4 λάτρεις του πρωινού μοιράζονται τις πιο λαχταριστές συνταγές τους

Αυτά είναι τα πρωινά των foodies που μπορείς να φτιάξεις κι εσύ

4 λάτρεις του πρωινού μοιράζονται τις πιο λαχταριστές συνταγές τους

Δεν έχεις καμία δικαιολογία για να φύγεις από το σπίτι χωρίς να έχεις φάει πρωινό. Πριν στραβοκοιτάξεις τα δημητριακά σου, παρακάτω ακολουθούν 4 συνταγές που θα δώσουν άλλη διάσταση στο πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και θα σε κάνουν να τρέξεις στην κουζίνα.

Αυγόφετες με καραμελωμένα αχλάδια και ανθότυρο ή KαμαμπέρOh my deer

4 λάτρεις του πρωινού μοιράζονται τις πιο λαχταριστές συνταγές τους - εικόνα 1

«Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας. Πολλές φορές τεμπελιάζουμε να μπούμε στην κουζίνα και τρώμε κάτι «χαζό» ίσα-ίσα για να τρέξουμε στη δουλειά. Πόση ενέργεια και χαρά θα μας έδινε όμως αν μπαίναμε πιο συχνά στην κουζίνα για το πρωινό; Θα ξεκινούσε η μέρα με μεγαλύτερο κέφι, ενέργεια και γεμάτο στομαχάκι. Γεμάτο με κάτι που φτιάξαμε οι ίδιοι με τα πιο αγνά υλικά για να ξεκινήσει όμορφα, αισιόδοξα και δημιουργικά η καινούργια μέρα» λένε τα κορίτσια του Oh my deer blog και μοιράζονται μαζί μας την πιο λαχταριστή συνταγή τους.

Υλικά

Αυγόφετες:

10 φέτες ψωμί του τοστ

3 αυγά

2/3 της κούπας γάλα

μία πρέζα αλάτι

καλαμποκέλαιο, για το τηγάνισμα

Καραμελωμένα αχλάδια:

1 κουταλιά βούτυρο

2 κουταλιές ζάχαρη

2 αχλάδια, κομμένα σε κομμάτια

μία χούφτα καρύδια, προαιρετικά

2 κουταλιές κονιάκ

κανέλα

Σερβίρισμα

ανθότυρο ή Kαμαμπέρ (Comembert)*

*Αν θέλετε κάτι πιο δροσερό, ελαφρύ και οικονομικό διαλέξτε το ανθότυρο. Το Kαμαμπέρ (Comembert) έχει πιο έντονη και πυκνή γεύση και ταιριάζει τέλεια με τη γλυκύτητα των αχλαδιών.

Οδηγίες

Αυγόφετες: Σε ένα βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά πολύ καλά. Ρίξτε λίγο αλάτι. Σιγά σιγά προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Με ένα μαχαίρι κόψτε τις κόρες από τις φέτες, αν θέλετε. Βάλτε δύο κουταλιές λάδι στο τήγανι και προθερμάντε το σε μέτρια- υψηλή φωτιά. Βουτήξτε τις φέτες στο μείγμα με τα αυγά και το γάλα για πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Αν οι φέτες είναι πολύ λεπτές, δε χρειάζεται να μείνουν πολύ μέσα στο μείγμα γιατί θα μαλακώσουν πολύ κι έτσι θα αλλοιωθεί το σχήμα τους και δε θα ψηθούν πολύ καλά μέχρι μέσα. Τηγανίστε τις φέτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Καραμελωμένα αχλάδια:

Σε ένα μικρό, βαθύ κατσαρολάκι προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια- υψηλή φωτιά.Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν κι έπειτα προσθέστε τα αχλάδια, τα καρύδια και το κονιάκ. Ανακατέψτε με μία ξύλινη σπάτουλα και αφήστε τα να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα. Τέλος, πασπαλίστε λίγη κανέλα και ανακατέψτε για να πάει παντού.

Στήσιμο:

Αν θέλετε να στήσετε τις αυγόφετες, όπως κάναμε εμείς στις φωτογραφίες, τοποθετήστε τις φέτες τη μία πάνω στην άλλη. Ανάμεσα βάλτε φέτες από ανθότυρο ή κομματάκια Καμαμπέρ (Comembert) κι ένα κουταλάκι από τα καραμελωμένα αχλάδια. Κάντε το ίδιο και για τα υπόλοιπα στρώματα. Στην κορυφή στολίστε με γενναιόδωρες κουταλιές από τα καραμελωμένα αχλάδια. Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i