Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Συνταγή για γιουβαρλάκια της γιαγιάς με καστανό ρύζι για να μη βάλεις γραμμάριο

Φτιάξε υπέροχα καλοκαιρινά γιουβαρλάκια με καστανό ρύζι Agrino.

21.06.2016

εχεις διαβασει

Τα γιουβαρλάκια το καλοκαίρι αποτελούν ιδανική επιλογή, ειδικά όταν την συνταγή στην έχει δώσει η γιαγιά σου. Και το καλύτερο! Δεν χρησιμοποιούμε λευκό ρύζι αλλά το νέο καστανό ρύζι της Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο.

Υλικά για γιουβαρλάκια:
• 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος: Επίλεξε άπαχο κομμάτι βοδινού χωρίς λίπος, πχ σπάλα.
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι Αgrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο
• αλατοπίπερο
• ελαιόλαδο
• Αποξηραμένο μαϊντανό
• 1 ή 2 κύβους βοδινού
• 1 αυγό
• 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 λεμόνι στυμμένο

Οδηγίες παρασκευής:

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μέχρι τη μέση μεγάλης κατσαρόλας και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τους κύβους βοδινού και το βάζουμε να βράσει.
2. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το καστανό ρύζι Agrino Brown Family, αλατοπίπερο, το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό και το μαϊντανό. Ζυμώνουμε τα υλικά και πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια.

3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε σταδιακά τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα για να μην πέσει γρήγορα η θερμοκρασία του νερού.

4. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και ξεσκεπάζουμε τακτικά για να δούμε αν έχουν νερό τα γιουβαρλάκια.
5. Λίγο πριν να κλείσουμε τη φωτιά, παίρνουμε με κουτάλα λίγο ζουμάκι και το «δένουμε» με το αλεύρι και το λεμόνι.
6. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Απολαμβάνουμε άφοβα!

Εxtra tips:

  • Αντικατάστησε τον μαϊντανό με άνηθο.
  • Μπορείς να τρίψεις καρότο και να το αφήσεις να βράσει μαζί με το ζωμό και το νερό για έξτρα γεύση.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το καστανό ρύζι Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο:

Για πρώτη φορά παγκόσμια, το μοναδικό μεσόσπερμο καστανό ρύζι, ιδανικό για παραδοσιακά γεμιστά, κρεμώδη ριζότο, θρεπτικές σούπες, απολαυστικά γλυκά και πολλούς ακόμα γευστικούς συνδυασμούς, καλλιεργείται από ‘Ελληνες παραγωγούς στις πεδιάδες της δυτικής Μακεδονίας, με τις μεθόδους της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, όπως όλα τα ελληνικά ρύζια Agrino!
product3Το καστανό ρύζι Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο έχει επιλεγεί για τη μαλακή υφή και γεμάτη γεύση του με μεγάλη θρεπτική αξία! Χωρίς γλουτένη και με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ως άριστη πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου, τα συνδυάζει όλα! Γεύση και θρέψη και πραγματικά θα σας εκπλήξει!

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

5 μύθοι για το αδυνάτισμα (το νερό αδυνατίζει;)

Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής – personal trainer Χριστίνα Μαυρίδου αναλύει μερικούς από τους πιο διαδεδομένους μύθους για το αδυνάτισμα.

Μεζέδες Καθαράς Δευτέρας και θερμίδες: μετράμε τι θα πάρουμε από χαλβά, λαγάνα, καλαμαράκια, ελιές, ταραμοσαλάτα και άλλες λιχουδιές

Είναι υπερβολικό να στερηθείς τους νόστιμους μεζέδες της Καθαράς Δευτέρας, μπορείς όμως να τους απολαύσεις ξέροντας πόσες θερμίδες έχουν.

Η Nestlé αφαιρεί 18.000 τόνους ζάχαρης από τα προϊόντα της μέχρι το 2020!

Ως αποτέλεσμα, μέχρι το 2020 τα προϊόντα Nestlé στην Ευρώπη θα έχουν κατά μέσο όρο 5% λιγότερη ζάχαρη σε σχέση με τώρα.

Η παραδοσιακή συνταγή για ταραμοσαλάτα

Να πώς θα κάνεις κι εσύ ταραμοσαλάτα την Καθαρά Δευτέρα

Πώς θα γεμίσεις το πιάτο της Καθαράς Δευτέρας με τις συμβουλές της διαιτολόγου

H διαιτολόγος Κλειώ Δημητριάδου ετοιμάζει για εμάς το πιάτο της Καθαράς Δευτέρας. Ιδού τι πρέπει να περιέχει.

Ταραμάς: Λευκός ή κόκκινος; Πόσες θερμίδες έχει και ποια είναι τα οφέλη του

Στο εμπόριο θα βρεις δύο είδη, τον άσπρο και τον κόκκινο ταραμά. Μάθε τις διαφορές τους αλλά και ποιος είναι ο πιο ωφέλιμος για την υγεία σου. 

#shapegreece