Οι 3 τοπ ασκήσεις για σφιχτή κοιλιά & λεπτή μέση

Σφίξε την κοιλιά και λέπτυνε τη μέση σου με 3 ασκήσεις σε 2 μόλις εβδομάδες.
» Στόχος: Να μειώσεις τη χαλάρωση στην κοιλιά

Στόχος: Να μειώσεις τη χαλάρωση στην κοιλιά

Γιατί αποδίδουν οι ασκήσεις:

Ακολούθησε αυτό το πρόγραμμα και θα διαπιστώσεις αποτελέσματα σε 14 ημέρες μόνο. Για να συμβεί αυτό το θαύμα, πρέπει να αυξήσεις την ένταση. Οι ασκήσεις που σου προτείνουμε κάνουν ακριβώς αυτό, αναγκάζοντας τους κοιλιακούς να συσπαστούν (δηλαδή να «δουλέψουν») κάθε δευτερόλεπτο από το κάθε σετ. Επιπλέον, στοχεύουν στη μέση από διάφορες γωνίες – βασικό για την ενδυνάμωση όλων των κοιλιακών μυών. Συνδύασέ τες με 30 λεπτά αεροβικής άσκησης υψηλής έντασης μερικές ημέρες την εβδομάδα και θα διώξεις την κοιλίτσα – μια και καλή!

Mηχανική των μυών

Οι κοιλιακοί περιλαμβάνουν τέσσερις μυϊκές ομάδες που δουλεύουν μαζί. Για να κάμψεις τη σπονδυλική στήλη, χρησιμοποιείς κυρίως τον ορθό κοιλιακό. Εάν στρέψεις ή σταθεροποιήσεις τον κορμό σου, δουλεύουν οι έξω και οι έσω πλάγιοι κοιλιακοί (ένα ζευγάρι μυών στις δύο πλευρές του ορθού κοιλιακού). Ο εγκάρσιος κοιλιακός συμπιέζει την κοιλιά και συσπάται όταν συσπώνται και οι πλάγιοι.

Για το πρόγραμμα

Θα χρειαστείς μία μπάλα γυμναστικής, μία ρωμαϊκή καρέκλα, ένα λάστιχο αντίστασης με λαβές, μία μπάλα Bosu και ένα μηχάνημα με χαμηλή τροχαλία και εξάρτημα διπλής χειρολαβής. Για να κάνεις τις ασκήσεις στο σπίτι, χρησιμοποίησε μπάλα γυμναστικής, ένα μαξιλάρι και ένα λάστιχο αντίστασης. Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, ολοκλήρωσε 2 ή 3 σετ από κάθε άσκηση με τη σειρά και ξεκουράσου για 60 με 90 δευτερόλεπτα ανάμεσα στα σετ.
  • Στόχος: Να μειώσεις τη χαλάρωση στην κοιλιά
  • Αντίθετο χέρι- πόδι στην μπάλα
  • Tεντώματα ποδιών σε ορθή γωνία στη ρωμαϊκή καρέκλα
  • Αναδιπλώσεις με λάστιχο σε Bosu
« »