Μπρόκολο
Υποβάθμιση: Η κατανάλωσή του όταν είναι ωμό. Τα κυτταρικά τοιχώματα του ωμού μπρόκολου εμποδίζουν την απορρόφηση των αντικαρκινικών χημικών ενώσεων. Αναβάθμιση: Μαγείρεμα στον ατμό. Εναλλακτικά δοκίμασε φύτρα μπρόκολου που περιέχουν 100 φορές περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από το μπρόκολο.
Κολοκύθα
Υποβάθμιση: Το βράσιμο, σε σύγκριση με το μαγείρεμα στον ατμό, μπορεί να εξαλείψει τα πολύτιμα καροτενοειδή που περιέχει η κολοκύθα. Αναβάθμιση: Μαγείρεψέ τη στον ατμό και περίχυσέ τη με λίγο ελαιόλαδο. Η μικρή ποσότητα λιπαρών βοηθά στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών καροτενοειδών.
Σοκολάτα
Υποβάθμιση: Η ανάμειξη με γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να μειώσει την επίδραση των φλαβονοειδών του κακάο. Αναβάθμιση: Προσθήκη ξηρών καρπών. Προτίμησε μαύρη σοκολάτα με αμύγδαλα, για την απαραίτητη δόση βιταμίνης Ε.
Τσάι:
Υποβάθμιση: Προσθήκη γάλακτος. Οι πρωτεΐνες στο γάλα δεσμεύουν τα αντιοξειδωτικά στο τσάι, μειώνοντας την απορρόφησή τους. Αναβάθμιση: Προσθήκη λεμονιού. Βοηθά τα αντιοξειδωτικά στο τσάι να επιβιώσουν στο γαστρεντερικό σύστημα και να αφομοιωθούν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr