Διάλεξε τα σωστά αθλητικά παπούτσια για σένα!

Ένας πολύτιμος οδηγός για να επιλέξεις τα σωστά αθλητικά παπούτσια που ταιριάζουν πραγματικά στις ανάγκες και τα πόδια σου.

15.02.2016

εχεις διαβασει

Αν δεν επιλέξεις τα σωστά αθλητικά παπούτσια, µπορεί να καταλήξεις ξαπλωµένη στον καναπέ µε νάρθηκα στις κνήµες ή πονεµένες φτέρνες, αντί να έχεις απολαύσει το τρέξιµο σου. Γι’ αυτό, πριν αγοράσεις οποιοδήποτε ζευγάρι, διάβασε τις συµβουλές µας:

Δεν είναι όλα για όλες τις χρήσεις

Τα παπούτσια για περπάτηµα είναι πιο σκληρά, ενώ για τρέξιµο πιο ευλύγιστα µε έξτρα υποστήριξη ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα τους κραδασµούς. Αν ασχολείσαι και µε τις δύο δραστηριότητες, αγόρασε ένα διαφορετικό ζευγάρι για καθεµία.

Μάθε τι είδους είναι το πέλμα σου

Οι περισσότερες µεγάλες εταιρείες προσφέρουν σήµερα ποικιλία µοντέλων ώστε να είναι εύκολο να βρεθεί κάποιο που να ταιριάζει σε κάθε είδος πέλµατος. Ένας τρόπος για να προσδιορίσεις το σχήµα του πέλµατός σου είναι να κάνεις το «τεστ του νερού»: βρέξε το πόδι σου, πάτησε σε ένα κοµµάτι χοντρό σκούρο χαρτί και δες το αποτύπωµά σου. Ή βρες σε ποιο σηµείο είναι περισσότερο φθαρµένα τα παλιά σου αθλητικά. Αν στο αποτύπωµά σου φαίνεται:

  • Όλο το πέλµα µε πολύ µικρή ή καθόλου καµπύλη στο εσωτερικό –ή αν τα παπούτσια σου είναι περισσότερο φθαρµένα στην εσωτερική πλευρά–, τότε έχεις χαµηλή καµάρα και µπορεί να τείνεις προς τον υπερπρηνισµό. Αυτός δηµιουργεί επιπλέον φθορά στο εξωτερικό µέρος της φτέρνας και στο εσωτερικό του πέλµατος. Χρειάζεσαι αθλητικά µε χαρακτηριστικά ελέγχου της κίνησης και µέγιστη στήριξη.
  • Μόνο ένα µέρος του µπροστινού τµήµατος του πέλµατος και της φτέρνας µε µια στενή γραµµή που να τα συνδέει µεταξύ τους –ή αν τα παπούτσια σου είναι φθαρµένα κυρίως στην εξωτερική πλευρά–, τότε έχεις ψηλή καµάρα και τείνεις προς τον υποπρηνισµό (γνωστός και ως υπτιασµός), που σηµαίνει πως το πόδι σου στρέφεται προς τα έξω. Ο υποπρηνισµός προκαλεί φθορά στο εξωτερικό άκρο της φτέρνας και το µικρό δάχτυλο. Αυτό που χρειάζεσαι είναι παπούτσια µε «µαξιλαράκια» και µαλακή ενδιάµεση σόλα.
  • Μια διακριτή καµπύλη κατά µήκος της εσωτερικής πλευράς και τα παπούτσια σου φθείρονται οµοιόµορφα, τότε έχεις ουδέτερη καµάρα. Αναζήτησε «σταθερά» παπούτσια µε τη σωστή αναλογία µαλακής υποδοµής και υποστήριξης.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Έχεις τετράγωνους γλουτούς; Αυτές είναι οι ιδανικές ασκήσεις για σένα! (μάθε τι σχήμα γλουτών έχεις!)

Επίλεξε τις κατάλληλες ασκήσεις για γλουτούς, ανάλογα με το σχήμα τους.

Σφιχτοί γλουτοί και κοιλιά με προπόνηση 8 λεπτών; Να πώς γίνεται!

Θες σούπερ ασκήσεις για σύσφιξη και ανόρθωση γλουτών; Το μόνο που χρειάζεσαι ειναι μια καρέκλα!

Βίντεο: Ασκήσεις για γλουτούς πέτρα με τη γυμναστική της Tracy Anderson!

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει δηλώσει πως διαθέτει γλουτούς 25χρονης λόγω της προπονήτριας Τρέισι Άντερσον. Δες τη γυμναστική της Γκουίνεθ και δοκίμασέ την σήμερα κιόλας.

Noμίζεις ότι είσαι pro στα push-ups; Μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει αυτές τις παραλλαγές!

Οι 5 τρόποι για να κάνεις αυτή την κλασική άσκηση πιο ενδιαφέρουσα και ακόμα πιο αποτελεσματική!

Έχεις αρχίσει να βαριέσαι το γυμναστήριο; Να πώς θα βρεις ξανά τον ενθουσιασμό σου!

Σκέφτεσαι ότι θα κάνεις πάλι τα ίδια και τα ίδια; Άλλαξε στάση!

Τι να φας πριν την άσκηση για να έχεις ένεργεια;

Ποαι είναι τα σωστά σνακ για να ασκηθείς στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου;

#shapegreece