Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Συνταγή για υγιεινό ρυζόγαλο με καστανό ρύζι και 5 υλικά!

Υγιεινό ρυζόγαλο με πλούσια γεύση, λίγες θερμίδες

19.05.2017

εχεις διαβασει

Το καλύτερο με την συνταγή αυτή για υγιεινό ρυζόγαλο είναι ότι φτιάχνεται εύκολα με υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.
Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια καστανό ρύζι 
  • 1 κούπα γάλα άπαχο ή γάλα καρύδας ή αμυγδάλου ή σόγιας
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ή 3/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 της κουταλιάς της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • κανέλα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βάζεις το ρύζι σε γουόκ ή κατσαρολάκι με 4 κούπες νερό σε μέτρια θερμοκρασία. Το αφήνεις να βράσει και χαμηλώνεις λίγο ακόμα τη θερμοκρασία μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να γίνει μαλακό το ρύζι. Θα χρειαστούν 10-12 λεπτά.

Προσθέτεις το γάλα, το σιρόπι ή τη ζάχαρη (μπορείς να την λιώσεις σε λίγο νερό πριν την προσθέσεις) και ανακατεύεις σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ή λίγο περισσότερο.

Τελευταία προσθέτεις τη βανίλια και χωρίζεις σε μπολάκια.

Γαρνίρεις με κανέλα.

Θερμίδες: 118, 3, Λιπαρά: 0,7 γρ, Υδατάνθρακες: 21,2 γρ, φυτικές ίνες: 1 γρ, πρωτεΐνη: 7,6γρ, σάκχαρα 2 γρ

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

8 αγαπημένοι διαιτολόγοι του Shape μοιράζονται τις αγαπημένες τους συνταγές και τις τροφές που προτιμούν!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2017, η οποία γιορτάζεται σήμερα, 16 Οκτωβρίου, ζητήσαμε από τους αγαπημένους διαιτολόγους του Shape και Shape.gr να μας αποκαλύψουν την αγαπημένη τους υγιεινή τροφή, συνταγή ή και ολόκληρο γεύμα!

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: ΑΥΤΕΣ είναι οι 10 αρχές για υγιεινή διατροφή και ωραίο σώμα!

Οι βασικές αρχές για σωστή διατροφή κρύβουν γεύση και υγεία: 10 βασικές διατροφικές αρχές, όπως αυτές προκύπτουν από τις πιο σύγχρονες έρευνες που αφορούν την καλή υγεία και τη μακροζωία.

Αυγά μπένεντικτ με σος ολαντέζ από αβοκάντο από το διατροφολόγο Μάνο Δημητρούλη

Ο Μάνος Δημητρούλης ετοιμάζει αυγά benedict με σος hollandaise από αβοκάντο, μια συνταγή που θα λατρέψεις.

Υγιεινά cookies με φιστικοβούτυρο από τη διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας ετοιμάζει υγιεινά cookies με φιστικοβούτυρο δοκιμασμένα από την ίδια και την οικογένειά της.

Μπιφτέκια σολομού με σος γιαουρτιού από τη διατροφολόγο Σταυρούλα Κρίκη

Η Σταυρούλα Κρίκη ετοιμάζει μπιφτέκια σολομού με υπέροχη γεύση και λίγες θερμίδες. Δοκίμασε τη συνταγή της ειδικού και θα μας θυμηθείς.

Χορτοφαγική σαλάτα με κινόα και πράσινα λαχανικά από τη διαιτολόγο Δέσποινα Μαρσέλου

Η Δέσποινα Μαρσέλου μας ετοιμάζει εύκολη σαλάτα με κινόα και πράσινα λαχανικά γιατί οι σαλάτες δεν μπορούν να γίνουν πιάτο και του φθινοπώρου.

#shapegreece