Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

6 λαχανικά που είναι τα απόλυτα super foods αυτή τη στιγμή

Ανακάλυψε 6 λαχανικά της κατηγορίας των super foods – κάποια µπορεί να µην τα βρεις µε την πρώτη µατιά στο µανάβη, αλλά αξίζουν την έρευνα.

11.01.2017

εχεις διαβασει

Κινέζικο λάχανο

Αυτό το ήπιο, ελαφρώς γλυκό, ξαδελφάκι του λάχανου είναι µια σούπερ πηγή ασβεστίου, καθώς είναι χαµηλό σε οξαλικό οξύ, ένα συστατικό που υπάρχει σε πολλά λαχανικά, το οποίο εµποδίζει την απορρόφηση του ασβεστίου. Το κινέζικο λάχανο περιέχει, επίσης, 25 είδη αντικαρκινικών αντιοξειδωτικών, τις πολυφαινόλες, αναφέρεται σε µελέτη.

Ηοw to: Το µικρό τρυφερό baby κινέζικο λάχανο γίνεται εξαιρετικό όταν το τηγανίζεις µε λίγο λάδι. Μπορείς, επίσης, να το ανακατέψεις µε ελαιόλαδο, αλάτι και µαύρο πιπέρι και να το ψήσεις στους 200°C για 5 λεπτά.

Kineziko

 

Αν µαγειρεύεις το κανονικό σε µέγεθος κινέζικο λάχανο, φτιάξε ένα συνοδευτικό πιάτο κόβοντας τα κοτσάνια και σοτάροντας για 3-4 λεπτά λάδι µε σκόρδο, τζίντζερ και σάλτσα σόγιας µε µειωµένο αλάτι.

Πρόσθεσε την πρασινάδα µερικά λεπτά πριν από το σερβίρισµα, έτσι που τα κοτσάνια να παραµείνουν τρυφερά και τα φύλλα να έχουν µόλις µαραθεί.

Νεροκάρδαμο

Το νεροκάρδαµο είναι γεµάτο µε καροτενοειδή που προστατεύουν την όραση και συστατικά που µπορεί να εµποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων του µαστού.

Ηοw to: Κόψε τα κοτσάνια και πρόσθεσε τα φύλλα σε οµελέτες και σαλάτες. Συνδύασε το νεροκάρδαµο µε µια γλυκιά βινεγκρέτ µε βαλσαµικό ξίδι. Ή µεταµόρφωσε ένα απλό πιάτο σε λαχταριστό δείπνο, χρησιµοποιώντας φρέσκα φύλλα ως βάση για ψητό στήθος κοτόπουλου ή µοσχάρι.

nerokardamo

 

Για να το χρησιµοποιήσεις σε σούπα, σοτάρισε µία πατάτα και ένα κρεµµύδι κοµµένα σε κύβους σε 2 φλιτζάνια άπαχο γάλα και άλλο τόσο ζωµό κοτόπουλου και σιγόβρασέ τα για 10 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν.

Πρόσθεσε 2 φλιτζάνια νεροκάρδαµο (φύλλα και κοτσανάκια), βράσε για άλλα 5 λεπτά και πολτοποίησε τη σούπα µέχρι να οµογενοποιηθεί. Γάρνιρε µε φρέσκα φύλλα νεροκάρδαµου και κρέµα γάλακτος µε χαµηλά λιπαρά.

Σέσκουλα
Αυτοί οι κάπως αλµυροί συγγενείς του παντζαριού είναι εξαιρετική πηγή βιταµινών A και C. Και 1 φλιτζάνι βρασµένα σέσκουλα δίνει πάνω από το 20% της καθηµερινής σου ανάγκης σε σίδηρο.

seskoula

Ηοw to: Στα σέσκουλα τρώγονται και τα κοτσάνια και τα φύλλα. Για να µαλακώσεις τα φύλλα, ζεµάτισέ τα σε αλατισµένο βραστό νερό για µερικά λεπτά (µπορείς να τα χρησιµοποιήσεις και για ντολµαδάκια). Μετά σόταρέ τα µε ελαιόλαδο και σκόρδο και ανάµειξέ τα µε ξανθές σταφίδες.

Για συνοδευτικό, µαγείρεψε τα κοτσάνια: κόψ’ τα σε κοµµάτια και βράσ’ τα σε νερό µε χυµό λεµονιού για 5 λεπτά. Ανάµειξέ τα µε ελαιόλαδο και παρµεζάνα και ψήσ’ τα για 10 λεπτά.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Μελομακάρονο, κουραμπιές ή δίπλες; Ποιο γλυκό είναι πιο υγεινό;

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, υπάρχει το ίδιο δίλημμα, «Να φάω μελομακάρονο, κουραμπιέ ή δίπλα;». Τι να επιλέξεις σύμφωνα με την ειδικό.

Vegan χριστουγεννιάτικα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο από τον Cool Artisan

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως και τα γλυκά όλης της χρονιάς μπορούν να είναι νόστιμα, λαχαρτιστά και vegan συγχρόνως. Χωρίς τύψεις, χωρίς ενόχες απόλαυσε τα όλη την εορταστική περίοδο!

#ShapeTested: Να πώς φτιάξαμε γιορτινή σφολιάτα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με σφολιάτα και γλύκα ή αλμυρή γέμιση! Θα χρειαστείς δύο φύλλα σφολιάτα και μπόλικη όρεξη!

Tα 5 τρόφιμα που πρέπει να φας τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Το τι πρέπει να μη φας μέσα στις γιορτές πιθανώς το γνωρίζεις. Το τι πρέπει να φας οπωσδήποτε όμως στα γιορτινά τραπέζια είναι ακόμα πιο σημαντικό! Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας φτιάχνει τη λίστα με όσα ΠΡΕΠΕΙ να φάμε.

Συνταγές 2017: Οι δέκα συνταγές που αναζήτησαν οι χρήστες της Google παγκοσμίως.

Πλησιάζοντας στο τέλος του χρόνου, είναι η εποχή που αναπολούμε τους τελευταίους 12 μήνες που πέρασαν, και αναλογιζόμαστε τις τάσεις που καθόρισαν το 2017 στην Αναζήτηση Google.

#shapegreece