10 τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη! Τις ήξερες;

Η ιδέα να καταψύχεις φαγητά είναι πολύ βολική, γιατί σου επιτρέπει να έχεις έτοιμο το γεύμα σου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Μάθε ποιες είναι!

11.08.2017

εχεις διαβασει

Τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να έχεις έτοιμο ένα θρεπτικό γεύμα όταν δεν έχεις πολύ χρόνο να αφιερώσεις για την προετοιμασία του.

Διατηρώντας στην κατάψυξη μερικές από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στο φαγητό ή ό,τι περίσσεψε, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε για να ετοιμάσουμε το γεύμα ή το δείπνο μας είναι να τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικές τροφές που δεν μπαίνουν στην κατάψυξη, όπως:

Αυγά

Στην πραγματικότητα, τα αυγά μπορούν να καταψυχθούν, όχι όμως μέσα στα τσόφλια τους γιατί όταν το νερό που περιέχουν παγώσει θα διασταλεί και τα τσόφλια θα σπάσουν, αφήνοντας το αυγό εκτεθειμένο σε μικρόβια και, φυσικά, λερώνοντας το ψυγείο! Αν θέλεις να βάλεις αυγά στην κατάψυξη, σπάστα μέσα σε θήκες για παγάκια, αφού πρώτα αναμίξεις καλά τον κρόκο με το ασπράδι.

Καφές

Οι χαμηλές θερμοκρασίες ξεραίνουν τον καφέ, είτε είναι σε μορφή κόκκων είτε σε σκόνη. Για να τον διατηρήσεις για περισσότερο χρόνο, βάλτον μέσα σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Με αυτό τον τρόπο οι κόκκοι παραμένουν φρέσκοι για έως και ένα χρόνο και η σκόνη για αρκετούς μήνες.

Φαγητά σε κονσέρβα

Οι κονσέρβες διατηρούνται στο ντουλάπι μέχρι την ημερομηνία λήξης. Μπορείς να βάλεις το περιεχόμενο στην κατάψυξη, αλλά θα πρέπει να το βγάλεις από την κονσέρβα, να το μεταφέρεις σε αεροστεγές δοχείο ή σακούλα και μετά να το καταψύξεις.

Αποψυγμένα κρεατικά

Όταν το κρέας αποψύχεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αρχίζουν να αναπτύσσονται στην επιφάνειά του βακτήρια. Γι’ αυτό το λόγο και είναι απαραίτητο να μαγειρευτεί πριν καταναλωθεί. Αντίθετα, εάν ξαναμπεί στην κατάψυξη τότε υπάρχει ο κίνδυνος αυτοί οι μικροοργανισμοί να συνεχίσουν να αναπαράγονται.

Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Πεπόνι, καρπούζι, μήλα, πατάτες, αγγούρια και γενικά όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν νερό δεν μπαίνουν στην κατάψυξη γιατί όταν αποψυχθούν χάνουν στο σχήμα και την υφή τους. Μπορείς να τα βάλεις μόνο στην περίπτωση που σκοπεύεις να τα βάλεις παγωμένα στο μπλέντερ, οπότε δεν είναι τόσο σημαντικό να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά τους.

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Τι ώρα χάνεις βάρος
Τι ώρα χάνεις βάρος; Aν μετράει το πότε τρως κάτι, να η ιδανική μέρα σου (και μάλλον μετράει)

Σε νέες μελέτες για το βιολογικό σου ρολόι αποκαλύπτεται το πώς να ισορροπήσεις τον οργανισμό σου για να χάνεις βάρος όλη μέρα

σωστή διατροφή
5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε ΟΛΟΙ για τη διατροφή

Η διατροφολόγος Ανδρονίκη Πάντα επισημαίνει τα 5 σημεία που πρέπει να ξέρεις

Κόκκινο κρέας και σίδηρος
Είναι το κόκκινο κρέας η καλύτερη πηγή σιδήρου; Kαι τελικά, πόσο κρέας να τρώμε για καλή υγεία;

Πόσο κακό ή καλό είναι το κρέας για την υγεία μας και ποια είναι τα θρεπτικά του συστατικά;

Ήρθαν τα νέα φυτικά ροφήματα AdeZ και τα δοκιμάσαμε πρώτοι! Αμύγδαλο, σόγια, καρύδα ή βρώμη;

Η The Coca Cola company παρουσίασε σε δημοσιογράφους και nutrition experts από πολλές ευρωπαϊκές χώρες τo AdeZ, τη νέα σειρά φυτικών ροφημάτων με θρεπτικές ιδιότητες με μία εκπληκτική εμπειρία πρωινού στο Μιλάνο. Φυσικά το SHAPE ήταν εκεί.

#shapegreece