Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Το παιδί πιπιλάει το δάχτυλό του ακόμα; Μάθε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις από το χέρι στο στόμα

Το μωρό σου λατρεύει το πιπίλισμα του δαχτύλου κι εσύ δεν μπορείς να του σταματήσεις αυτη την κακή συνήθεια; Μάθε γιατί πρέπει να το κάνεις σύντομα.

20.03.2017

εχεις διαβασει

Σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Palo Alto Medical Foundation for Health Care, Research and Education, το πιπίλισμα του αντίχειρα αποτελεί κάτι το φυσιολογικό και ηρεμιστικό για τα μωρά και τα νήπια, καθώς μπορεί να είναι αποτέλεσμα της πείνας, του εκνευρισμού ή της κούρασης.

Τα περισσότερα παιδιά σταματούν να το κάνουν στις ηλικίες από 3 μέχρι 6 ετών. Για τα παιδιά όμως που συνεχίζουν αυτή τη συνήθεια, καθώς τα μόνιμα δόντια ξεκινούν να κατεβαίνουν, υπάρχουν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις.

Οδοντικά προβλήματα

Τα προβλήματα στα δόντια μπορεί να προκληθούν από παρατεταμένο πιπίλισμα του αντίχειρα. Τα δόντια ενός παιδιού δεν μπορούν να ευθυγραμμιστούν σωστά ή τα δόντια μπορεί να ωθούνται προς τα έξω. Έτσι, ανάλογα με την σοβαρότητα των προβλημάτων, μάλλον θα χρειαστεί και η κατάλληλη αγωγή από κάποιο ορθοδοντικό.

Δυσκολίες στην ομιλία

Οι δυσκολίες αυτές αποτελούν πιθανό αποτέλεσμα του πιπιλίσματος του αντίχειρα που συνεχίζεται αφού εμφανιστούν και τα μόνιμα δόντια. Τα προβλήματα ευθυγράμμισης στα δόντια τότε προκαλούν ορισμένες στρεβλώσεις στην παραγωγή των ήχων, σύμφωνα με το SpeechPathology.com.

Επιπλέον, το μακροχρόνιο πιπίλισμα του αντίχειρα μπορεί να επιβραδύνει την αντικατάσταση της ώθησης της γλώσσας, ένα φυσιολογικό μοτίβο κατάποσης της πρώιμης παιδικής ηλικίας, με την ώριμη κατάποση. Αυτό μπορεί να έχει μία αρνητική επίδραση στην άρθρωση ορισμένων γραμμάτων. Αλλά και το τραύλισμα μπορεί να αποτελεί συνέπεια ενός πιπιλίσματος που συνεχίζει στα σχολικά χρόνια.

Εξάπλωση μικροβίων

Τα μικρόβια εξαπλώνονται με το πιπίλισμα του αντίχειρα, καθώς τα παιδιά το συνεχίζουν στα σχολικά τους χρόνια και γεμίζουν με μικρόβια το στόμα τους.

Μολυσμένοι αντίχειρες

Τα παιδιά που πιπιλίζουν δυνατά τον αντίχειρά τους μπορεί να του προκαλέσουν πληγές και μολύνσεις.

Πειράγματα από τους συνομηλίκους

Τα παιδιά που συνεχίζουν την κακή συνήθεια και στα σχολικά χρόνια, από το νηπιαγωγείο αλλά και πολύ μετά, είναι πολύ πιθανό να γίνονται αντικείμενο εμπαιγμού από τους συμμαθητές τους. Το πιπίλισμα του αντίχειρα θεωρείται δραστηριότητα των μωρών και των νηπίων, οπότε τα παιδιά που το κάνουν μετά από αυτές τις ηλικίες μπορεί να υποστούν σχόλια και κοροϊδίες από άτομα της ηλικίας τους.

 

Περισσότερα από Shape Mama

#24HourMeningitis – Παιδίατροι από όλη την Ελλάδα δημιουργούν ένα εκπληκτικό video ενημέρωσης για τη μηνιγγίτιδα

Μάθε, Δράσε, Πρόλαβε. Αυτό είναι το μήνυμα γιατρών και παιδιάτρων απο όλη την Ελλάδα που στέλνουν στους γονείς, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας #24HourMeningitis

Γιατί δεν μπορώ να μείνω έγκυος;

Η αύξηση της υπογονιμότητας είναι ένα ανησυχητικό φαινόμενο που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια και πλήττει το 15% των σημερινών ζευγαριών.

Σε ποια ηλικία συστήνεται η κατάψυξη ωαρίων;

Κατάψυξη ωαρίων: Η διαδικασία διέγερσης των ωοθηκών είναι ίδια με αυτήν της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μαρία Μπεκατώρου: «Είμαι γεννημένη για να γίνω μάνα και δίνω μάχη κάθε μήνα γι’ αυτό»
Μαρία Μπεκατώρου: «Είμαι γεννημένη για να γίνω μάνα και δίνω μάχη κάθε μήνα γι’ αυτό»

Για την προσπάθειά της να γίνει μητέρα μίλησε η Μαρία Μπεκατώρου στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου, μην διστάζοντας να μιλήσει για όλα όσα περνάει

συμβουλές διατροφής για εγκύους
Ανδρική υπογονιμότητα: Μήπως έχει εκείνος πρόβλημα γονιμότητας;

Η κακή ποιότητα σπερματοζωαρίων αποτελεί βασική αιτία στην ανδρική υπογονιμότητα, μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί με τις κατάλληλες θεραπείες.

Rosie Huntington Whiteley: 5+1 υπέροχες εμφανίσεις της μέλλουσας μαμάς
Rosie Huntington Whiteley: 5+1 υπέροχες εμφανίσεις για στυλ στην εγκυμοσύνη

Το maternity style της Rosie Huntington Whiteley είναι ίσως ο,τι καλύτερο έχουμε δει τελευταία! Και σου εξηγούμε και γιατί…

#shapegreece