Κάνε απολέπιση & μάσκα κάθε εβδομάδα ...Σωστά!

Κάνε απολέπιση & μάσκα κάθε εβδομάδα ...Σωστά!

12-11-2012
Η φροντίδα της επιδερμίδας σου δεν μπορεί να περιλαμβάνει παρά τα βασικά: απολέπιση, καθαρισμό, ενυδάτωση, κρέμα ματιών και νύχτας. Επειδή όμως το αποτέλεσμα εξαρτάται από την τεχνική, δες πως γίνονται σωστά.


Κάνοντας απολέπιση, καθαρισμό και μία μάσκα προσώπου μία φορά την εβδομάδα θα δεις διαφορά στο πρόσωπό σου και θα απολαύσεις το λαμπερό, νεανικό δέρμα σου.

Βήμα 1ο: απολέπιση

Η επιδερμίδα ανανεώνεται καθημερινά με φυσικό τρόπο: νέα κύτταρα γεννιούνται και αντικαθιστούν τα παλιότερα τα οποία και αποβάλλονται από την επιφάνειά της. Συχνά, όμως, η διαδικασία της φυσικής ανανέωσης χρειάζεται μια μικρή ώθηση. Ειδικά αν διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου είναι θαμπό, οι πόροι φραγμένοι και σπυράκια κάνουν την εμφάνισή τους, είναι καλό να απαλλαγείς από τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το νέο, φρέσκο δέρμα να έρθει στην επιφάνεια.

Η απολέπιση στο δερματολόγο χωρίζεται σε χημική και μηχανική, ανάλογα με τη διαδικασία και τα προϊόντα που χρησιμοποιεί ο ειδικός. Στην αγορά υπάρχουν επίσης 2 κατηγορίες προϊόντων, που ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Πώς να επιλέξεις ένα προϊόν απολέπισης

Τα προϊόντα απολέπισης χωρίζονται ανάλογα με τα συστατικά τους σε δύο κατηγορίες:

Χημικής απολέπισης (πίλινγκ)

Πρόκειται για καλλυντικά που μιμούνται το χημικό πίλινγκ του δερματολόγου, αφού περιέχουν παρόμοια συστατικά, είτε A-υδροξύ οξέα (AHA) είτε σαλικυλικό οξύ, και τα οποία εισχωρούν μεν βαθιά στην επιδερμίδα, αλλά δεν έχουν τα ίδια δραστικά αποτελέσματα. Είναι σχεδιασμένα για να χρησιμοποιούνται μία έως δύο φορές την εβδομάδα και η περιεκτικότητά τους σε οξέα είναι ελεγμένη ώστε να είναι ασφαλή. Παρ' όλα αυτά, δεν ενδείκνυνται για ευαίσθητα δέρματα που εμφανίζουν συχνά ερεθισμούς και είναι καλό πριν τα απλώσεις σε όλο το πρόσωπο να τα δοκιμάσεις στο χέρι σου, για να αποφύγεις τυχόν αλλεργίες.

Μηχανικής απολέπισης (scrub)

Οι κρέμες ή τα ζελ αυτά λειτουργούν πιο απλά, αφού περιέχουν μικρούς κόκκους που, με ελαφρύ μασάζ, αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα. Οι κόκκοι αυτοί είναι άλλοτε φυσικοί, π.χ., από κουκούτσια ελιάς, και άλλοτε συνθετικοί. Συνήθως τα προϊόντα προσώπου έχουν μικρό μέγεθος ώστε να μην τραυματίζουν το δέρμα και είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ερεθισμών ακόμη και στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

1 2 3 4 »
 
 
Σχετικά Άρθρα
Mάσκα απολέπισης προσώπου με μήλο
Σούπερ θεραπεία απολέπισης και αντιγήρανσης
Όσα πρέπει να ξέρεις πριν κάνεις μάσκα με άργιλο!
Αφιέρωσε 20 λεπτά στην ομορφιά σου και κάνε το πρόσωπό σου να λάμψει με αυτή την εύκολη μάσκα απολέπισης με μήλο, λεμόνι και πλιγούρι βρόμης.
Το Ιntensive Resurfacing Peel - 4 x 5ml αποτελεί μια ισχυρή απολεπιστική - αντιρυτιδική θεραπεία 2 εβδομάδων σε αμπούλες μονοδόσης που περικλείονται σε νέα, πρακτική και οικονομική συσκευασία.
Το λιπαρό δέρμα παράγει σμήγμα που φράζει τους πόρους δημιουργώντας μαύρα στίγματα και ακμή. Για να αποφύγεις αυτά τα προβλήματα, δοκίμασε μια μάσκα με άργιλο. Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις.