Πώς θα γίνω ετοιμόλογη; Έτσι θα απαντάς στη στιγμή!

Μάθε πώς να δίνεις γρήγορα έξυπνες απαντήσεις, χωρίς να το πολυσκέφτεσαι.

13.09.2017

εχεις διαβασει

Aκόμα κι αν είσαι εκπληκτική όταν έχεις το χρόνο να σχεδιάσεις μια ομιλία ή μια παρουσίαση, η αλήθεια είναι πως θα υπάρξουν πολλές φορές στην καριέρα σου όπου δε θα προλάβεις να σκεφτείς πολύ, ούτε θα έχεις έτοιμες απαντήσεις. Τα καλά νέα είναι πως οι coaches καριέρας έχουν σκεφτεί πριν από εσένα και μας δίνουν τα tips για να βγαίνεις ασπροπρόσωπη σε κάθε επαγγελματική πρόκληση.

1/ Συγκεντρώσου στο σημαντικό

Ένας τρόπος για να επικεντρωθείς στη συζήτηση είναι να σκεφτείς αυτές τις τρεις ερωτήσεις: «Τι δεν καταλαβαίνω που θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο;», «Ποια ερώτηση θα μπορούσα να κάνω για να προχωρήσει η συζήτηση;» και «Τι προοπτική ή αίσθηση έχω που θα μπορώ να μοιραστώ;». Μην ανησυχείς για το αν θα φανείς «έξυπνη». Θυμήσου πως είναι μια συζήτηση και όχι debate.

2/ Επανάλαβε την ερώτηση

Κέρδισε μερικά πολύτιμα δευτερόλεπτα –και κατανόησε καλύτερα την ερώτηση– επαναλαμβάνοντας με άλλα λόγια αυτό που σε ρώτησε ο συνομιλητής σου. Έτσι, βεβαιώνεσαι πως έχεις καταλάβει καλά τι λέγεται προτού συμβάλλεις κι εσύ στη συζήτηση.

3/ Βασίσου στις γνώσεις σου

Χρησιμοποίησέ τες για να θέσεις ερωτήσεις που δείχνουν τη συμμετοχή σου στη συζήτηση. Βάλε κι άλλους στην κουβέντα κάνοντας ερωτήσεις ώστε να εκθέσουν περισσότερες πληροφορίες – όσο περισσότερα πράγματα ακούγονται τόσο μικρότερη πίεση νιώθεις για τη δική σου συνεισφορά.

4/ Πάρε μια βαθιά ανάσα πριν απαντήσεις

Εάν σε ρωτήσουν κάτι και σε πιάσουν απροετοίμαστη, κάνε μια παύση και πες κάτι του τύπου: «Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Άσε με να τη σκεφτώ 1 λεπτό». Έτσι, θα έχεις το χρόνο να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου και να δώσεις την καλύτερη δυνατή απάντηση.

5/Δείχνε αυτοπεποίθηση

Το βασικότερο απ’ όλα είναι να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Εάν ενδιαφέρεσαι πραγματικά και ασχολείσαι με τη δουλειά σου, τότε να έχεις την πεποίθηση ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις σε οποιαδήποτε κατάσταση.

6/Διάλεξε τις σωστές λέξεις

Οι λέξεις που χρησιμοποιείς έχουν μεγαλύτερη δύναμη απ’ όσο νομίζεις. Εάν, για παράδειγμα, χρειαστεί να υπερασπιστείς τη θέση σου, αντί να πεις «όχι, αλλά…», ξεκίνα την πρότασή σου με ένα «ναι, και…». Με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνεις τη λύση προβλημάτων.

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

#ShapeTested: Έκανα αποτοξίνωση με χυμούς για δύο ημέρες σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο

Βρέθηκα στο πρώτο detox trip που διοργάνωσαν οι χυμοί Verve με τη HotelBrain σε ένα από τα πιο όμορφα ξενοδοχεία της Άνδρου.

γυναίκα χαρά ηλιοτρόπια άνοιξη καλοκαίρι ήλιος
Βγήκε οικολογικός οδηγός για τεμπέληδες για τη σωτηρία του πλανήτη από τον ΟΗΕ

Τα Ηνωμένα Έθνη έβγαλαν έναν «οδηγό για τεμπέληδες» για τη σωτηρία του πλανήτη!

Μήπως με βλέπει σαν φίλη; (Μάλλον όχι, λέει νέα έρευνα)

Ένας άντρας και μία γυναίκα μπορούν να είναι φίλοι. Αλλά ποιος μπορεί να πέσει στην «παγίδα» του έρωτα πιο εύκολα και ποια είναι τα σημάδια;

3 τρόποι για εύκολο πρωινό ξύπνημα χωρίς καφεΐνη!

Νιώσε και δείξε πιο ξύπνια με αυτά τα έξυπνα tricks που δεν περιλαμβάνουν καφέ.

κινητό τηλέφωνο smart phone
Η Google θέλει να είσαι πιο υγιής και να πώς θα σε αναγκάσει!

Ναι, η πολλή τεχνολογία δεν είναι το μυστικό για να είσαι πιο υγιής. Πώς η Google αναλαμβάνει να σε βοηθήσει;

#shapegreece