Κεκάκια χωρίς γλουτένη από την Μιράντα Κερ

Τα δικά της κεκάκια χωρίς γλουτένη παρουσίασε στο Instagram η καλλονή Miranda Kerr. Φτιάξε κι εσύ τα δικά σου κεκάκια.



Κεκάκια χωρίς γλουτένη


Υλικά:


2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης χωρίς γλουτένη


2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ χωρίς γλουτένη


¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα


1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα


¼ φλιτζάνι μέλι


2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia


¼ φλιτζάνι γιαούρτι κατσικίσιο γάλα


½ φλιτζάνι χυμό μήλου οργανικής καλλιέργειας


2 ελαφρά χτυπημένα αυγά βιολογικά και ένα ασπράδι αυγού


4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας


½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλια


2 μεγάλα πράσινα μήλα βιολογικής καλλιέργειας


2 ώριμες μπανάνες


½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια


Κεκάκια χωρίς γλουτένη από την Μιράντα Κερ - εικόνα 1


Εκτέλεση:


Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέθεις τη βρώμη  μέχρι να πάρει τη μορφή αλευριού (εφόσον δεν βρεις έτοιμο).


Τοποθετείς το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα σε ένα μπολ.


Χτυπάμε λίγο τα αυγά χωριστά σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό μήλου και υστερα τα προσθέτουμε στο βασικό μείγμα.


Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύεις το λάδι καρύδας, την κανέλα, τη βανίλια και το μέλι μέχρι να γίνουν  σιρόπι.

 

Προσθέτεις αυτό το σιρόπι στο πρώτο μείγμα, και σιγά-σιγά ρίχνεις τις μπανάνες κα το μήλο σε κομματάκια.  φορές σε μήλο και μπανάνα.


Γεμίζεις ταψάκι για μάφιν με το μείγμα μέχρι τη μέση.


Ψήνεις για 40 λεπτά, μέχρι να βυθίζεις μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή από το μέσο κάθε μάφιν.


Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν για 15 λεπτά πριν από το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i