Πώς θα εξαφανίσεις τα σημάδια από τα σπυράκια

Πώς θα εξαφανίσεις τα σημάδια από τα σπυράκια

23-05-2012
Η beauty expert του SHAPE, Σοφία Μάργαρη βοηθά την αναγνώστρια του shape.gr να εξαφανίσει τα κόκκινα σημάδια που αφήνουν τα σπυράκια στο πρόσωπο.

Η ερώτηση της αναγνώστριας:

Έχω μεικτή επιδερμίδα και σταμάτησα να εμφανίζω σπυράκια πριν από περίπου ένα χρόνο. Άφησαν όμως κόκκινα σημαδάκια επειδή τα πείραζα συνέχεια. Πως θα μπορούσαν να εξαφανιστούν?


Η απάντηση της Beauty Editor, Σοφίας Μάργαρη:

Για να φύγουν γρηγορότερα τα σημάδια θα πρέπει:

  • Να μην αγγίζεις ποτέ τα σπυράκια και να μην αφαιρείς τα καπελάκια, αν η πληγή είναι ακόμη φρέσκια.
  • Να μην ερεθίζεις την περιοχή, χρησιμοποιώντας scrubs αρώματα ή οξέα φρούτων.
  • Να κρατάς πάντα την περιοχή καθαρή και μακριά από μικρόβια. Χρησιμοποιείς πάντα αντηλιακό και δεν αφήνεις ένα τραύμα που είναι σε επούλωση να καίγεται κάτω από τον ήλιο.
  • Αντί για κανονική κρέμα χρησιμοποιείς ένα ελαφρύ προϊόν με αντιοξειδωτικές βιταμίνες και ένα σέρουμ με αλόη βέρα η οποία προστατεύει την επιδερμίδα ενισχύοντας τη φυσική διαδικασία ανάπλασης.
 
 
 
Σχετικά Άρθρα
Αντίο ακμή! Καθαρή επιδερμίδα χωρίς σπυράκια τώρα.
Απαλλάξου μια και καλή από σπυράκια & κοκκινίλες
Kάνε φωτοανάπλαση για πορσελάνινη επιδερμίδα
Εάν υποφέρεις κι εσύ από ακμή, παρόλο που έχεις περάσει την εφηβεία προ πολλού, ήρθε η ώρα να την αποχαιρετίσεις μια και καλή, με τις συμβουλές του δερματολόγου!
Κόκκινα σπυράκια στο πρόσωπο που θυμίζουν ακμή; Εάν δεν μπορείς να απαλλαγείς από αυτά, τουλάχιστον φρόντισε να περάσουν απαρατήρητα...
Η κόπωση, ο ανεπαρκής ύπνος αλλά και η φτωχή σε θρεπτικά συστατικά διατρο­φή αποτελούν κάποιες από τις σοβαρές αιτίες που το δέρμα σου δείχνει θαμπό, με μειωμένη ελαστικότητα, περισσότερες μελαγχρωματικές βλάβες (κηλίδες και φακίδες), τηλαγγειεκτασίες και διευρυμέ­νους πόρους.