Εξατομικευμένη αποτρίχωση laser ανάλογα με τις ανάγκες σου; Υπάρχει! Μάθε το personalized depilation!

Το νέο ιατρικό πρωτόκολλο αποτρίχωσης ακολουθεί την τάση της εξατομίκευσης των θεραπειών. Ρωτήσαμε τον ειδικό για όσα πρέπει να ξέρουμε για την εφαρμογή του. 

12.04.2018

εχεις διαβασει

Είσαι μελαχρινή με λευκή επιδερμίδα και σκούρα τριχοφυΐα κι εγώ καστανή με σταρένιο δέρμα και πολύ ανοιχτόχρωμη τριχοφυΐα. Θα χρειαστούμε την ίδια τεχνική ριζικής αποτρίχωσης για να έχουμε ίδιο αποτέλεσμα; «Όχι πια» απαντά ο πλαστικός χειρουργός Χρήστος Μεγαπάνος.

«Τα δεδομένα στο χώρο της αποτρίχωσης έχουν αλλάξει δραστικά. Το πεδίο πλέον περνά στα χέρια του ιατρού, ο οποίος μπορεί να κάνει διάγνωση της επιδερμίδας και των αναγκών κάθε δέρματος και τρίχας, ώστε να “συνταγογραφήσει” το ορθότερο ιατρικό πρωτόκολλο Depilation, διαφορετικό για κάθε άτομο».

Tι είναι η μέθοδος Depilation;

«Πρόκειται για ιατρικό πρωτόκολλο με έγκριση του αμερικανικού οργανισμού FDA, σύμφωνα με το οποίο ο ιατρός κάνει διάγνωση των αναγκών και βγάζει ένα απόλυτα εξατομικευμένο πλάνο συνεδριών με συνδυασμό από 7 διαφορετικές μεθόδους αποτρίχωσης. Και καθώς δεν κάνουν όλα τα laser για όλες τις περιοχές ούτε για όλους τους ανθρώπους, η ιατρική διάγνωση έχει ως αποτέλεσμα να γνωρίζει ο ειδικός πώς, πότε και πόσο συχνά πρέπει να “χτυπηθεί” το κάθε τριχοθυλάκιο, με ποια σειρά και πόσες φορές θα χρησιμοποιηθεί κάθε laser, καθώς και πότε θα χρειαστεί συνδυασμός των μεθόδων» εξηγεί ο ειδικός.

Οι 7 μέθοδοι αποτρίχωσης του πρωτοκόλλου Depilation

1. Alexandritis
2. Nd Yag
3. Διοδικό
4. Θερμική
5. Παλμικό
6. Ενζυμική
7. Ριζική με βελόνα

Η διαδικασία

1. Ιατρική διάγνωση: Μια σειρά διαγνωστικών τεστ (μέτρηση φωτότυπου, ανάλυση τριχοθυλακίου, δερματογραφία κ.ά.) καθορίζει τις μεθόδους που ανταποκρίνονται σε κάθε περίπτωση. Παράλληλα, αναλύονται παράγοντες που παίζουν ρόλο, όπως το ορμονικό προφίλ, η περιοχή, οι μέθοδοι που έχουν ακολουθηθεί κ.ά.

2. Πλάνο: Δημιουργείται προφίλ για κάθε άτομο, με εξατομικευμένο πλάνο συνεδριών, που μπορεί να απαρτίζεται από 1 έως και 7 διαφορετικές μεθόδους. Το ιατρικό πρωτόκολλο εφαρμόζεται μόνο από ιατρό ή νοσηλευτή.

3. Παρακολούθηση: Ο ιατρός συστήνει τη συχνότητα συνεδριών και τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί στην επόμενη επίσκεψη. Οι περισσότερες περιοχές έχουν οριστικό αποτέλεσμα σε 6-10 συνεδρίες. Το πρωτόκολλο Depilation δίνει γραπτή εγγύηση αποτελέσματος, ώστε, ακόμα και αν στο μέλλον εμφανιστεί μικρή τριχοφυΐα, το άτομο να κάνει συνεδρία δωρεάν.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο, MD, πλαστικό χειρουργό (laserdepilation.gr και drmegapanos.gr).

Περισσότερα από Μόδα & Ομορφιά

Γιατί φαίνομαι μεγαλύτερη; Επειδή δεν ξέρεις τα μυστικά των experts για να φαίνεσαι νεότερη

Αυτά τα tips & tricks των ειδικών υπόσχονται να σε κάνουν να δείχνεις πιο νέα και φρέσκια.

Αντηλιακή προστασία σε κάθε ηλικία: Τι να κάνεις στα 20, τα 30, τα 40, τα 50+

Ναι, η ηλικία σου διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στο πώς θα προστατεύεις ιδανικά την επιδερμίδα σου από τον ήλιο.

Πώς να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου αναλλοίωτο σύμφωνα με το top colorist Άκη Αλεξίου
Πώς να διατηρήσεις το χρώμα των μαλλιών σου αναλλοίωτο

Τι γίνεται με το χρώμα σου το καλοκαίρι; Πολλά! Και σίγουρα όχι καλά! Αλλά εσύ μπορείς να τα σταματήσεις αν διαβάσεις τις συμβουλές του Άκη Αλεξίου, top colorist

#shapegreece