Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

10 τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη! Τις ήξερες;

Η ιδέα να καταψύχεις φαγητά είναι πολύ βολική, γιατί σου επιτρέπει να έχεις έτοιμο το γεύμα σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Μάθε ποιες είναι!

11.08.2017

εχεις διαβασει

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να έχεις έτοιμο ένα θρεπτικό γεύμα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις για την προετοιμασία του.

Διατηρώντας στην κατάψυξη μερικές από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο φαγητό ή ό,τι περίσσεψε, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να ετοιμάσουμε το γεύμα ή το δείπνο μας είναι να τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικές τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη, όπως:

Αυγά

Στην πραγματικότητα, τα αυγά μπορούν να καταψυχθούν, όχι όμως μέσα στα τσόφλια τους γιατί όταν το νερό που περιέχουν παγώσει θα διασταλεί και τα τσόφλια θα σπάσουν, αφήνοντας το αυγό εκτεθειμένο σε μικρόβια και, φυσικά, λερώνοντας το ψυγείο! Αν θέλεις να βάλεις αυγά στην κατάψυξη, σπάστα μέσα σε θήκες για παγάκια, αφού πρώτα αναμίξεις καλά τον κρόκο με το ασπράδι.

Καφές

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξεραίνουν τον καφέ, είτε είναι σε μορφή κόκκων είτε σε σκόνη. Για να τον διατηρήσεις για περισσότερο χρόνο, βάλτον μέσα σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Με αυτό τον τρόπο οι κόκκοι παραμένουν φρέσκοι για έως και ένα χρόνο και η σκόνη για αρκετούς μήνες.

Φαγητά σε κονσέρβα

Οι κονσέρβες διατηρούνται στο ντουλάπι μέχρι την ημερομηνία λήξης. Μπορείς να βάλεις το περιεχόμενο στην κατάψυξη, αλλά θα πρέπει να το βγάλεις από την κονσέρβα, να το μεταφέρεις σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα και μετά να το καταψύξεις.

Αποψυγμένα κρεατικά

Όταν το κρέας αποψύχεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αρχίζουν να αναπτύσσονται στην επιφάνειά του βακτήρια. Γι’ αυτό το λόγο και είναι απαραίτητο να μαγειρευτεί πριν καταναλωθεί. Αντίθετα, εάν ξαναμπεί στην κατάψυξη τότε υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί οι μικροοργανισμοί να συνεχίσουν να αναπαράγονται.

Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Πεπόνι, καρπούζι, μήλα, πατάτες, αγγούρια και γενικά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν νερό δεν μπαίνουν στην κατάψυξη γιατί όταν αποψυχθούν χάνουν στο σχήμα και την υφή τους. Μπορείς να τα βάλεις μόνο στην περίπτωση που σκοπεύεις να τα βάλεις παγωμένα στο μπλέντερ, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικό να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά τους.

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Να γιατί ΠΡΕΠΕΙ να τρως (ή να πίνεις) ένα ρόδι τη μέρα όσο τα βρίσκεις!

Βάλε το ρόδι στη διατροφή σου και γνώρισε καλύτερα τις ιδιότητες και τα οφέλη που πρέπει να μπουν στη ζωή σου (και όχι μόνο την πρωτοχρονιά).

Εχεις λιγούρα για πατατάκια και αλμυρά; Να τι σημαίνει αν ο οργανισμός σου επιζητά αλάτι

Η λιγούρα για πατατάκια κρύβει την ανάγκη του οργανισμού σου για αλάτι. Πότε όμως ο οργανισμός σου έχει ανάγκη από αλάτι;

Βρώμη από το βράδυ χωρίς μαγείρεμα που θυμίζει γλυκιά πίτα με μύρτιλλα

Βρώμη από το βράδυ, φτιαγμένη με γάλα, που δεν χρειάζεται μαγείρεμα που που θα λατρέψεις τη γλυκιά γεύση από τα μύρτιλλα.

H συνταγή για το πιο νόστιμο μπισκοτόσπιτο βήμα βήμα (είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζεις)

Η συνταγή για το μπισκοτόσπιτο έρχεται για εσένα και για να χαρούν τα παιδιά σου.

Μελομακάρονο, κουραμπιές ή δίπλες; Ποιο γλυκό είναι πιο υγεινό;

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, υπάρχει το ίδιο δίλημμα, «Να φάω μελομακάρονο, κουραμπιέ ή δίπλα;». Τι να επιλέξεις σύμφωνα με την ειδικό.

#shapegreece