Νέα μαμά; Οι 4 φράσεις που δε θέλουμε να ακούμε όσες έχουμε ξεχάσει τι σημαίνει ύπνος

Για το πόσο άυπνη θα μείνεις όταν αποκτήσεις μωρό, σε είχαν προειδοποιήσει. H Shape μαμά, Κατερίνα Πατούλια, αναλύει αυτά που θα ακούσεις αφού γεννηθεί το μωρό

29.08.2017

εχεις διαβασει

Πρόσφατα η φίλη μου Έλενα με ρώτησε με μεγάλο καημό ομολογώ «Εγώ, θα ξανακοιμηθώ ποτέ»; Η Έλενα είναι κι αυτή νέα μαμά , στο γκρουπ των πολλών μαμάδων ζόμπι που τύφλα να έχουν μπροστά μας οι White Walkers του GOT και οι βαδιστές του Walking Dead μαζί.

Τι ζητάμε λοιπόν μέσα στην αυπνία μας; Να μην ακούσουμε ξανά τα κάτωθι:

«Το παιδί μου/ Το παιδί μιας φίλης κοιμάται 11 ώρες κάθε βράδυ από 40 ημερών. Το ξυπνάνε καλέ το παιδί για να φάει»

Αυτή η τόσο απλή για εσένα πληροφορίες που περιλαμβάνει τις λέξεις 11, ώρες, χωρίς, να, ξυπνάει, αποτελούν μαχαίρι στην καρδιά της άυπνης μάνας. Κάθε φορά που ακούς για ένα παιδάκι που κοιμάται εύκολα, άνετα και χαλαρά, κάθε βράδυ, θέλεις να βάλεις τα κλάματα κι έχεις τα δίκια σου.

«Μήπως βγάζει δόντια;»

Από 3 ημερών μέχρι 3 ετών μάλλον θα βγάζει δόντια τούτο το παιδί. Κι αν η πρόθεση σου είναι αγνή, να βρεις μια απάντηση στο πρόβλημα της άυπνης μάνας, το να βλέπουμε το αγγελούδι μας με 2 δοντάκια μόνο, μας κάνει να σκεφτόμαστε τι ξενύχτι θα ακολουθήσει μέχρι να βγουν και τα υπόλοιπα δοντάκια.

«Κουρασμένη δείχνεις. Πάλι άυπνη έμεινες χτες;»

Όχι βρε, έχω κάνει smokey μακιγιάζ στην κάτω μεριά των ματιών και είπα να βγω αχτένιστη έξω για να υιοθετήσω ένα πιο ανέμελο λουκ. Εκεί που η άπυνη φίλη είναι πεσμένη, μην της δίνεις τη χαριστική βολή. Αντίθετα, πρότεινε να κρατήσεις εσύ το μωρό για να κοιμηθεί κι εκείνη λίγο.

«Αν ξυπνάει τη νύχτα, δεν του φτάνει το γάλα»

Δηλαδή, πρέπει να σταματήσεις να θηλάζεις το μωρό σου, επειδή κάποιος θεωρεί πως το γάλα σου δεν είναι αρκετό. Να ενημερώσουμε το κοινό πως ένα μωρό μπορεί να ξυπνάει όχι μόνο για να φάει αλλά και να παρηγορηθεί.

Στο ερώτημα του «πότε θα ξανακοιμηθώ», να είσαι σίγουρη πως τούτο σύντομα θα συμβεί. Κι όταν συμβεί, μαγικά, θα ξεχάσεις τα ξενύχτια και θα είσαι έτοιμη και για το επόμενο μωρό!

 

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

Βίντεο: Τι να κάνεις αν πνίγεται το μωρό ή το παιδί: Οι κινήσεις για πρώτες βοήθειες στην πνιγμονή παιδιών

Τι κάνεις σε περίπτωση πνιγμού από αντικείμενο; Πώς να προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες στο μωρό ή στο παιδί; Διάβασε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις.

Γιατί δεν κοιμάται το μωρό; Οι 29 «καλύτερες» δικαιολογίες που έχεις φανταστεί

Είσαι νέα μαμά, η αυπνία έχει γίνει καλύτερη φίλη σου τους τελευταίους μήνες και συνεχίζεις να απορείς: Γιατί δεν κοιμάται το μωρό;

Τι να τρώει το παιδί; Να οι τροφές που νικούν ιώσεις και γρίπη

Αυτές είναι οι τροφές που θα του προσφέρουν ενέργεια, ισχυρό ανοσοποιητικό και καλή διάθεση!

Όταν το παιδί κάνει bullying, ο γονιός θα πληρώνει πρόστιμο
Όταν το παιδί κάνει bullying, ο γονιός θα πληρώνει πρόστιμο

Η Πολιτεία αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς τα νούμερα είναι ανησυχητικά

Πώς το ιδιωτικό σχολείο μού χάρισε ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου
Πώς το ιδιωτικό σχολείο μού χάρισε ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου

Τα διλήμματα και τα ερωτηματικά για κάθε γονιό που πάει το παιδί του στο δημοτικό, και ειδικά στις πρώτες τάξεις, είναι πολλά.

#shapegreece