Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Είναι επικίνδυνη η διατροφή χωρίς γλουτένη;

«Δεν θα χάσεις βάρος κόβοντας τη γλουτένη – αλλά αντίθετα κινδυνεύεις να πάρεις κιλά»: οι ειδικοί αντιδρούν έντονα στην παρότρυνση της Miley Cyrus προς μια περιοριστική διατροφή χωρίς γλουτένη.

23.01.2014

εχεις διαβασει

Η Karen Ansel, διαιτολόγος και εκπρόσωπος της Academy of Nutrition and Dietetics τόνισε στο Today.com:

“Μία δίαιτα χωρίς γλουτένη μπορεί να οδηγήσει σε μία διατροφή που θα είναι χαμηλή σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως φυλλικό οξύ και νιασίνη”.

Και ο Dr David Katz, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης του Πανεπιστημίου του Yale, είπε στο ABC: “Το κόψιμο της γλουτένης… συνιστάται μόνο για αυτούς που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη”.

Διάβασε κι εδώ 5 λόγους που ΔΕΝ πρέπει να κόψεις τη γλουτένη!

Η Rachel Begun, μία σύμβουλος της βιομηχανίας της διατροφής που υποφέρει από κοιλιοκάκη, μια ασθένεια που είναι η υπερβολική δυσανεξία στη γλουτένη, εξηγεί πως τα προϊόντα χωρίς γλουτένη μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν κάποιον στην πρόσληψη βάρους. Μιλώντας στο Today.com ανέφερε:

“Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να πάρουν βάρος αν βασίζονται κυρίως σε υψηλά κατεργασμένες τροφές χωρίς γλουτένη, πολλές από τις οποίες τείνουν να περιέχουν περισσότερα λιπαρά, θερμίδες και ζάχαρη απ’ ότι οι αντίστοιχές τους με γλουτένη. Επίσης οι τροφές χωρίς γλουτένη τείνουν να μην έχουν φυτικές ίνες που μας χορταίνουν και μας βοηθούν να ελέγχουμε το βάρος μας”.

Δες κι εδώ όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη διατροφή χωρίς γλουτένη!

Οι δίαιτες χωρίς γλουτένη και λακτόζη έχουν γίνει διάσημες πρόσφατα από την υποστήριξη διασημοτήτων όπως η Zooey Deschanel, η οποία είναι ευαίσθητη στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αβγά και το σιτάρι και η Elisabeth Hasselbeck, παρουσιάστρια στο The View η οποία πάσχει από κοιλιοκάκη όπως άλλωστε και η δικιά μας Έλλη Κοκκίνου που συχνά στο instagram δείχνει τα καλούδια που μαγειρεύει χωρίς γλουτένη.

Ο Dr Peter Green, διευθυντής του Κέντρου Κοιλιακών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, ανέφερε στο ABC πως “η τάση στη βιομηχανία της διατροφής σήμερα είναι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη”. Πρόσθεσε πως περίπου το 90% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα αποκλείουν τη γλουτένη σαν ένα διατροφικό καπρίτσιο ή σαν “κάτι για απώλεια βάρους”.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Η δίαιτα των μονάδων και γιατί να (μην) την κάνεις

Άλλη μια μόδα που φαίνεται να κερδίζει έδαφος στο διαδίκτυο, η δίαιτα των μονάδων, είναι μια διατροφή με λιγότερες υπερβολές από αυτές που έχουμε συνηθίσει στα προγράμματα που κάνουν εμφάνιση κατά περιόδους.

Φτιάξε σπιτική μαρμελάδα από τα χεράκια σου

Εάν έχεις συσχετίσει στο μυαλό σου τα βάζα με τα γλυκά του κουταλιού και τη σπιτική μαρμελάδα με τη γιαγιά σου, που είχε άφθονο χρόνο και χώρο στην κουζίνα της, καιρός να αναθεωρήσεις. Μπορείς πολύ εύκολα να παρασκευάσεις τη δική σου μαρμελάδα με τα φρούτα της επιλογής σου εύκολα και γρήγορα.

Θες πρωινό για ενέργεια; Οι 5 σούπερ συνδυασμοί για να ξεκινάς δυνατά τη μέρα σου!

Πόσο ακόμα θα παραλείπεις το πρωινό γεύμα; Ιδού 5 συνδυασμοί πρωινού για να ξεκινάς τη μέρα σου με ενέργεια και γεύση.

Ξέρεις πόσες θερμίδες σε «φορτώνει» το στρες;

Πόσες θερμίδες παίρνεις κάθε φορά που αγχώνεσαι; Το έχεις σκεφτεί; Μια νέα έρευνα μας δίνει απαντήσεις.

Κι από Δευτέρα… δίαιτα για καλή διάθεση και κάψιμο λίπους!

Δίαιτα για καλή διάθεση; Υπάρχει και βασίζεται στις τροφές οι οποίες επιδρούν στη χημεία του εγκεφάλου και «μας ανεβάζουν ».

13 πράγματα που πρέπει να ξέρεις να κάνεις στην κουζίνα μέχρι τα 25!

Ιδού τα πράγματα που πρέπει να ξέρεις να κάνεις μέχρι να γίνεις 25 ετών (κι αν τα έχεις περάσει, προλαβαίνεις να τα μάθεις!).

#shapegreece