«Χρυσές» ασκήσεις γιόγκα για ώμους, στήθος & κορμό

12-06-2012
Με τη βοήθεια της δασκάλας γιόγκα Γεωργίας Βήχου, η Χρύσα Παπά ακολούθησε ένα πρόγραμμα με ασάνα που δυναμώνουν κυρίως το πάνω μέρος του σώματος. Η Γεωργία Βήχου τής δίδαξε τις βασικές ασάνα για ώμους, στήθος, θώρακα, σπονδυλική στήλη!
 
 
Στάση σανίδα (kumbhakasana)
Στάση σανίδα (kumbhakasana)

Δυναμώνει την περιοχή της κοιλιάς, τους ώμους, τα χέρια και ολόκληρο το σώμα.

Α. Από τη θέση της γάτας πάρε μια βαθιά εισπνοή.

Β. Με την εκπνοή φέρε το σώμα σου παράλληλα με το έδαφος. Στηρίξου στα δάxτυλα των ποδιών σου και έχε τα χέρια σου στην ίδια ευθεία με τους ώμους δημιουργώντας ευθεία γραμμή με ολόκληρο το σώμα παράλληλα με το έδαφος. Πρόσεξε να μη λυγίσεις την περιοχή της μέσης και να μην κατεβαίνει χαμηλά ή ψηλά η λεκάνη. Κάνε 5-10 αναπνοές.
 
 
Σχετικά Άρθρα
Μάθε τα: Γυμνή γιόγκα & άλλα νέα fitness trends!
Γιόγκα ή πιλάτες; Ποιο σου ταιριάζει πιο πολύ!
H hot γιόγκα της Νάντιας Μπουλέ: Πώς γίνεται;
Τι συμβαίνει στα γυμναστήρια του κόσμου; Ενημερώσου για τις νέες τάσεις γυμναστικής στο Manhattan, το Λονδίνο και τη Βραζιλία. Η γυμνή γιόγκα, το xtend barre, το cy-co και το bellyfit δημιουργήθηκαν για να σε ενθουσιάσουν!
Αν και η γιόγκα και το πιλάτες μοιάζουν αρκετά, υπάρχουν και σημεία που διαφέρουν. Μάθε τα υπέρ και τα κατά τους και δες ποιο από τα 2 μπορεί να σου προσφέρει ότι ζητάς.
Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που η Νάντια Μπουλέ βρέθηκε στην Μύκονο για να πραγματοποιήσει την αγαπημένη της γυμναστική αυτό το διάστημα, την ολοένα και πιο αγαπητή hot yoga.