Το τοστ που τρώγεται πρωί, μεσημέρι ή και βράδυ!

Το τοστ... αλλιώς! Με ζαμπόν, τυρί, αβγά και φασολάκια! Μια τέλεια συνταγή για εσένα που επιθυμείς ένα γρήγορο γεύμα χωρίς περιττές θερμίδες.

Το τοστ για όλες τις ώρες



Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 3 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 11 λεπτά

Υλικά

1/2 κιλό κατεψυγμένα φασολάκια

2 κ.γ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ξίδι

3/4 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα

1/8 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

4 χοντρές φέτες ψωμί ολικής αλέσεως

8 λεπτές φέτες ζαμπόν

100 γραμμ. τυρί γκριγιέ, τριμμένο

σπρέι μαγειρικής

4 μεγάλα αβγά

4 κ.γ. πέστο βασιλικού

 

Εκτέλεση

1. Προθέρμανε το φούρνο και βάλε μια σχάρα στη μεσαία θέση. Βράσε τα φασολάκια, και βάλ’ τα σε μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το λάδι, το ξίδι, τα καρύδια και το αλατοπίπερο. Ανακάτεψε καλά και άφησέ τα στην άκρη.

2. Στο μεταξύ, βάλε το ψωμί στη σχάρα και ψήσ’ το για 1 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Βγάλε το ψωμί από το φούρνο και βάλε σε κάθε φέτα ίσες ποσότητες ζαμπόν και τυριού. Ξαναβάλ’ το στο φούρνο και ψήσ’ το για 1 λεπτό ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί.

3. Ψέκασε ένα μεγάλο τηγάνι με σπρέι μαγειρικής και ζέστανέ το σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί καλά, ρίξε τα αβγά. Ψήσ’ τα για 2-4 λεπτά. Βάλε ένα αβγό σε κάθε τοστ και γαρνίρισε με σάλτσα πέστο. Σέρβιρε μαζί με τα φασολάκια.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα 439 θερμίδες, 27 γραμμ. λιπαρά (9 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά), 19 γραμμ. υδατάνθρακες, 27 γραμμ. πρωτεΐνες, 5 γραμμ. φυτικές ίνες, 418 mg ασβέστιο, 3 mg σίδηρος, 661 mg νάτριο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i