από καυτερή πιπεριά ή σάλτσα τομάτα με μπούκοβο; Παρά την πικάντικη γεύση της, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις την κάψα της καυτερής σάλτσας. Ακόμη και μικρές ποσότητές της περιέχουν βιταμίνη C και καψαϊκίνη, που προσφέρουν και τα δύο αποδεδειγμένα ώθηση στο μεταβολισμό σου.


Θερμίδες ανά κουταλιά σούπας: 2

 

Βαλσαμικό ξύδι


Το βαλσαμικο ξύδι προσθέτει μια έντονη, όξινη γεύση στο τόφου ή στις μαρινάδες για κρέας, το dressing της σαλάτας και σε πολλά άλλα πιάτα. Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, το βαλσαμικό ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου του αίματος και τα επίπεδα της χοληστερόλης.


Θερμίδες ανά κουταλιά σούπας: 10

 


Μουστάρδα Dijon


Η μουστάρδα Dijon είναι γεμάτη γεύση και ανεβάζει απίστευτα το κοτόπουλο και τις μαρινάδες για ψάρια. Είναι επίσης εξαιρετική βάση για πολλά ελαφριά  σπιτικά dressing για σαλάτες. Οι σπόροι της μουστάρδας είναι μια πολύ καλή πηγή σεληνίου και των αντιφλεγμονοδών ω3 λιπαρών οξέων, οπότε όταν επιλέγεις αγόρασε μια μουστάρδα στην οποία να βλέπεις ολόκληρους τους κόκκους.


Θερμίδες ανά κουταλιά σούπας: 15

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i