Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να τρως (ή να πίνεις) ένα ρόδι τη μέρα όσο τα βρίσκεις!

Βάλε το ρόδι στη διατροφή σου και γνώρισε καλύτερα τις ιδιότητες και τα οφέλη που πρέπει να μπουν στη ζωή σου (και όχι μόνο την πρωτοχρονιά).

26.12.2016

εχεις διαβασει

Αν υπάρχει ένα φρούτο που πρέπει να τρως, ένα συμπλήρωμα που αξίζει να παίρνεις και ένα συστατικό που οφείλεις να αναζητάς στα καλλυντικά σου αυτό είναι το ρόδι. Δες γιατί.

Οι ιδιότητές του

  • Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.
  • Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
  • Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β5, καλίου και ασβεστίου.
  • Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού.
  • Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες.
  • Κλινικές και επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι ο χυμός ροδιού εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα. Συγκεκριμένα, οι τανίνες που περιέχει επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση του οξειδωτικού στρες (αυξημένα επίπεδα ελεύθερων ριζών στον οργανισμό), βασικού συντελεστή στην εμφάνιση νοσημάτων όπως είναι η αθηροσκλήρυνση και το εμφραγμα του μυοκαρδίου.
  • Σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς που παρουσίαζαν υψηλή πίεση, η κατανάλωση χυμού ροδιού για δύο εβδομάδες έδειξε ότι συμβάλλει στη μείωση της συστολικής αρτηριακής πίεσης, καθώς και στη μείωση του ενζύμου ACE (Ένζυμο Μετατροπής Αγγειοτενσίνης), του οποίου τα επίπεδα σχετίζονται με την υπέρταση.
  • Επίσης, χάρη στις ανθοκυανίνες που περιέχει συμβάλλει στη μείωση των φλεγμονών, ενώ ο χυμός του ροδιού έχει αντιβακτηριδιακή και αντι-ιική δράση κατά της οδοντικής πλάκας.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Τι να βάζεις στο ψωμί σου; Μαρμελάδα ή ταχίνι; Πραλίνα ή φιστικοβούτυρο; Τα πιο υγιεινά spreads και 5 πρωινά με λιγότερες από 100 θερμίδες

Ποια είναι τα καλύτερα αλείμματα φγια μία φέτα ψωμί; Κάνουμε crash test στις πιο γνωστές επιλογές!

8 συνήθειες που «ταράζουν» το μεταβολισμό σου!

Η συγγραφέας του βιβλίου The Little Book of Thin μας εξηγεί ποιοι είναι οι μικροί “καταστροφείς” του μεταβολισμού σου, οι οποίοι καθυστερούν την απώλεια των κιλών σου.

Γιατί έχεις φούσκωμα και τι να φας (και οι τροφές που θες για επίπεδη κοιλιά)

Flat στομάχι: Μήπως αποτελεί όνειρο για σένα; Μήπως υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που έχεις φούσκωμα κι όχι επίπεδη κοιλιά;

Victoria’s (Diet) Secret | Aυτά είναι τα διατροφικά tips των «Αγγέλων»!
Victoria’s (Diet) Secret | Aυτά είναι τα διατροφικά tips των «Αγγέλων»!

Πώς διατηρούν τις τέλειες αναλογίες τους και πώς προετοιμάζονται για τη μεγάλη στιγμή του δημοφιλούς show;

Έχεις φαγόπυρο; Φτιάξε σαλάτα με αβοκάντο και αβγό με τη συνταγή του Cool Artisan

Μια συνταγή για σαλάτα με φαγόπυρο από τον Γαβριήλ Νικολαΐδη, άκα Cool Artisan. Λίγα υλικά και υπέροχο blend γεύσεων.

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά: 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Έχει καλές ιδιότητες, αλλά σε όλους; Ιδού 5 περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να αποφεύγεις τον κουρκουμά!

#shapegreece