Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Συνταγή για γιουβαρλάκια της γιαγιάς με καστανό ρύζι για να μη βάλεις γραμμάριο

Φτιάξε υπέροχα καλοκαιρινά γιουβαρλάκια με καστανό ρύζι Agrino.

21.06.2016

εχεις διαβασει

Τα γιουβαρλάκια το καλοκαίρι αποτελούν ιδανική επιλογή, ειδικά όταν την συνταγή στην έχει δώσει η γιαγιά σου. Και το καλύτερο! Δεν χρησιμοποιούμε λευκό ρύζι αλλά το νέο καστανό ρύζι της Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο.

Υλικά για γιουβαρλάκια:
• 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος: Επίλεξε άπαχο κομμάτι βοδινού χωρίς λίπος, πχ σπάλα.
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1/2 φλιτζάνι καστανό ρύζι Αgrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο
• αλατοπίπερο
• ελαιόλαδο
• Αποξηραμένο μαϊντανό
• 1 ή 2 κύβους βοδινού
• 1 αυγό
• 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 λεμόνι στυμμένο

Οδηγίες παρασκευής:

1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό μέχρι τη μέση μεγάλης κατσαρόλας και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τους κύβους βοδινού και το βάζουμε να βράσει.
2. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το καστανό ρύζι Agrino Brown Family, αλατοπίπερο, το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό και το μαϊντανό. Ζυμώνουμε τα υλικά και πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια.

3. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε σταδιακά τα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα για να μην πέσει γρήγορα η θερμοκρασία του νερού.

4. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου και ξεσκεπάζουμε τακτικά για να δούμε αν έχουν νερό τα γιουβαρλάκια.
5. Λίγο πριν να κλείσουμε τη φωτιά, παίρνουμε με κουτάλα λίγο ζουμάκι και το «δένουμε» με το αλεύρι και το λεμόνι.
6. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Απολαμβάνουμε άφοβα!

Εxtra tips:

  • Αντικατάστησε τον μαϊντανό με άνηθο.
  • Μπορείς να τρίψεις καρότο και να το αφήσεις να βράσει μαζί με το ζωμό και το νερό για έξτρα γεύση.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το καστανό ρύζι Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο:

Για πρώτη φορά παγκόσμια, το μοναδικό μεσόσπερμο καστανό ρύζι, ιδανικό για παραδοσιακά γεμιστά, κρεμώδη ριζότο, θρεπτικές σούπες, απολαυστικά γλυκά και πολλούς ακόμα γευστικούς συνδυασμούς, καλλιεργείται από ‘Ελληνες παραγωγούς στις πεδιάδες της δυτικής Μακεδονίας, με τις μεθόδους της Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, όπως όλα τα ελληνικά ρύζια Agrino!
product3Το καστανό ρύζι Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο έχει επιλεγεί για τη μαλακή υφή και γεμάτη γεύση του με μεγάλη θρεπτική αξία! Χωρίς γλουτένη και με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, ως άριστη πηγή σεληνίου και ψευδαργύρου, τα συνδυάζει όλα! Γεύση και θρέψη και πραγματικά θα σας εκπλήξει!

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Με τι πίνουν οι διάσημες το νερό τους (ιδέες για water cocktails!)

Το 1992 καθιερώθηκε και επίσημα από τον ΟΗΕ η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, που γιορτάζεται την 22η Μαρτίου και από τότε πέρασαν δύο δεκαετίες.

Shape tested: Πήγα στον Άγιο Δομίνικο και έμαθα τα πάντα για τις καρύδες (θερμίδες, θρεπτικά συστατικά και σούπερ συνταγές Καραϊβικής)

Πώς την τρώνε οι ντόπιοι; Τελικά, κάνει καλό ή είναι γεμάτη λιπαρά; Πώς θα φτιάξεις το ψωμί καρύδας που κάνουν στο νησί; Η Κατερίνα Ευθυμιοπούλου πήγε στο νησί του Survivor και αναλύει τα πάντα

Συνταγή για μπουγάτσα κέικ ή γλυκό ψωμί με κανέλα (νηστίσιμη)

Μπουγάτσα κέικ ή ψωμί: Πρόκειται για τη νηστίσιμη μπουγάτσα που μοσχομυρίζει κανέλα, γνωστή στην Πελοπόννησο και ειδικά στην Αχαΐα και Ηλεία.

Νέο trend: Μάφιν αυγού για το απόλυτο πρωινό

Γεμάτα πρωτεΐνη, τα μάφιν αβγού είναι υγιεινά, πεντανοστιμα και ιδανικά για το πρωινό σου.

Πόσο καιρό μπορώ να νηστεύω μέχρι να αρχίσω να χάνω μυϊκή μάζα

Νηστεύεις και φοβάσαι πως θα χάσεις μυϊκή μάζα; Το πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί αυτό εξαρτάται από την ποσότητα της γλυκόζης που λαμβάνει το σώμα σου.

Υγιεινές τηγανίτες με μπανάνα για τέλειο πρωινό!

Τηγανίτες υγιεινές για το πρωινό σου με αυγά και μπανάνες

#shapegreece