Κοτόπουλο τεριγιάκι (με teriyaki sauce) και τηγανητά noodles ρυζιού σε λάδι βασιλικού, μια συνταγή που θα σε συγκλονίσει.
Δοκiμασε την εύκολη ιαπωνική συνταγή των 20 λεπτών από τους κορυφαiους σεφ του Rakkan Bar Restaurant.
Μερίδα: Ατομική
Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
Yλικά για το κοτόπουλο τεριγιάκι
• Κοτόπουλο φιλέτο από μπούτι (250 γραμμ.)
• Σάκε
• Teriyaki sauce 90 ml (σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα και σούπερ μάρκετ)
• Λάδι βασιλικού (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ)
• Φύλλα ρυζιού spring roll
Εκτέλεση για το κοτόπουλο τεριγιάκι
Κόψε το φιλέτο κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες και τηγάνισέ το σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια σβήσ’ το περιχύνοντάς το με το σάκε και κατόπιν πρόσθεσε την teriyaki sauce.
Κόψε σε λωρίδες τα φύλλα spring rolls και τηγάνισέ τα για λίγο. Σέρβιρε τα κομμάτια κοτόπουλου στο πιάτο και περίχυσε με τη σάλτσα. Γάρνιρε με λίγο λάδι βασιλικού γύρω γύρω και τοποθέτησε τα φύλλα spring rolls από πάνω.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα 340 γραμμ., 12 γραμμ. λιπαρά 360 θερμίδες
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr