Έρευνα: Τι είναι καλύτερο από τη ζάχαρη αλλά χειρότερο από το ελαιόλαδο;

Το λατρεύεις αλλά μέχρι σήμερα το απέφευγες ως κάτι πολύ κακό για την υγεία και τη διατροφή σου;

voutiro

Μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστόνη μόλις επιβεβαίωσε ότι το βούτυρο, το οποίο είχε μπει στο στόχαστρο λόγω των κορεσμένων λιπαρών που περιέχει, δεν είναι επιβλαβές για την υγεία σου.

Μετά από την εξέταση μίας σειράς από πρόσφατες έρευνες, οι συντάκτες της μελέτης κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα: Το να αλείφεις πραγματικό βούτυρο στο τοστ ή στα ποπ κορν σου δεν συνδέεται με χρόνιες παθήσεις (π.χ. η καρδιακή ασθένεια), όπως πίστευαν αρχικά οι περισσότεροι.

Μάλιστα, μπορεί ακόμα και να έχει βοηθήσει στην προστασία απέναντι στον διαβήτη τύπου 2. Δυστυχώς, αυτό δε σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις και υπερκατανάλωση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι από διατροφική άποψη, το βούτυρο «βρίσκεται στη μέση». Είναι δηλαδή καλύτερο από τη ζάχαρη αλλά χειρότερο από το ελαιόλαδο.

Αφού μπορούμε άφοβα να καταναλώνουμε βούτυρο με όλα του τα λιπαρά. Το μέτρο αποτελεί έναν κανόνα τον οποίο είμαστε διατεθειμένοι να τηρήσουμε.

Δίαιτα με λίγες θερμίδες ή με λίγους υδατάνθρακες;

Η χρυσή δεκάδα των σνακ με 150 θερμίδες το πολύ από τη διαιτολόγο!

Σε 7 ημέρες! Η δίαιτα για γρήγορο μεταβολισμό που ΚΑΙΕΙ θερμίδες και λίπος από το διαιτολόγο!!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i