Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Mπανάνες, μούρα και μήλα: Ποια είναι η ιδανική στιγμή να φας το κάθε φρούτο για να είναι super θρεπτικά;

Πότε είναι καλύτερο να καταναλώσεις τις μπανάνες, τα μούρα και τα μήλα που αγόρασες; Διάβασε και βρες την καλύτερη στιγμή για τη διατροφή σου.

16.07.2017

εχεις διαβασει

Αν θέλεις να αποκτήσεις όλα τα οφέλη από τα φρούτα που καταναλώνεις, οι ειδικοί αναφέρουν ότι υπάρχει μία ιδανική στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους, στην οποία είναι καλύτερο να τα καταναλώσεις.

«Τα φρούτα βρίσκονται στο απόγειο της διατροφικής τους αξίας όταν τα κόβεις από το δέντρο τους ή το κλήμα τους», αναφέρει η  Karen Ansel, R.D., ειδικός σε θέματα διατροφής.

Άλλα όταν συλλέγεται ένας καρπός, και ταξιδεύει για μέρες με ένα φορτηγό ή κάθεται στο ράφι ενός μαγαζιού, τότε η αξία του αρχίζει να πέφτει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Είναι θρεπτικά πλέον τα φρούτα & τα λαχανικά;

«Ευτυχώς, πολλές από τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που παίρνεις από τα φρούτα δεν αλλάζουν σημαντικά με την πάροδο του χρόνου», λέει η Gina Keatley, πιστοποιημένη διαιτολόγος-διατροφολόγος στη Νέα Υόρκη. Εκείνη απαριθμεί στοιχεία, όπως το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός καθώς και την αντιοξειδωτική ικανότητα ενός φρούτου.

Yupiii Daily Update: 

Σάκης Ρουβάς & Κάτια Ζυγούλη: Το σέξι στιγμιότυπο μπροστά στον φακό

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η πρώτη εμφάνιση σε παραλία της Σκιάθου & ο πανικός από τους συντοπίτες του

Γρηγόρης Γκουντάρας: Στο πλευρό της Φαίης Σκορδά; Η πρόταση από τον Λάτσιο

Το μεγαλύτερο πιθανό πρόβλημα με τα φρούτα με την πάροδο του χρόνου, όμως, είναι η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα. Αν και η Ansel τονίζει ότι μάλλον θα πρέπει να ανησυχούμε περισσότερο για τη ζάχαρη που λαμβάνουμε από άλλες πηγές, σε αντίθεση με αυτή των φρούτων, ωστόσο, η διαδικασία της ωρίμανσης φέρει επιπτώσεις στην περιεκτικότητα των σακχάρων των φρούτων αλλά και σε άλλα θρεπτικά τους συστατικά.

Δημοφιλή

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Φτιάξε πίτα socca αντί για τορτίγια για εύκολο σνακ με ντιπ και σάλτσες

Socca: Αυτή η πίτα γίνεται παραδοσιακά στη Ν.Ανατολική Γαλλία γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και παρασκευάζεται από ρεβύθια και ελαιόλαδο.

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

Τα οφέλη του καστανού ρυζιού στην υγεία του οργανισμού

Το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δυο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο

#shapegreece