Κάνεις το squat εντελώς λάθος! (αν και πίστευες πως το κάνεις σωστά!)

Έχεις ακούσει πως δεν πρέπει να κατεβαίνεις κάτω από την παράλληλη γραμμή που σχηματίζουν οι μηροί σου με το έδαφος όταν λυγίζεις τα γόνατα. Αυτή η συμβουλή όμως ήταν τελικά λάθος!

15.06.2018

εχεις διαβασει

Αφήνοντας τα ισχία σου να βυθιστούν κάτω από την ορθή γωνία όταν κάνεις κάθισμα φτάνεις στην πραγματικότητα στο σημείο όπου αρχίζει η γράμμωση, χωρίς να κινδυνεύεις από τραυματισμούς. Η κοινή παρανόηση είναι πως, όταν κατεβαίνεις πολύ χαμηλά στα καθίσματα, βλάπτεις τα γόνατά σου. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο: Όταν σταματάς στις 90 μοίρες ή λίγο πιο πάνω, είσαι πιο ασταθής και ασκείται μεγαλύτερη πίεση στα γόνατα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Sports Medicine. Ερευνητές βρήκαν, επίσης, πως όσο πιο χαμηλά κατεβαίνεις στο κάθισμα, τόσο περισσότερο γυμνάζονται οι γλουτοί. Δοκίμασέ το τώρα!

squat-body

Τελειοποίησε τη στάση σου!

Σπρώξε τα ισχία πίσω και κάτω και ώθησε τους γλουτούς προς τα πίσω. Αυτή η θέση προστατεύει τις αρθρώσεις σου και επιτρέπει στα γόνατα να ανοίξουν λίγο προς τα έξω. Γείρε τον κορμό σου μπροστά από τα ισχία μέχρι οι ώμοι σου να βρεθούν πάνω από το κέντρο των πελμάτων σου. Έτσι, το βάρος σου μοιράζεται ομοιόμορφα εξασφαλίζοντας πως όλοι οι βασικοί μύες από τους κοιλιακούς και κάτω παίρνουν φωτιά. Μόλις βυθιστείς κάτω από τις 90° χρησιμοποίησε τα ισχία για να ανέβεις με δύναμη ευθεία επάνω, και όχι προς τα μπρος, μέχρι να βρεθείς όρθια.

Editor's Picks

Περισσότερα από Love your Shape

Δίαιτα για κάψιμο λίπους: Η ημερήσια διατροφή της fitness guru για επίπεδο στομάχι

H fitness expert Sophie Guidolin πήρε 30 κιλά στην εγκυμοσύνη, αλλά να που κατάφερε να αποκτήσει σέξι κοιλιακούς.

μαύροι κύκλοι στα μάτια
Πού οφείλονται οι μαύροι κύκλοι στα μάτια; Η διατροφή που θα μειώσει το πρόβλημα

Η ειδικός δίνει την απάντηση και σου αναλύει τι πρέπει να εντάξεις στο πρόγραμμά σου

Θρεπτικό Ψωμί με Γκρανόλα
Συνταγή για θρεπτικό ψωμί ολικής άλεσης με γκρανόλα από τη διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη

Δες την υγιεινή συνταγή για ψωμί ολικής άλεσης που έφτιαξε για το SHAPE η διαιτολόγος

smoothie με αβοκάντο
Smoothie με αβοκάντο και πράσινο τσάι για δυνατό ανοσοποιητικό

Δοκίμασε αυτό το γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά smoothie με αβοκάντο και πράσινο τσάι. Γεμάτο αντιοξειδωτικά είναι ιδανικό για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου.

Λαχανικά με πρωτεΐνη
Λαχανικά με πρωτεΐνη: Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης;

Πάρα πολλά είναι εκείνα τα λαχανικά που αποτελούν πηγές πρωτεΐνης. Η διατροφολόγος Διονυσία Αγαλιώτη μας δίνει τη λίστα με τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης

4 oφέλη που έχει για την υγεία σου η κατανάλωση τροφίμων με πρωτεΐνη

Ξέρεις γιατί η πρωτεΐνη είναι τόσο σημαντικό μακροσυστατικό;

#shapegreece