Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2012
ΚΕΝΤΡΙΚΗ FORUM   ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΓΓΡΑΦΗ
Συγγραφέας Μήνυμα
Sophie1982
Μέλος από: 13.01.2009
Μου αρέσει, όταν κάνω ποδήλατο, να διαβάζω και ένα βιβλίο, ώστε να περνάει πιο ευχάριστα η ώρα (δεν είναι και τόσο συναρπαστικό να κοιτάς επί μισή ώρα τους τοίχους του δωματίου.. :-). Είναι, ίσως, και ο μόνος τρόπος για να μην βαρεθώ και σταματήσω.. Μου είχαν πει, όμως, κάποια στιγμή ότι έτσι δεν είναι το ίδιο αποδοτική η άσκηση. Αληθεύει;
fairychild
Μέλος από: 14.07.2010

Απ' ότι έχω διαβάσει και εγώ όταν κάνεις γυμναστική δεν θα πρέπει να κάνεις ταυτόχρονα κάτι άλλο γιατί ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει το μήνυμα ότι αθλείσαι εκείνη τη στιγμή (έτσι το διάβασα) είναι όπως το όταν τρώς και δεν πρέπει να βλέπεις τηλεόραση γιατί ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει το μήνυμα ότι χόρτασες.

Για τον καθρέπτη έχω διαβάσει πως όταν κάνεις γυμναστική και βλέπεις τον ευατό σου στο καθρέπτη κουράζεσαι περισσότερο.

maggot
Μέλος από: 11.04.2009
Εγώ σου προτείνω να βάλεις τη μουσική που σου αρέσει και έναν καθρέφτη απέναντί σου. Όχι, δεν είναι ψωνίστικο, απλώς -σε συνδυασμό με τη μουσική- θα σε βοηθήσει να αφοσιωθείς στα πετάλια και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Η μουσική θα σου φτιάξει το κέφι (εκτός και αν βάλεις το ρέκβιεμ του Μότσαρτ ) και ο καθρέφτης θα σε βοηθήσει στη σωστή στάση του σώματός σου. Άσε που καμιά φορά (και αυτό ε ί ν α ι ψωνίστικο αλλά για το καλό μας!) βλέπεις στον καθρέφτη τους μυς σου να γραμμώνουν την ώρα που ασκείσαι και "φτιάχνεσαι", με αποτέλεσμα να γυμνάζεσαι με περισσότερο κέφι.

Αυτό με το βιβλίο το έκανα κι εγώ παλιά, αλλά κάποια στιγμή παρατήρησα ότι με απορροφούσε η ανάγνωση και το ποδήλατο γινόταν πάρεργο. Κρίμα δεν είναι?
vicky
Μέλος από: 20.10.2008
Απ' ότι έχω διαβάσει κι εγώ, όταν ασκείσαι υποτίθεται ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη σ' αυτό που κάνεις γιατί έτσι, εκτός όλως των άλλων, βιώνεις καλύτερα την άσκηση και συνεχίζεις περισσότερη ώρα και κατανοείς αυτό που κάνεις για να φτάσεις το στόχο σου, διατηρώντας τη σωστή ένταση. Αν διαβάζεις, κουβεντιάζεις ή μιλάς στο κινητό, χάνεις τη συγκεντρωσή σου, μπορεί να ρίχνεις τους τόνους κ.λπ. Πάντως καταλαβαίνω ότι δε γίνεται να κοιτάς τον τοίχο και φαντάζομαι ότι οι διαφορές θα είναι μικρές...

Σελίδα 1 / 1 | Σύνολο Απαντήσεων: 3

Συνολικά θέματα: 1686  
Σύνολο μελών: 10064  
Νεότερο μέλος: sougar
Τελευταία Απάντηση: RE: