Μήπως ο πολύς ύπνος σου κάνει κακό;

Νέα μελέτη δείχνει ότι ο ύπνος θέλει σωστό πρόγραμμα.

19.12.2016

εχεις διαβασει

Ξημερώνοντας Δευτέρα σκέφτηκα πόσο γρήγορα περνάει το Σαββατοκύριακο, και ότι για ακόμα μία φορά πρέπει να υποστώ το όχι και τόσο ευχάριστο πρωινό ξύπνημα. Με ένα πρόχειρο scroll down στο facebook, κατάλαβα από διάφορα status και GIF ότι όλοι θέλουμε παραπάνω ύπνο – ναι, αυτόν που απολαμβάνουμε το πρωί του Σαββάτου. Μήπως όμως αυτές οι επιπλέον ώρες στην αγκαλιά του Μορφέα δεν μας κάνουν και τόσο καλό;

Αρκετές μελέτες στο παρελθόν έχουν δείξει ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της εργασίας με βάρδιες και τα καρδιακά προβλήματα και τον διαβήτη. Τώρα έρχεται έρχεται μία νέα μελέτη στο Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism έδειξε ότι υπάρχει η ίδια σύνδεση με τους ανθρώπους που αλλάζουν τις συνήθειές τους στον ύπνο το Σαββατοκύριακο. Για επτά ημέρες, 447 άντρες και γυναίκες ηλικίας 30 έως 54, φόρεσαν συσκευές που μέτρησαν τις κινήσεις τους και τους παρακολούθησαν τόσο όσο κοιμόντουσαν όσο και όταν ήταν ξύπνιοι.

Καρκίνος του δέρματος

Πάνω από το 85% της ομάδας ξύπνησαν πιο αργά τις ημέρες που είχαν ρεπό σε αντίθεση με τις εργάσιμες ημέρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο μεγαλύτερη η απόκλιση της διάρκειας του ύπνου μεταξύ του σαββατοκύριακου και των εργάσιμων ημερών, τόσο πιο υψηλός ο καρδιομεταβολικός κίνδυνος.

 

Διάβασε περισσότερα στο Missbloom.gr

Editor's Picks

Περισσότερα από Καλή ζωή

7 τρόποι για να βάζεις σωστούς στόχους και να τους πετυχαίνεις από την Νάνσυ Μαλλέρου

Μήπως στην αρχή κάθε χρόνου παίρνεις αποφάσεις μόνο και μόνο για να τις ξεχάσεις ή να τις αθετήσεις;

Το πρώτο πράγμα που θα κάνεις κάθε πρωί για να αδυνατίσεις

Τι πρέπει να κάνεις το πρωί με το που ξυπνήσεις για να αδυνατίσεις; Όχι δεν χρειάζεται να πιεις καφές αλλά ούτε και να γυμναστείς! Υπάρχει εύκολος και απλός τρόπος για να τα καταφέρεις.

Ο πιο απρόσμενος τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

Σύμφωνα με την επιστήμη, αυτός είναι ο πιο ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό και να προχωρήσεις μπροστά.

Πώς θα έχω αυτοπεποίθηση; H ειδικός στη γλώσσα του σώματος αποκαλύπτει…

Η αυτοπεποίθηση είναι έμφυτη – μπορείς όμως και να την προσποιηθείς αν ξέρεις μερικά tricks.

O πολύτιμος χρόνος των ώριμων ανθρώπων
O πολύτιμος χρόνος των ώριμων ανθρώπων

Ένα απόσπασμα από έργο του Βραζιλιάνου Ποιητή, Συγγραφέα, δοκιμιογράφου, φωτογράφου και μουσικολόγου, του Mario de Andrade (1893 – 1945).

#shapegreece