Ονειροκρίτης: Πέφτεις από ψηλά, είσαι γυμνή, σε κυνηγάνε… Τι σημαίνουν τα 8 πιο συχνά όνειρα σύμφωνα με τον ψυχολόγο;

Ο ψυχολόγος Dr. William Braun αποκωδικοποιεί κάποια από τα πιο συνηθισμένα όνειρα που βλέπουμε.

08.04.2018

εχεις διαβασει

1 Το όνειρο: Στέκεσαι στην άκρη του γκρεμού και ξαφνικά πέφτεις στην απεραντοσύνη.

 

Ονειροκρίτης: «Τα όνειρα με πτώσεις μπορεί να σημαίνουν πως νιώθεις ότι έχεις χάσει τον έλεγχο ή είσαι συναισθηματικά κατακλυσμένη. Μπορεί επίσης να σημαίνουν ότι νιώθεις πως δεν σε στηρίζουν και ανασφάλεια» λέει ο Braun. Αν νιώθεις ότι πέφτεις επειδή χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, ή σε μια παραλλαγή αυτής της φάσης, μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά. «Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Παρότι μπορεί να υπάρχει μια γενική ερμηνεία της πτώσης, είναι πιο σημαντικές οι λεπτομέρειες του ονείρου. Για έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, η πτώση μπορεί να σημαίνει αναμνήσεις ενός καταστροφικού γεγονότος. Άλλος μπορεί να νιώθει ότι «διώχνεται από τον Παράδεισο». Με δυο λόγια, ακόμη κι αν ένα όνειρο ακούγεται παρόμοιο, σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες είναι διαφορετικές».

kalos-ypnos

2 Το όνειρο: Έχεις χάσει τη φωνή σου και δεν μπορείς να τηλεφωνήσεις ή να φωνάξεις για βοήθεια.

 

Ονειροκρίτης: «Αυτό μπορεί να μην είναι απλά ένα όνειρο αλλά το αποτέλεσμα της υπνικής παράλυσης» εξηγεί ο Braun. «Κατά τη διάρκεια του ύπνου REM (Γρήγορη κίνηση ματιών), του κύκλου του ύπνου όπου βλέπουμε όνειρα, το σώμα μας βιώνει ατονία REM, μια φυσική παράλυση. Σωματικά παραλύουμε κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης ύπνου για να εμποδίσουμε το σώμα μας να δράσει/κινηθεί ενώ ονειρευόμαστε. Οι άνθρωποι που βιώνουν υπνική παράλυση συνήθως ξυπνάνε πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος REM. Το διάστημα ανάμεσα στον ύπνο και το ξύπνημα μπορεί να εκληφθεί ως όνειρο. Μπορεί επίσης να το βιώσει κανείς αυτό και ξύπνιος, σαν να είναι ανίκανος να κινηθεί, να μιλήσει και σε κάποιες περιπτώσεις να αναπνεύσει».

3 Το όνειρο: Είσαι γυμνή, δημόσια.

 

Ονειροκρίτης: «Αυτά τα όνειρα συνοδεύονται συνήθως από αίσθηση αμηχανίας και ντροπής» λέει ο Braun. «Μπορεί επίσης να σχετίζονται με το ότι νιώθεις ευάλωτη και εκτεθειμένη». Αν όμως είσαι γυμνή και δεν ντρέπεσαι καθόλου, θα μπορούσε να είναι το εντελώς αντίθετο. «Ίσως αυτό το πρόσωπο θέλει να το δουν, να το αναγνωρίσουν, να το θαυμάσουν».

4 Το όνειρο: Πέφτουν ξαφνικά τα δόντια σου.

 

Ονειροκρίτης: Είσαι αγχώδης άνθρωπος; Θα μπορούσε να πρόκειται για καταπιεσμένο άγχος που εμφανίζεται με τη μορφή ονείρου. «Μπορεί να μας απασχολεί η ικανότητά μας, η δύναμη, η επάρκειά μας να «δαγκώσουμε τον κόσμο»» λέει ο Braun. Αυτό το συνηθισμένο όνειρο μπορεί επίσης να συνδέεται με περιόδους αλλαγής και μετάβασης.

Κι άλλα συνηθισμένα όνειρα μαζί με την ερμηνεία τους στη σελίδα 2.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

7 τρόποι για να βάζεις σωστούς στόχους και να τους πετυχαίνεις από την Νάνσυ Μαλλέρου

Μήπως στην αρχή κάθε χρόνου παίρνεις αποφάσεις μόνο και μόνο για να τις ξεχάσεις ή να τις αθετήσεις;

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις κάθε πρωί για να αδυνατίσεις

Τι πρέπει να κάνεις το πρωί με το που ξυπνήσεις για να αδυνατίσεις; Όχι δεν χρειάζεται να πιεις καφές αλλά ούτε και να γυμναστείς! Υπάρχει εύκολος και απλός τρόπος για να τα καταφέρεις.

Ο πιο απρόσμενος τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Σύμφωνα με την επιστήμη, αυτός είναι ο πιο ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό και να προχωρήσεις μπροστά.

Πώς θα έχω αυτοπεποίθηση; H ειδικός στη γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει…

Η αυτοπεποίθηση είναι έμφυτη – μπορείς όμως και να την προσποιηθείς αν ξέρεις μερικά tricks.

O πολύτιμος χρόνος των ώριμων ανθρώπων
O πολύτιμος χρόνος των ώριμων ανθρώπων

Ένα απόσπασμα από έργο του Βραζιλιάνου Ποιητή, Συγγραφέα, δοκιμιογράφου, φωτογράφου και μουσικολόγου, του Mario de Andrade (1893 – 1945).

#shapegreece