Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Butt kicks: Να πώς θα χάσεις το λίπος από την κοιλιά (όχι άλλα ροκανίσματα!)

Αυτή η άσκηση είναι πιο διασκεδαστική από τα ροκανίσματα.

07.04.2017

εχεις διαβασει

Το πιθανότερο είναι πως δεν σου κολλάει το επίθετο «διασκεδαστικοί» στην ίδια πρόταση με τους κοιλιακούς. Όμως η άσκηση «κλοτσιές γαϊδουριού» (!) ή ας την πούμε πιο κομψά, κλοτσιά στον αέρα, μπορεί να σου αλλάξει γνώμη. Δεν είναι μόνο τρελά διασκεδαστικό να κλοτσάς τα πόδια σου στον αέρα ενώ στηρίζεσαι στα χέρια σου, αλλά η κίνηση είναι επίσης σούπερ αποτελεσματική για την ενδυνάμωση των μυών του κορμού και των ώμων σου. Μπορείς ακόμη να σκεφτείς αυτή την άσκηση σαν προετοιμασία για να καταφέρεις επιτέλους το handstand στο μάθημα της yoga.

«Οι κλοτσιές στον αέρα είναι εξαιρετική προπόνηση για όλο σου τον κορμό. Εμπλέκεις όλους τους βασικούς και βοηθητικούς μυς σε μία απαιτητική άσκηση» εξηγεί η Heather Peterson, προπονήτρια στο CorePower Yoga. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται διαφορετικοί μυς στην κοιλιά και τη μέση σου.

Θα προετοιμάσει επίσης τους μυς σου για να μπορούν να υποστηρίξουν το σώμα σου σε μία στήριξη στα χέρια, το γνωστό handstand. «Όταν ανασηκώνεις τα ισχία πάνω από τους ώμους σου, με τα δύο πόδια μαζί, αναγκαστικά εμπλέκεις στην κίνηση τους μυς της πυέλου» προσθέτει η Peterson. Και επειδή «στέκεσαι» στα χέρια σου, η άσκηση αυτή ενδυναμώνει το επάνω μέρος του σώματος.

Διάβασε επίσης: Πώς να διώξω την κοιλιά; Έτσι φεύγει το σπλαχνικό λίπος!

Αν, λοιπόν, θέλεις να κάνεις το επόμενο βήμα στη yoga, πρόσθεσε αυτή την άσκηση κοιλιακών στις προπονήσεις σου και θα σε βοηθήσει να καταφέρεις να εκτελέσεις το απαιτητικό handstand. «Μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις το φόβο του να σταθείς με το κεφάλι κάτω» επισημαίνει η Peterson. «Η άσκηση αυτή σε βοηθάει επίσης να ανακαλύψεις το σημείο ισορροπίας όταν οι ώμοι σου έρχονται πάνω από τα ισχία, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα handstand και για στήριξη στους πήχεις».

Ακόμη όμως κι αν δεν έχεις στόχο τη στήριξη στο κεφάλι, οι κλοτσιές στον αέρα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική των παραδοσιακών ασκήσεων κοιλιακών. «Θα την απολαύσεις. Πολύ πιο διασκεδαστική από 100 ροκανίσματα» λέει με σιγουριά η Peterson.

Να πώς θα την κάνεις – Κλοτσιές στον αέρα

corepower-yoga_donkey-kick%5b2%5d

  • Ξεκίνα από κάτω σκύλο με τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων και τα δάχτυλά σου καλά ανοιχτά.
  • Φέρε το σώμα σου πιο μπροστά ώστε οι ώμοι να βρίσκονται πάνω από τους καρπούς σου και μοίρασε το βάρος ομοιόμορφα στις παλάμες και τα δάχτυλα. Ταυτόχρονα, κλότσησε τις φτέρνες σου προς τους γλουτούς.
  • Προσγειώσου μαλακά και κάνε κατευθείαν την επόμενη επανάληψη.
  • Κάνε 15-20 επαναλήψεις.

«Για καλύτερα αποτελέσματα, κάνε εξάσκηση αυτής της κίνησης πέντε μέρες την εβδομάδα. Άρχισα να εξασκούμε σε αυτή την άσκηση κάθε μέρα και ένα χρόνο και αυτό με βοήθησε να βρω την ισορροπία μου στο handstand πολύ πριν τους 12 μήνες» μας ενθαρρύνει η Peterson.

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

#ShapeSquatChallenge: Σφιχτοί γλουτοί σε 1 μήνα κάνοντας μόνο καθίσματα μαζί με το SHAPE

30 μέρες. 1 squat πρόκληση. 12 παραλλαγές. Δεν θα πιστεύεις τι γλουτούς θα αποκτήσεις. Ξεκίνα σήμερα μαζί με τη SHAPE team

Αυτά που θέλουν οι μυς του σώματός σου (τα ξέρεις; τα κάνεις;)

Ειδικά αν γυμνάζεσαι, πρέπει να ξέρεις αυτά τα facts για να αποφύγεις κάθε τραυματισμό.

Έτοιμη για spinning! Mάθε τα πάντα πριν ξεκινήσεις

Tο spinning είναι ίσως το πιο… τρομακτικό από τα ομαδικά προγράμματα που θα βρεις στο γυμναστήριό σου. Εμείς θα σου πούμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις.

τι να φάω πριν το κολυμβητήριο
Τι να φάω πριν το κολυμβητήριο; Τι φαγητό να φάνε τα παιδιά πριν την κολύμβηση; Η σωστή ώρα και τα ιδανικά γεύματα

Αν πηγαίνεις εσύ ή τα παιδιά κολυμβητήριο, ξέρεις τι πρέπει να τρώνε πριν και μετά (και σε ποιες ώρες);

#shapegreece