Προπόνηση chipper: Έτσι θα καις ακόμα περισσότερο λίπος με ασκήσεις στο σπίτι

Οι CrossFit lovers γνωρίζουν αυτό το «μυστικό». Εσύ;

20.04.2017

εχεις διαβασει

Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, personal trainer (www.personaltrainerchristy.com).

Mε τη διαλειμματική άσκηση καις εκατοντάδες θερμίδες, χτίζεις αντοχή και αποκτάς σφιχτό σώμα, με γράμμωση. Σύμφωνοι. Θα πρέπει όμως να αλλάζεις προπονήσεις προκειμένου να κρατάς το μυαλό και το σώμα σου σε εγρήγορση. Ξέρεις τι είναι η προπόνηση chipper και πώς θα σε βοηθήσει να καις περισσότερο;

Το chipper

Τι είναι: Ένα είδος προπόνησης όπου εκτελείς πολλές διαδοχικές επαναλήψεις (30, 50 ή και περισσότερες) σε κάθε άσκηση, όσο πιο γρήγορα μπορείς. Το γνωρίζουν οι CrossFit lovers.

Γιατί αποδίδει: «Με τα chippers εκπαιδεύεσαι να κρατάς ρυθμό σε μια δύσκολη προπόνηση βελτιώνοντας την αντοχή, τη δύναμη και την επιμονή σου» επισημαίνει η γυμνάστρια Dara Theodore, που εξειδικεύεται στα προγράμματα HIIT. Φαντάσου το chipper ως την HIIT προπόνηση που αντιστοιχεί σε τρέξιμο 10 χλμ. ή ενός μαραθωνίου. «Αν τρέξεις τα πρώτα δύσκολα χιλιόμετρα όσο πιο γρήγορα μπορείς, θα εξαντληθείς πριν φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού» τονίζει η Dara Theodore. Εάν όμως έχεις τον σωστό ρυθμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σωστά την ενέργειά σου μέχρι να έρθει η ώρα να περάσεις το τέρμα – το ίδιο κάνεις όταν μαθαίνεις να κρατάς ενέργεια για να μπορείς να εκτελέσεις σωστά και την τελευταία επανάληψη ενός chipper.

Πώς θα το κάνεις: Διάλεξε 5-10 κινήσεις που θα συμπεριλαμβάνουν ασκήσεις με βάρη (βαράκια, kettlebell ή μπάλα), ασκήσεις με το βάρος του σώματός σου (καθίσματα, situps, σανίδες) και πλειομετρικές (ασκήσεις με εκρηκτικά άλματα). Βάλ’ τες με τέτοια σειρά ώστε να στοχεύεις διαφορετικές μυϊκές ομάδες κάθε φορά (κάνε, για παράδειγμα, μία άσκηση για το επάνω μέρος του σώματος και μετά μία για τους κοιλιακούς ή για τα πόδια) και πρόσθεσε μία ή δύο ασκήσεις στη μέση της προπόνησης. Ξεκίνα με 30 ή 50 επαναλήψεις από κάθε άσκηση. Αν είσαι πιο κοντά στην εκδοχή του μαραθωνίου, αύξησε τις επαναλήψεις σου στις 75-100 σε κάθε άσκηση.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Fitness

Έχεις τετράγωνους γλουτούς; Αυτές είναι οι ιδανικές ασκήσεις για σένα! (μάθε τι σχήμα γλουτών έχεις!)

Επίλεξε τις κατάλληλες ασκήσεις για γλουτούς, ανάλογα με το σχήμα τους.

Σφιχτοί γλουτοί και κοιλιά με προπόνηση 8 λεπτών; Να πώς γίνεται!

Θες σούπερ ασκήσεις για σύσφιξη και ανόρθωση γλουτών; Το μόνο που χρειάζεσαι ειναι μια καρέκλα!

Βίντεο: Ασκήσεις για γλουτούς πέτρα με τη γυμναστική της Tracy Anderson!

Η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει δηλώσει πως διαθέτει γλουτούς 25χρονης λόγω της προπονήτριας Τρέισι Άντερσον. Δες τη γυμναστική της Γκουίνεθ και δοκίμασέ την σήμερα κιόλας.

Noμίζεις ότι είσαι pro στα push-ups; Μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει αυτές τις παραλλαγές!

Οι 5 τρόποι για να κάνεις αυτή την κλασική άσκηση πιο ενδιαφέρουσα και ακόμα πιο αποτελεσματική!

Έχεις αρχίσει να βαριέσαι το γυμναστήριο; Να πώς θα βρεις ξανά τον ενθουσιασμό σου!

Σκέφτεσαι ότι θα κάνεις πάλι τα ίδια και τα ίδια; Άλλαξε στάση!

Τι να φας πριν την άσκηση για να έχεις ένεργεια;

Ποαι είναι τα σωστά σνακ για να ασκηθείς στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου;

#shapegreece