Αργείς στα ραντεβού σου; 7 θετικά πράγματα που έδειξαν οι έρευνες για σένα (και 1 λίγο αρνητικό)

Η επιστήμη μάς εκπλήσσει για άλλη μία φορά.

14.07.2017

εχεις διαβασει

Οι άνθρωποι που αργούν στα ραντεβού τους είναι πιο επιτυχημένοι και ζουν περισσότερο, λέει η επιστήμη. Είναι επίσης πιο αισιόδοξοι και λιγότερο αγχωμένοι. Μήπως να καταργήσεις το ρολόι;

Αν δεν καταφέρνεις με τίποτε να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου, μπορεί οι φίλοι σου να σου γκρινιάζουν, τα νέα όμως είναι καλά: Πιθανότατα συγκεντρώνεις πολλά θετικά χαρακτηριστικά – γι’ αυτό και κανείς δεν σου κρατάει μούτρα για πολύ!

Yupiii Survivor Update

Spoiler Alert: Ο παίκτης που κερδίζει το αυτοκίνητο & οι φήμες για την επόμενη αποχώρηση

Ο «μοναχικός» Ντάνος & το μεγαλύτερο έπαθλο που είδαμε στο παιχνίδι

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Τα δάκρυα κατά την αποχώρηση, οι πρώτες δηλώσεις & η συγγνώμη στον Ντάνο

Οι άνθρωποι που αργούν στα ραντεβού τους δεν νιώθουν εύκολα άγχος, κάτι που τους προφυλάσσει από πολλά θέματα υγείας, αλλά επίσης είναι πιο δημιουργικοί και βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά οδηγούν σε μεγαλύτερη επιτυχία στη δουλειά αλλά και σε μακροζωία.

Αν καθυστερείς στα ραντεβού σου… είσαι πιο αισιόδοξη

Στο βιβλίο της Diana DeLonzor ‘Never be late again’, διαβάζουμε μια ενδιαφέρουσα πληροφορία: «Πολλοί άνθρωποι που καθυστερούν, τείνουν να είναι αισιόδοξοι και όχι-τόσο-ρεαλιστές, κάτι που επηρεάζει την αντίληψή τους για το χρόνο. Πραγματικά πιστεύουν ότι μπορούν να βγουν για τρέξιμο, να απλώσουν τη μπουγάδα, να πάνε στο σούπερ μάρκετ και να αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο, όλα αυτά μέσα σε 60 λεπτά». Σε μελέτη σε πωλητές της Metropolitan Life, βρέθηκε πως οι σύμβουλοι που βρίσκονταν στο κορυφαίο 10% στον τομέα της αισιοδοξίας είχαν κατά 88% περισσότερες πωλήσεις από εκείνους που βρίσκονταν στο κορυφαίο 10% της απαισιοδοξίας. Το σχόλιο των ερευνητών ήταν πως η απόδοσή τους ήταν καλύτερη επειδή ήταν καλύτερη η αντίληψή τους για τη ζωή.

Αν καθυστερείς στα ραντεβού σου… είσαι πιο ενθουσιώδης

Οι άνθρωποι που συνήθως καθυστερούν ή δεν είναι οργανωτικοί ανήκουν στην κατηγορία των «ενθουσιωδών». Ανάμεσα στα αρνητικά τους χαρακτηριστικά συναντάμε τους χαρακτηρισμούς «χαοτικοί, σκόρπιοι και απείθαρχοι» στα θετικά όμως βρίσκουμε ότι είναι «εξωστρεφείς, αυθόρμητοι, γεμάτοι κέφι και καλοδιάθετοι».

Αν καθυστερείς στα ραντεβού σου… ο χρόνος περνάει διαφορετικά για σένα

Αυτό βρήκε μελέτη του Jeff Conte, επίκουρου καθηγητή ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγο. Οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με προσωπικότητες τύπου Α (ανταγωνιστικοί, ανυπόμονοι) και τύπου Β (χαλαροί, δημιουργικοί) – οι άνθρωποι που καθυστερούν ανήκουν στην κατηγορία Β. Η ερώτηση προς τους συμμετέχοντες και από τις δύο ομάδες ήταν να μαντέψουν, μετά από ένα λεπτό, πόσος χρόνος είχε περάσει. Οι τύπου Α απάντησαν κατά μέσο όρο 58», ενώ οι τύπου Β απάντησαν 77».

Αν καθυστερείς στα ραντεβού σου… δεν σε πειράζει όταν καθυστερούν οι άλλοι

Ο χρόνος είναι λεπτομέρεια κι εσύ δεν κολλάς σε αυτές, αν είσαι προσωπικότητα τύπου Β. Βλέπεις τη μεγάλη εικόνα και δεν εκνευρίζεσαι αν η κολλητή σου σε στήσει στο ραντεβού.

Αν καθυστερείς στα ραντεβού σου… είσαι πιο αυθόρμητη

Δεν αγχώνεσαι με την ώρα που θα περάσει το λεωφορείο, να κλείσεις ξενοδοχείο ή πτήση. Απλά θα ρίξουν μερικά πράγματα σε μια βαλίτσα και θα φύγουν, και θα ανακαλύψουν στο δρόμο τι θα φάνε και πού θα κοιμηθούν. Σίγουρα ζουν τη ζωή τους σαν μια μεγάλη περιπέτεια, σύμφωνα με το Lifehack.org.

Περισσότερα από Καλή ζωή

7 τρόποι για να βάζεις σωστούς στόχους και να τους πετυχαίνεις από την Νάνσυ Μαλλέρου

Μήπως στην αρχή κάθε χρόνου παίρνεις αποφάσεις μόνο και μόνο για να τις ξεχάσεις ή να τις αθετήσεις;

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις κάθε πρωί για να αδυνατίσεις

Τι πρέπει να κάνεις το πρωί με το που ξυπνήσεις για να αδυνατίσεις; Όχι δεν χρειάζεται να πιεις καφές αλλά ούτε και να γυμναστείς! Υπάρχει εύκολος και απλός τρόπος για να τα καταφέρεις.

Ο πιο απρόσμενος τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Σύμφωνα με την επιστήμη, αυτός είναι ο πιο ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό και να προχωρήσεις μπροστά.

Πώς θα έχω αυτοπεποίθηση; H ειδικός στη γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει…

Η αυτοπεποίθηση είναι έμφυτη – μπορείς όμως και να την προσποιηθείς αν ξέρεις μερικά tricks.

O πολύτιμος χρόνος των ώριμων ανθρώπων
O πολύτιμος χρόνος των ώριμων ανθρώπων

Ένα απόσπασμα από έργο του Βραζιλιάνου Ποιητή, Συγγραφέα, δοκιμιογράφου, φωτογράφου και μουσικολόγου, του Mario de Andrade (1893 – 1945).

#shapegreece