Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Πένες με σπανάκι στο φούρνο – μόνο με 340 θερμίδες

Επέστρεψες κουρασμένη από τη δουλειά και θέλεις να φτιάξεις μια εύκολη μακαρονάδα στο φούρνο; Φτιάξε την παρακάτω συνταγή και χόρτασε με λιγότερες από 350 θερμίδες!

04.01.2012

εχεις διαβασει

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά
2 φλιτζ. πένες ολικής αλέσεως
1 κ.σ. και 1 κ.γ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 φλιτζ. σπανάκι μπέιμπι
3 φλιτζ. ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κ.σ. ξερή ρίγανη (ή άλλο μυρωδικό)
1 πρέζα αλάτι
3/4 φλιτζ. τριμμένο τυρί τσένταρ με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση
> Προθέρμανε το φούρνο στους 180οC.
> Σε μεγάλη κατσαρόλα, που έχεις βάλει νερό να βράζει, βράσε τα ζυμαρικά al dente, ακολουθώντας τις οδηγίες. Ξέπλυνε τις πένες με κρύο νερό, στράγγιξέ τες και άφησέ τες στην άκρη.
> Ζέστανε μία κουταλιά της σούπας λάδι σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το σκόρδο και ανακάτεψε για να πάρει άρωμα. Πρόσθεσε το σπανάκι και 2 φλιτζάνια ντομάτα. Σιγόβρασέ τα για 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
> Σε μέτριο μπολ, ανακάτεψε την υπόλοιπη ντομάτα, τα μυρωδικά και το αλάτι. Ρίξε το μείγμα με το σπανάκι και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα ζυμαρικά στο μείγμα και ανακάτεψε με το χέρι να πάει παντού. Ρίξε ανακατεύοντας 1/2 φλιτζάνι τυρί.
> Άλειψε ένα πυρέξ με το υπόλοιπο λάδι (1 κ.γ.). Ρίξε το μείγμα των ζυμαρικών. Ψήσ’ τα στο φούρνο, χωρίς να τα σκεπάσεις, για 15 λεπτά. Βγάλ’ τα από το φούρνο και πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο τυρί. Ψήσ’ τα μέχρι να λιώσει το τυρί, για άλλα 4 λεπτά περίπου. Άφησέ τα να καθίσουν για 5 λεπτά πριν σερβίρεις.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα (2 ½ φλιτζ.): 338 θερμίδες, 10 γραμμ. λιπαρά, 3 γραμμ. κεκορεσμένα λιπαρά, 50 γραμμ. υδατάνθρακες, 15 γραμμ. πρωτεΐνες, 8 γραμμ. φυτικές ίνες, 236 mg ασβέστιο, 4 mg σίδηρος, 169 mg νάτριο

Editor's Picks

Περισσότερα από Διατροφή και Αδυνάτισμα

H συνταγή για το πιο νόστιμο μπισκοτόσπιτο βήμα βήμα (είναι πιο εύκολο απ’ ότι νομίζεις)

Η συνταγή για το μπισκοτόσπιτο έρχεται για εσένα και για να χαρούν τα παιδιά σου.

Μελομακάρονο, κουραμπιές ή δίπλες; Ποιο γλυκό είναι πιο υγεινό;

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, υπάρχει το ίδιο δίλημμα, «Να φάω μελομακάρονο, κουραμπιέ ή δίπλα;». Τι να επιλέξεις σύμφωνα με την ειδικό.

Vegan χριστουγεννιάτικα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη, χωρίς αλεύρι, χωρίς βούτυρο από τον Cool Artisan

Τα χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως και τα γλυκά όλης της χρονιάς μπορούν να είναι νόστιμα, λαχαρτιστά και vegan συγχρόνως. Χωρίς τύψεις, χωρίς ενόχες απόλαυσε τα όλη την εορταστική περίοδο!

#ShapeTested: Να πώς φτιάξαμε γιορτινή σφολιάτα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με σφολιάτα και γλύκα ή αλμυρή γέμιση! Θα χρειαστείς δύο φύλλα σφολιάτα και μπόλικη όρεξη!

Tα 5 τρόφιμα που πρέπει να φας τα Χριστούγεννα σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Το τι πρέπει να μη φας μέσα στις γιορτές πιθανώς το γνωρίζεις. Το τι πρέπει να φας οπωσδήποτε όμως στα γιορτινά τραπέζια είναι ακόμα πιο σημαντικό! Η διαιτολόγος – διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου μας φτιάχνει τη λίστα με όσα ΠΡΕΠΕΙ να φάμε.

#shapegreece