Σαλάτα ταμπουλέ από τη διατροφολόγο Αγγελική Μοράρη

Η διατροφολόγος μας δίνει συνταγή για υπέροχη σαλάτα ταμπουλέ

shutterstock_247581823 Αγγελική Μοράρη

Σαλάτα Ταμπουλέ

Υλικά:

  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 2 φλ. νερό (το νερό που θα μουλιάσει το πλιγούρι πρέπει να

    είναι καυτό!)

  • 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγο φρέσκο δυόσμο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

1) Μουλιάζετε το πλιγούρι στο νερό μέχρι να το απορροφήσει

όλο.

2) Μεταφέρετε το πλιγούρι σε ένα μπολ, προσθέτετε τα

υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά

Διατροφική Ανάλυση: 330 θερμίδες, 16 γρ. λιπαρά (12,5 γρ. κορεσμένα), 30 mg νάτριο, 7 γρ. φυτικές ίνες, 6 γρ. πρωτεΐνη

Ευχαριστούμε την Αγγελική Κ. Μοράρη Msc

nutritipsbyaggelikimorari.wordpress.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i