Υλικά
12 κουτ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
4 κουτ. σ. κακάο
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλ. σόδα
½ κουτ. γλ. αλάτι
2 αυγά
1 ¾ φλιτζ. Μαύρη ζάχαρη
1 βανιλίνη
250 γρ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
-
Σε ένα τηγάνι, λιώνεις το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτεις το κακάο, ανακατεύεις και αποσύρεις.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι.
-
Σε άλλο μπολ χτυπάς με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη.
-
Στο μίγμα αυτό προσθέτεις λίγο λίγο το βούτυρο με το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτεις το αλεύρι.
-
Αδειάζεις στη λαμαρίνα κουταλιές από το μίγμα σε μέγεθος καρυδιού και ψήνεις για 9 έως 12 λεπτά.
-
Όταν τα βγάλεις από το φούρνο, τα αφήνεις πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr