Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Συνταγή για γιουβαρλάκια της γιαγιάς με καστανό ρύζι για να μη βάλεις γραμμάριο

Φτιάξε υπέροχα καλοκαιρινά γιουβαρλάκια με καστανό ρύζι Agrino.

21.06.2016

εχεις διαβασει

Τα γιουβαρλάκια το καλοκαίρι αποτελούν ιδανική επιλογή, ειδικά όταν την συνταγή στην έχει δώσει η γιαγιά σου. Και το καλύτερο! Δεν χρησιμοποιούμε λευκό ρύζι αλλά το νέο καστανό ρύζι της Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο.

Υλικά για γιουβαρλάκια:
• 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος: Επίλεξε άπαχο κομμάτι βοδινού χωρίς λίπος, πχ σπάλα.
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι Αgrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο
• αλατοπίπερο
• ελαιόλαδο
• Αποξηραμένο μαϊντανό
• 1 ή 2 κύβους βοδινού
• 1 αυγό
• 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 λεμόνι στυμμένο

Οδηγίες παρασκευής:

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μέχρι τη μέση μεγάλης κατσαρόλας και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τους κύβους βοδινού και το βάζουμε να βράσει.
2. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το καστανό ρύζι Agrino Brown Family, αλατοπίπερο, το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό και το μαϊντανό. Ζυμώνουμε τα υλικά και πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια.

3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε σταδιακά τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα για να μην πέσει γρήγορα η θερμοκρασία του νερού.

4. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και ξεσκεπάζουμε τακτικά για να δούμε αν έχουν νερό τα γιουβαρλάκια.
5. Λίγο πριν να κλείσουμε τη φωτιά, παίρνουμε με κουτάλα λίγο ζουμάκι και το «δένουμε» με το αλεύρι και το λεμόνι.
6. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Απολαμβάνουμε άφοβα!

Εxtra tips:

  • Αντικατάστησε τον μαϊντανό με άνηθο.
  • Μπορείς να τρίψεις καρότο και να το αφήσεις να βράσει μαζί με το ζωμό και το νερό για έξτρα γεύση.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το καστανό ρύζι Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο:

Για πρώτη φορά παγκόσμια, το μοναδικό μεσόσπερμο καστανό ρύζι, ιδανικό για παραδοσιακά γεμιστά, κρεμώδη ριζότο, θρεπτικές σούπες, απολαυστικά γλυκά και πολλούς ακόμα γευστικούς συνδυασμούς, καλλιεργείται από ‘Ελληνες παραγωγούς στις πεδιάδες της δυτικής Μακεδονίας, με τις μεθόδους της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, όπως όλα τα ελληνικά ρύζια Agrino!
product3Το καστανό ρύζι Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο έχει επιλεγεί για τη μαλακή υφή και γεμάτη γεύση του με μεγάλη θρεπτική αξία! Χωρίς γλουτένη και με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ως άριστη πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου, τα συνδυάζει όλα! Γεύση και θρέψη και πραγματικά θα σας εκπλήξει!

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Μελομακάρονο, κουραμπιές ή δίπλες; Ποιο γλυκό είναι πιο υγεινό;

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, υπάρχει το ίδιο δίλημμα, «Να φάω μελομακάρονο, κουραμπιέ ή δίπλα;». Τι να επιλέξεις σύμφωνα με την ειδικό.

Vegan χριστουγεννιάτικα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο από τον Cool Artisan

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως και τα γλυκά όλης της χρονιάς μπορούν να είναι νόστιμα, λαχαρτιστά και vegan συγχρόνως. Χωρίς τύψεις, χωρίς ενόχες απόλαυσε τα όλη την εορταστική περίοδο!

#ShapeTested: Να πώς φτιάξαμε γιορτινή σφολιάτα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με σφολιάτα και γλύκα ή αλμυρή γέμιση! Θα χρειαστείς δύο φύλλα σφολιάτα και μπόλικη όρεξη!

Tα 5 τρόφιμα που πρέπει να φας τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Το τι πρέπει να μη φας μέσα στις γιορτές πιθανώς το γνωρίζεις. Το τι πρέπει να φας οπωσδήποτε όμως στα γιορτινά τραπέζια είναι ακόμα πιο σημαντικό! Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας φτιάχνει τη λίστα με όσα ΠΡΕΠΕΙ να φάμε.

Συνταγές 2017: Οι δέκα συνταγές που αναζήτησαν οι χρήστες της Google παγκοσμίως.

Πλησιάζοντας στο τέλος του χρόνου, είναι η εποχή που αναπολούμε τους τελευταίους 12 μήνες που πέρασαν, και αναλογιζόμαστε τις τάσεις που καθόρισαν το 2017 στην Αναζήτηση Google.

#shapegreece