Τι περιέχει η βαλίτσα τοκετού 7 διαφορετικών γυναικών σε όλο τον κόσμο

Βαλίτσα τοκετού: Στη νέα καμπάνια της Water Aid, επτά διαφορετικές γυναίκες από όλο τον κόσμο φανερώνουν τι περιέχει η τσάντα που θα πάρουν μαζί τους για να γεννήσουν

05.03.2018

εχεις διαβασει

Η βαλίτσα τοκετού είναι πολύ διαφορετική για τις επτά γυναίκες από το Λονδίνο, τη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, τη Ζάμπια, τη Μαδαγασκάρη, το Μαλάουι και την Τανζανία.

Το τι είναι απαραίτητο για μια μέλλουσα μαμά είναι όπως φανερώνει η καμπάνια της Water Aid πολύ διαφορετικό.

Κι ενώ σε μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου όπως το Λονδίνο ή η Νέα Υόρκη, μέσα στα απαραίτητα είναι λάδι καρύδας για μασάζ στην Αφρική οι γυναίκες γεννούν έχοντας μαζί τους πλαστικά σεντόνια για να γεννήσουν σε αυτά και ξυράφι για να κόψουν τον ομφάλιο λώρο.

Ας δούμε τις επτά μαμάδες.
Hazel Shandumba: 27 ετών από το χωριό Hamakando στη Zambia.

tanzania

Στην τσάντα της έχει μια κουβέρτα για το μωρό, βαμβάκι, σαρόνγκ, φορμάκι για το μωρό κι ένα πιάτο για να πλύνει το μωρό. Στην κλινική της Hazel υπάρχει γεώτρηση αλλά δεν υπάρχει τρεχούμενο νερό στην μαιευτική πτέρυγα. Μαζί της θα έχει ακόμα ένα ρολό πολυαιθυλενίου για να το στρώσει στο κρεβάτι τοκετού αφού δεν θα υπάρξει αρκετό νερό για να καθαριστεί αυτό ανάμεσα στις γέννες.

Deanna Neiers, μαμά στο πρώτο της παιδί από τη New York.

newyork
Η βαλίτσα τοκετού περιλαμβάνει ένα music player, λάδι καρύδας για μασάζ, , σουτιέν θηλασμού, μαξιλάρι θηλασμού και πολλά φορμάκια για το μωρό. Η Deanna που θα περπατήσει για να φτάσει να γεννήσει σε ένα από το καλύτερα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης τονίζει πως ξέρει ότι είναι πολύ τυχερή για τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα φέρει το παιδί της στον κόσμο

Editor's Picks

Περισσότερα από Shape Mama

Γιατί είναι σημαντικό για το παιδί σας να σας δει να προσπαθείτε και να «ζορίζεστε»
Γιατί είναι σημαντικό για το παιδί σας να σας δει να προσπαθείτε και να «ζορίζεστε»

Τα τελευταία χρόνια ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί επικεντρώνονται σε μια νέα σημαντική έννοια την οποία στα ελληνικά μπορούμε να αποδώσουμε ως «δύναμη χαρακτήρα»

μωρό νεογέννητο
Παρωτίτιδα: Τα συμπτώματα και οι επιπλοκές της νόσου

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος μας ενημερώνει για την παρωτίτιδα, τα συμπτώματα και το εμβόλιο για τη νόσο.

παιδί ζάχαρη γλυκά
Πόση ζάχαρη τρώει το παιδί; Η διαιτολόγος μας δίνει 3 σπιτικές συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη

Πόση ζάχαρη τρώει το παιδί; Η Δήμητρα Γλυνού, κλινικός διαιτολόγος διατροφολόγος, μας προτείνει τρόπους να την περιορίσουμε.

μαμά μωρό
Ξέρεις τι είναι η ερυθρά: Τα συμπτώματα και οι επιπλοκές της νόσου

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος εξηγεί τα συμπτώματα και τις πιθανές επιπλοκές της ερυθράς και μας ενημερώνει για το εμβόλιο για τη νόσο.

μαμά κόρη φαγητό υγιεινή διατροφή
Παιδική παχυσαρκία: 8 καλές συνήθειες για να την προλάβεις και να τρώει σωστά το παιδί

Πώς μπορείς να προλάβεις την παιδική παχυσαρκία; Η Δήμητρα Γλυνού, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος μας βοηθά με 8 συμβουλές.

μαμά παιδί παραλία κόρη καλοκαίρι
Έχεις μικρό παιδί και κοιτάς για διακοπές; Δες πρώτα τα μαμαδίστικα μυστικά της Μυρτώς Μήτσιου για το καλοκαίρι

Τι δωμάτιο να διαλέξεις; Πώς θα οργανωθείς με το φαγητό με το φαγητό του μωρού ή των παιδιών, ακόμα και αν πάτε στο εξοχικό σας ώστε να μη μαγειρεύεις διαρκώς

#shapegreece