7 βήματα για να αποκτήσεις άμεσα έξτρα αντοχή

30 λεπτά αρκούν για να μεταμορφωθείς στην ψυχή του πάρτι. Τι συστήνουν οι άντρες;

03.01.2017

εχεις διαβασει

 

30 λεπτά πριν: Οξυγόνωση

Ίδρωσε τη φανέλα και απελευθέρωσε ενδορφίνες. Βάλε δυνατή μουσική να παίζει και ανέβα για ένα πρόγραμμα ταχείας εκτόνωσης στο στατικό ποδήλατο ή τον διάδρομο (αν δεν έχεις σπίτι κάτι τέτοιο, εναλλακτικά δοκίμασε αναπηδήσεις επιτόπου με πλάγιες εκτάσεις των χεριών, σκοινάκι και επιτόπιο τροχάδην).

Το ζητούμενο είναι να ιδρώσεις, να κάψεις θερμίδες και λίπος, να κάνεις την καρδιά σου να χτυπήσει δυνατά, αλλά δώσε βάση και σ’ αυτό: η αεροβική γυμναστική τονώνει την εγκεφαλική δραστηριότητα στο εμπρός αριστερά τμήμα του εγκεφάλου προκαλώντας αύξηση της παραγωγής ενδορφινών, ορμονών που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την αύξηση της λίμπιντο. Η επίδραση αυτή διαρκεί 60 με 90 λεπτά έπειτα από μια δεκάλεπτη προπόνηση.

shutterstock_519831046

20 λεπτά πριν: Αποσυμπίεση

Κρεμάσου ανάποδα. Κάνει καλό στον εγκέφαλο.Όταν το σώμα είναι αναποδογυρισμένο η καρδιά θα δουλέψει ενάντια στην επίδραση της βαρύτητας και στη συνέχεια θα στείλει αίμα από το κατώτερο μέρος του σώματος πίσω στην καρδιά, τους πνεύμονες και τον εγκέφαλο πολύ γρηγορότερα.

Οι γιόγκι ισχυρίζονται πως δια της αναστροφής του σώματος σε κατακόρυφη στάση η αύξηση της ροής του αίματος στο κεφάλι αυξάνει τη διανοητική λειτουργία. Επίσης λέγεται πως αυτή η άσκηση αν γίνεται καθημερινά επί τρία λεπτά αυξάνεται ο εφοδιασμός οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στους θύλακες των τριχών, δυναμώνοντας τα μαλλιά και σώζοντάς τα από την τριχόπτωση. Ο fitness-τρόπος είναι να κρεμαστείς ανάποδα στο μονόζυγο της πόρτας με τα ειδικά στηρίγματα-γάντζους στους αστραγάλους.

Διάβασε περισσότερα στο askmen.gr 

Topics:

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

Οι 10 συμβουλές των σεξολόγων για καλύτερο σεξ!

Πόσο συχνά να κάνετε σεξ; Γιατί πονάς; Οι ειδικοί απαντούν

σημάδια ότι μια σχέση τελειώνει
3 σημάδια ότι μια σχέση τελειώνει (λέει η επιστήμη)

Μάλλον η σχέση σου έχει ημερομηνία λήξης.

έχω άγχος τι να κάνω
Ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις το στρες ανάλογα με το ζώδιο σου (Κριός, Ταύρος, Δίδυμος, Καρκίνος, Λέων Παρθένος)

Κι όμως! Το ζώδιο σου μπορεί να σου αποκαλύψει τι να κάνεις για να αποβάλλεις το άγχος.

#shapegreece