Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Η συνταγή για υγιεινή μηλόπιτα με ελάχιστη ζάχαρη by Στέλιος Παρλιάρος!

Δοκίμασε αυτή την ελαφριά συνταγή για μηλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο!

15.11.2016

εχεις διαβασει

Σταφίδες, κανέλα και μαύρη ζάχαρη χαρίζουν πλούσια αρώματα στα μήλα και κάνουν τη μηλόπιτα να ευωδιάζει από το Στέλιο Παρλιάρο φυσικά.

Υλικά

Ζύμη
300 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
115 γρ. καλαμποκέλαιο
115 γρ. ελαιόλαδο
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
κανέλα
1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
100 γρ. σταφίδες
100 γρ. καρύδια
50 γρ. ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ. κανέλα

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1½ ώρα, Ψήσιμο: 50΄-60΄

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: By Στέλιος Παρλιάρος: Συνταγή για γιαουρτόπιτα μόνο με 4 υλικά και ελάχιστες θερμίδες!

Ζύμη
Ζυμώνουμε με τα χέρια όλα τα υλικά μαζί έτσι μέχρι να σχηματιστεί μία αρκετά μαλακή ζύμη. Εναλλακτικά, τα ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μήλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Συναρμολόγηση
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους 4 χλστ. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. στη λαμαρίνα του φούρνου και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης.

Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των μήλων. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και πιέζουμε περιφερειακά να κολλήσει με τη ζύμη στα πλαϊνά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50-60 λεπτά περίπου, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Για περισσότερες υγιεινές συνταγές από το Στέλιο Παρλιάρο, κάνε κλικ ΕΔΩ

Οι αγαπημένες μας;

 

 

Δημοφιλή

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

Φτιάξε πίτα socca αντί για τορτίγια για εύκολο σνακ με ντιπ και σάλτσες

Socca: Αυτή η πίτα γίνεται παραδοσιακά στη Ν.Ανατολική Γαλλία γύρω από την περιοχή της Νίκαιας και παρασκευάζεται από ρεβύθια και ελαιόλαδο.

Σουβλάκια με ροδάκινο και χτένια τυλιγμένα σε βασιλικό

Σουβλάκια με ροδάκινο: Όταν ψήνεις τα ροδάκινα, εντείνεται η γλύκα τους και γίνονται ακόμη πιο ζουμερά. Δοκίμασέ τα σήμερα σε σουβλάκι!

Τα οφέλη του καστανού ρυζιού στην υγεία του οργανισμού

Το καστανό ρύζι εμπεριέχει σε σημαντικά ποσά δυο άκρως απαραίτητα ιχνοστοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τον ψευδάργυρο και το σελήνιο

#shapegreece