Έχεις αναρωτηθεί πώς μπορείς να λιώσεις μόνη στο σπίτι σου σοκολάτα για να βυθίσεις σε αυτήν φράουλες και άλλα φρούτα; Σου προσφέρουμε τον πιο εύκολο τρόπο να το κάνεις στην κουζίνα σου μέσα σε λίγα λεπτά.
Δες και το βίντεο για να καταλάβεις καλύτερα τι πρέπει να κάνεις:
Για να μαλακώσεις τη σοκολάτα:
Αρχικά θα χρειαστεί να ψιλοκόψεις με ένα μεγάλο μαχαίρι περίπου 900γρ. κουβερτούρας και στη συνέχεια θα τοποθετήσεις ένα γυάλινο μπολ επάνω από ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό.
Αφού ρίξεις τα 2/3 της κουβερτούρας στο μπολ, θα αρχίσεις να την ανακατεύεις για να λιώσει σιγά-σιγά, μετρώντας με ένα θερμόμετρο τη θερμοκρασία της, ώστε να είναι κάτω από τους 120°C.
Αφού λιώσει, απομακρύνεις το μπολ από το κατσαρολάκι και προσθέτεις την υπόλοιπη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα επιστρέφεις και πάλι το μπολ επάνω στην κατσαρόλα μέχρι να φτάσει τους 90°C.
Είσαι έτοιμη να βυθίσεις φράουλες, μπανάνες, μπισκότα και πολλές άλλες λιχουδιές στο υπέροχο μπολ της άψογα λιωμένης σοκολάτας σου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr