Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Είναι επικίνδυνη η διατροφή χωρίς γλουτένη;

«Δεν θα χάσεις βάρος κόβοντας τη γλουτένη – αλλά αντίθετα κινδυνεύεις να πάρεις κιλά»: οι ειδικοί αντιδρούν έντονα στην παρότρυνση της Miley Cyrus προς μια περιοριστική διατροφή χωρίς γλουτένη.

23.01.2014

εχεις διαβασει

Η Karen Ansel, διαιτολόγος και εκπρόσωπος της Academy of Nutrition and Dietetics τόνισε στο Today.com:

“Μία δίαιτα χωρίς γλουτένη μπορεί να οδηγήσει σε μία διατροφή που θα είναι χαμηλή σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως φυλλικό οξύ και νιασίνη”.

Και ο Dr David Katz, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Πρόληψης του Πανεπιστημίου του Yale, είπε στο ABC: “Το κόψιμο της γλουτένης… συνιστάται μόνο για αυτούς που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη”.

Διάβασε κι εδώ 5 λόγους που ΔΕΝ πρέπει να κόψεις τη γλουτένη!

Η Rachel Begun, μία σύμβουλος της βιομηχανίας της διατροφής που υποφέρει από κοιλιοκάκη, μια ασθένεια που είναι η υπερβολική δυσανεξία στη γλουτένη, εξηγεί πως τα προϊόντα χωρίς γλουτένη μπορεί ακόμη και να οδηγήσουν κάποιον στην πρόσληψη βάρους. Μιλώντας στο Today.com ανέφερε:

“Οι άνθρωποι που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη μπορεί να πάρουν βάρος αν βασίζονται κυρίως σε υψηλά κατεργασμένες τροφές χωρίς γλουτένη, πολλές από τις οποίες τείνουν να περιέχουν περισσότερα λιπαρά, θερμίδες και ζάχαρη απ’ ότι οι αντίστοιχές τους με γλουτένη. Επίσης οι τροφές χωρίς γλουτένη τείνουν να μην έχουν φυτικές ίνες που μας χορταίνουν και μας βοηθούν να ελέγχουμε το βάρος μας”.

Δες κι εδώ όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη διατροφή χωρίς γλουτένη!

Οι δίαιτες χωρίς γλουτένη και λακτόζη έχουν γίνει διάσημες πρόσφατα από την υποστήριξη διασημοτήτων όπως η Zooey Deschanel, η οποία είναι ευαίσθητη στα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αβγά και το σιτάρι και η Elisabeth Hasselbeck, παρουσιάστρια στο The View η οποία πάσχει από κοιλιοκάκη όπως άλλωστε και η δικιά μας Έλλη Κοκκίνου που συχνά στο instagram δείχνει τα καλούδια που μαγειρεύει χωρίς γλουτένη.

Ο Dr Peter Green, διευθυντής του Κέντρου Κοιλιακών Ασθενειών του Πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη, ανέφερε στο ABC πως “η τάση στη βιομηχανία της διατροφής σήμερα είναι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη”. Πρόσθεσε πως περίπου το 90% των ανθρώπων που κάνουν δίαιτα αποκλείουν τη γλουτένη σαν ένα διατροφικό καπρίτσιο ή σαν “κάτι για απώλεια βάρους”.

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Βρες τη σωστή μερίδα σε κάθε τροφή (Super οδηγός για φρούτα, λαχανικά, κρέας, ζυμαρικά, ξηροί καρποί!)

Η σωστή μερίδα είναι στο χέρι σου! Ο έξυπνος οδηγός του Shape.gr σου δείχνει πως να βάζεις πάντα τη σωστή μερίδα –και όχι αυτή του λέοντος στο πιάτο σου.

Τι τρώει η διαιτολόγος όταν κάνει δίαιτα: Όλα τα γεύματα της εβδομάδας

Τι τρώει η διαιτολόγος; Ακολουθεί πιστά τη δίαιτά της ή μήπως κάνει διατροφικές ατασθαλίες; Η αλήθεια στις φωτογραφίες που θέλεις να δεις.

Αδυνάτισμα τώρα! 9 συμβουλές για γυναίκες που δε θέλουν να κάνουν δίαιτα!

Αδυνάτισμα τώρα! Πώς θα κάνεις υγιεινή διατροφή χωρίς δίαιτα;

Oρίστε πόσες θερμίδες καταναλώνει το supermodel πριν το show της Victoria’s Secret

H Taylor Hill τρώει πολύ περισσότερο απ’όσο περίμενες!

Shape Tested: Φτιάξαμε παγωτό ξυλάκι cookies and cream με 93 θερμίδες με συνταγή της διαιτολόγου!

Η σχέση με τους ειδικούς του shape.gr είναι ειδική. Τους αναθέτουμε project κι αυτοί με χαρά τα εκτελούν. Όπως αυτή τη φορά, που αναθέσαμε στην Κλειώ Δημητριάδου να μας φτιάξει το πιο νόστιμο παγωτό ξυλάκι.

#shapegreece