Συνταγή για ελαφριά σκορδαλιά με ψωμί

Μια εναλλακτική πρόταση της παραδοσιακής σκορδαλιάς για να φτιάξεις την 25η Μαρτίου

Ελαφριά Σκορδαλιά με ψωμί

Στην συνταγή αυτή της σκορδαλιάς, αντί για πατάτα, χρησιμοποιούμε μπαγιάτικο ψωμί. Στην δική σου ακόμα πιο Light εκδοχή, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύσπορο ή ψωμί σικάλεως.

Tα υλικά:

300 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί

2 σκελίδες σκόρδο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι

Αλάτι

Μπούκοβο

Μαϊντανός

Εκτέλεση:

Μουσκεύεις το ψωμί και το στραγγίζεις καλά. Καθαρίζεις τις δύο σκελίδες σκόρδο και τις χτυπάς στο γουδί μέχρι να πολτοποιηθούν.

Κατόπιν, προσθέτεις λίγο αλάτι και εναλλάξ λίγο ελαιόλαδο, λίγο ψωμί και λίγο ξίδι. Αν θέλεις, βάζεις τα υλικά στο μούλτι.

Αν θέλεις, προσθέτεις και αμύγδαλα ή λίγα καρύδια. Μην ξεχάσεις το κλωνάκι μαϊντανού στο τέλος για να καθαρίσεις το στόμα σου από την γεύση του σκόρδου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i