Είμαι κι εγώ παντρεμένη εδώ και 10 χρόνια κι έχω μια όμορφη οικογένεια με δύο παιδιά 8 και 4 ετών.Η αλήθεια είναι οτι το σέξ μετά απο την απόκτηση των παιδιών αλλάζει λίγο,συνήθως λόγω περιορισμού του χρόνου αφού πλέον οι απαιτήσεις της καθημερινότητας είναι μεγαλύτερες.Τα παιδιά αποσπούν πολύ χρόνο -απο την μητέρα ειδικότερα-με αποτέλεσμα ο άνδρας να νιώθει παραγκωνισμένος και οτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα στις προτεραιότητες της συζύγου του.Απο την μιά χρειάζεται κατανόηση απο πλευράς του άνδρα-κάτι το οποίο έρχεται με το πέρας του χρόνου-και απο την άλλη θα πρέπει κι εμείς να μην ξεχνάμε πως εκτός απο μητέρες είμαστε και γυναίκες.Καλό είναι-για να αποφευχθούν και στο μέλλον παράπονα και καυγάδες για αυτό το θέμα-να αποφασίσετε απο κοινού ένα προγραμματισμό της καθημερινότητας και κυρίως της καθημερινότητας του μωρού,θα ήταν καλό να έχει συγκεκριμένες ώρες γευμάτων και ύπνου καθημερινά ούτως ώστε να μπορείς κι εσύ να προγραμματίσεις τον δικό σου χρόνο .Το μωρό σου είναι αρκετά μεγάλο για να μπεί σε πρόγραμμα,ίσως αντιδράσει στην αρχή αλλά με τον καιρό και με πολλή υπομονή και αγάπη θα προσαρμοστεί στα ωράριά του.Εγώ αντιμετώπισα όπως κι εσύ τα παράπονα του δικού μου συζύγου αφού το σέξ πριν τα παιδιά ήταν έντονο και συχνό.Μετά την γέννηση της κόρης μου για να ξαναβρούμε τον παλιό μας εαυτό πέρασε περίπου ένας χρόνος,ενώ μετά το δεύτερο παιδί πέρασε πολύ παραπάνω χρόνος.Η αλήθεια όμως είναι πως τα παράπονά του δεν ήταν κι εντελώς αδικαιολόγητα αφού είχα απορροφηθεί τελείως στα παιδιά και όταν έβρισκα λίγο ελεύθερο χρόνο αντί να τον περνάω μαζί του τον περνούσα χαζεύοντας μπροστά στο χαζοκούτι μέχρι να με πάρει ο ύπνος στον καναπέ.Δεν είχα επιβάλει στα παιδιά ωράριο ύπνου κι έτσι άλλοτε κοιμόντουσαν στις 10 ,άλλοτε στις 11 και πιο συχνά γύρω στις 12.Όπως καταλαβαίνεις εκείνη την ώρα ήμουν off,το μόνο που ήθελα ήταν ένα ζεστό μπάνιο και χαλάρωση στον καναπέ μου βλέποντας τηλεόραση ...και ο άντρας μου;πού υπήρχε στην καθημερινότητά μου;Είχαμε χίλιους δυό καυγάδες κι ένιωθα να απομακρυνόμαστε ,δεν είχα καμία διάθεση για σεξ παρόλο που αυτός μου το ζητούσε καθημερινά.Όμως αυτό άρχισε κάποια στιγμή να με κάνει να κάνω μια ενδοσκόπηση και να καταλάβω πως κάποιο μερίδιο ευθύνης βαραίνει κι εμένα,αν συνέχιζα έτσι θα νέκρωνα τον γάμο μου και ίσως και να ωθούσα τα πράγματα σε άλλες καταστάσεις τις οποίες δεν θέλω να σκέφτομαι καν,έπρεπε να βάλω τα πράγματα σε τάξη και το έκανα.Επέβαλα στα παιδιά μου να είναι στο κρεβάτι για ύπνο απο νωρίς και κανόνισα τις δουλειές μου ώστε να μην απορροφούν όλη μου την ενέργεια,και τι έγινε αν υπήρχαν και λίγα ασιδέρωτα;αν δεν πρόλαβα να ξεσκονίσω σήμερα;αν υπήρχε ένα πιάτο στο νεροχύτη;Σιγά...!Άρχισα εν τω μεταξύ να σκέφτομαι σαν ...άντρας,δημιουργούσα στο μυαλό μου εικόνες ερωτικές και φαντασιώσεις κι έτσι μέχρι να βρεθούμε εγώ τον ήθελα πιο πολύ απο ποτέ.Αυτό ήταν λοιπόν,είχα προγραμματίσει έτσι την ημέρα μου που να μου μένει χρόνος για χαλάρωση και φυσικά για διάθεση για σεξ.Και έτσι κανένας δεν είναι παραπονεμένος ,ούτε τα παιδιά μου ,ούτε ο άντρας μου και ούτε κι εγώ βέβαια.Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως .... |