Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2012
ΚΕΝΤΡΙΚΗ FORUM   ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕΛΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΓΓΡΑΦΗ
Συγγραφέας Μήνυμα
sophiaT
Μέλος από: 20.03.2010
Καλησπέρα σε όλους - είμαι η sophiaT. Επειδή έχω διαβάσει άπειρα άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες, internet σχετικά με απώλεια βάρους κλπ κλπ κλπ θα ήθελα να πω λίγα πράγματα που νομίζω ότι θα βρουν αρκετούς σύμφωνους. Πάντοτε ήμουν ένα ευτραφές κορίτσι (ΟΧΙ παχύσαρκο) από πολύ μικρή ηλικία. Κάνω δίαιτες από 13 ετών και έχω την αξίωση να αποκαλώ τον εαυτό μου επαγγελματία στο είδος. Σήμερα 20 χρόνια μετά είναι η πρώτη φορά που έχω φτάσει στο επιθυμητό/ιδανικό βάρος - έχασα 42 κιλά - με το πιο απλό πράγμα στον κόσμο/ευνόητο αλλά όχι εύκολο να διαπιστωθεί από πολύ κόσμο που ταλαιπωρείται. Ποιο είναι αυτό? Αυτό: ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ίσον η ΒΑΣΗ - ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ίσον η παρένθεση. Πάντοτε έκανα το λάθος να κάνω ΔΙΑΙΤΑ. Κορίτσια δεν υπάρχει αυτό το πράγμα. Είναι λάθος. Είναι φυσικό αν κάνεις δίαιτα να αδυνατίσεις και μόλις γυρίσεις στις παλιές συνήθειε να ξαναπάρεις. Υπάρχει η αλλαγή διατροφικής αντίληψης. ΤΡΕΦΕΣΑΙ σωστά ¨(όσο μπορείς) και κάνεις τις μικρές σου αμαρτίες μία στο τόσο (ΜΙΑ ΣΤΟ ΤΟΣΟ όμως, έχει σημασία αυτό). Ό,τι θελήσετε να με ρωτήσετε είμαι στη διάθεσή σας για μυστικά, τρικ κλπ κλπ κλπ. Διατηρώ το βάρος μου εδώ και 1,5 χρόνο και νιώθω υπέροχα. Στη διάθεσή σας. Τα σέβη μου.
health
Μέλος από: 15.07.2010
 ....
xenia
Μέλος από: 20.10.2008
Sophia είναι πάρα πολύ σωστά αυτά που λες. Η αλλαγή στο σώμα μας έρχεται μόνο όταν υπάρξει αλλαγή και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη διατροφή μας και το φαγητό. Οι περισσότεροι συνδέεουν την απώλεια βάρους με ένα μικρό χρονικό διάστημα δίαιτας και πίεσης και μετά νομίζουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες, χωρίς επιπτώσεις. Οι βραχυπρόθεσμες αλλαγές όμως στη διατροφή μας, έχουν και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα. Χάνουμε τα κιλά, μόνο την περίοδο που κάνουμε δίαιτα και μετά τα ξαναπαίρνουμε. Χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, έτσι ώστε να αλλάξουμε συνειδητά τις διατροφικές μας συνήθειες εφ όρου ζωής και φυσικά να μην απαγορέψουμε τίποτα, απλά να προσέξουμε πώς, πόσο συχνά και σε τι ποσότητες θα το καταναλώσουμε. Να προσθέσω ότι μέσα σε όλα πρέπει να προσθέσουμε και λίγη άσκηση. 'Οσες δεν συμπάθησαν ποτέ τη γυμναστική, μπορούν απλά να κάνουν 20 λεπτά 3-4 φορές τη βδομάδα ποδήλατο, περπάτημα ή τρέξιμο. Κι όλα θα πάνε κατ' ευχήν!

Σελίδα 1 / 1 | Σύνολο Απαντήσεων: 2

Συνολικά θέματα: 1686  
Σύνολο μελών: 10064  
Νεότερο μέλος: sougar
Τελευταία Απάντηση: RE: