Υλικά
-
225 γρ. φαρίνα
-
110 γρ. νιφάδες κινόα
-
120 γρ στραγγισμένη πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
-
100 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
-
100 γρ. γραβιέρα
-
2 κλναράκια φρέσκια ρίγανη
-
250 ml γάλα
-
1 αυγό
-
80 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
-
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψί για muffins.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη φαρίνα και τις νιφάδες κινόα.
-
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ανακατευούν καλά.
-
Προσθέτουμε την πιπεριά, τη θρυμματισμένη φέτα, τη γραβιέρα και τη ρίγανη στο μίγμα αλευριού.
-
Ανακατεύουμε και πάλι με ένα πιρούνι.
-
Σε ένα γυάλινο μπολ, ρίχνουμε το γάλα, το ελαιόλαδο και το αυγό.
-
Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
-
Ριχνουμε το υγρό μίγμα στο μίγμα με τα στερεά.
-
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
-
Με ένα κουτάλι σούπας μεταφέρουμε το μείγμα στις χάρτινες θήκες για muffins.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
-
Με μια οδοντογλυφίδα μπορούμε να δούμε αν έχουν ψηθεί καλά στο εσωτερικό.
-
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Για περισσότερες συνταγές, κάνε κλικ ΕΔΩ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr