Η Χριστίνα Μπόμπα φτιάχνει τραχανά από τη Λαμία: Εσύ ξέρεις τι να πάρεις από κάθε περιοχή της Ελλάδας;

Γίγαντες απο την Καστοριά, τραχανά από τη Λαμία και όλα όσα φτιάχνει κάθε μέρος της Ελλάδας!

Όσπρια By barmalini

Στο Μέτσοβο: Χυλοπίτες φαρδιές

Στη Μακεδονία γενικά τις λένε και Πέτουρα. Αυτά τα χειροποίητα, φαρδιά ζυμαρικά χρειάζονται μια βαριά σάλτσα για να αναδείξουν τη γεύση τους. Προτίμησε κόκκινη από κοτόπουλο ή κάποια που θα περιέχει αρκετό κρεμμύδι και μελιτζάνα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σταφίδα: Τι δεν γνωρίζεις για το πιο θρεπτικό αποξηραμένο τρόφιμο

Στην Καστοριά: Φασόλια γίγαντες

Τα λευκά φασόλια γίγαντες Καστοριάς καλλιεργούνται στην ορεινή Καστοριά, έχουν λιγότερα λιπαρά, περισσότερες πρωτεΐνες και μαγειρεύονται στο φούρνο, σαν σαλάτα, ακόμα και στην κατσαρόλα (φασολάδα).

Στη Λαμία: Τραχανά γλυκό ή ξινό. 

Είδαμε και τη Χριστίνα Μπόμπα, μοντέλο και αρραβωνιαστικιά του Σάκη Τανιμανίδη, να μαγειρεύει νόστιμο τραχανά και μας άνοιξε η όρεξη.

Μαγείρεψε το γλυκό τραχανά με ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης για να δώσει περισσότερη γεύση. Τον ξινό μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις ακόμη και στις σαλάτες, όπως στο πλιγούρι. Θα κάνει τη σαλάτα σου πιο γκουρμέ!

Η Χριστίνα Μπόμπα φτιάχνει τραχανά από τη Λαμία: Εσύ ξέρεις τι να πάρεις από κάθε περιοχή της Ελλάδας; - εικόνα 1

Στο Κολυμπάρι, Χανιά: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Αυτή η περιοχή είναι αναγνωρισμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ποιότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου που παράγει. Επομένως, προμηθεύσου έναν τενεκέ ελαιόλαδο για να πάρεις όλα τα αντιοξειδωτικά και τη βιταμίνη Ε που περιέχει. Εξάλλου, οι εφαρμογές του είναι πολλές – και όχι μόνο στην κουζίνα.

Στην Νάουσα: Ξίδι ξινόμαυρο

Το ξινόμαυρο της Νάουσας ήταν το μόνο κρασί που στο υπερατλαντικό ταξίδι προς την Αμερική έφτανε αναλλοίωτο ενώ τα άλλα μετατρέπονταν σε ξίδι. Τώρα, αυτήν την υπέροχη ποικιλία μπορείς να την απολαύσεις σε ξίδι στις σαλάτες σου και στα τουρσί.

Στην Κρήτη: Απάκι

Το απάκι γίνεται από χοιρινό κρέας άπαχο, παραμένει για 2 με 3 ημέρες σε ξίδι και μετά κρεμιέται σε ειδικούς φούρνους για να καπνιστεί με αρωματικά βότανα. Το προϊόν δεν περιέχει κανενός είδους συντηρητικό. Μπορείς να το ζεστάνεις για λίγο στο τηγάνι, στο φούρνο ή στα κάρβουνα κ.λπ., να το προσθέσεις σε λαδερό φαγητό, να το χρησιμοποιήσεις σε διάφορες σάλτσες μακαρονιών, σε πίτσα κ.ά.

Στη Μάνη: Λουκάνικα Μάνης με πορτοκάλι

Από τις γεύσεις της Μάνης, κυρίαρχες είναι το καπνιστό χοιρινό κρέας (σύγκλινο) και τα περίφημα λουκάνικα (επίσης από χοιρινό) με το πορτοκάλι. Το άρωμα του πορτοκαλιού είναι έντονο, με ελαφρά πικάντικα χαρακτηριστικά και τα αρώματα της δάφνης και κυρίως του φασκόμηλου. Τέλεια στα κάρβουνα!

Στην Καλαμάτα: Αραχίδες

Στην Ελλάδα άρχισε να καλλιεργείται στην περιοχή της Καλαμάτας γύρω στο 1915, από έναν μετανάστη της Αμερικής. Οι αραχίδες είναι τα γνωστά σ' εμάς αράπικα φιστίκια, τα οποία είναι θρεπτικά, επειδή περιέχουν σε υψηλό ποσοστό (45-50%) λάδι και πρωτεΐνες (25-30%), καθώς και κάποιες βιταμίνες. Το λάδι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για ελαιόλαδο, ενώ από αυτό παρασκευάζεται και το φιστικοβούτυρο.

Στη Χίο: Μαστίχα και τσίχλα μαστίχα

Μόνο στη Χίο ευδοκιμούν τα περίφημα μαστιχόδεντρα που βγάζουν αυτή τη φυσική ρητίνη, τη μαστίχα. Αγόρασε αρκετές τσίχλες, αφού συμβάλλουν κατά της ξηροστομίας, της τερηδόνας, επειδή αυξάνει τη ροή της ποσότητας του σάλιου το οποίο προστατεύει και καθαρίζει φυσικά τα δόντια.

Στην Αργολίδα: Μαρμελάδα πορτοκάλι

Για την Αργολίδα τα πορτοκάλια είναι ο χρυσός τους, αφού καταλαμβάνουν το 70% της συνολικής καλλιέργειας στη χώρα μας. Το άρωμά τους είναι εξαιρετικό και η γεύση τους γλυκιά. Τη μαρμελάδα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις ακόμη και για να φτιάξεις τσάτνεϊ, να τη βάλεις σε τζιζκέικ, ακόμη και σε κάποιες αρωματικές σάλτες για χοιρινό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i