Keep your mind & body in good shape

Μην ξεχάσεις την εγγραφή σου στο newsletter

Σβήσε τις ευρυαγγείες & τα φλεβικά αιμαγγειώματα

Σβήσε τις ευρυαγγείες &τα φλεβικά αιμαγγειώματα

11.04.2014

εχεις διαβασει

Η καθιστική ζωή, η εμμηνόπαυση και φυσικά η κακή διατροφή με κάθε λογής συντηρητικά και επεξεργασμένα τρόφιμα, συμβάλλουν στην επιδείνωση των αντιαισθητικών αιμαγγειωμάτων και ευρυαγγειών.

Όμως, όσο και αν επιβαρύνουν το πρόβλημα οι παραπάνω συνήθειες, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα φλεβικά αιμαγγειώματα και οι ευρυαγγείες των κάτω άκρων και του προσώπου έχουν πολυπαραγοντικές αιτίες και αυτές είναι κυρίως:

 • Γενετικές.

 • Ορμονικές.

 • Γυναικολογικές.

 • Περιβαλλοντικές.

 • Ηλικιακές.

Τα αιμαγγειώματα αποτελούνται από φλέβες και φλεβίδια που προκαλούν διόγκωση στο δέρμα, αύξηση της θερμοκρασίας και υποκλοπή της κυκλοφορίας. Ποικίλουν σε έκταση και εμφάνιση και μπορεί να δημιουργήσουν συμπτώματα όπως:

 • Πόνο.

 • Μούδιασμα.

 • Κράμπες.

 • Αίσθημα βάρους.

 • Θρομβοφλεβίτιδα.

 • Αιμορραγία.

 

Οι ευρυαγγείες είναι οι μικρές κόκκινες και μπλε φλέβες οι οποίες εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες λόγω της ευαισθησίας των υποδοχέων του δέρματος στις ορμόνες και ειδικά στα οιστρογόνα. Όμως, η κληρονομικότητα ένας επιβαρυντικός παράγοντας σε ποσοστό που αγγίζει το 70% των περιπτώσεων. Τα αιμαγγειώματα του προσώπου είναι δυσκολότερα στην αντιμετώπιση από ότι των ποδιών, ενώ οι ευρυαγγείες του προσώπου είναι πολύ πιο εύκολες από των ποδιών.

 

Η θεραπεία τους πραγματοποιείται με το συνδυασμό 3 τεχνικών:

 

 • Με σκληρυντικές ενέσεις με τις οποίες αποφράσουμε τα παθολογικά φλεβίδια με υγρό ή αφρό.

 • Με το laser Nd Yang 1064nm,το οποίο είναι ιδανικό ειδικά για τις ευρυαγγείες του προσώπου καθώς και για τα αιμαγγειώματα.

 • Με θερμοπηξία με συσκευή ραδιοσυχνοτήτων( κυρίως για τις μικρές ευρυαγγείες).

 

Τα αιμαγγειώματα είναι δυσκολότερα διότι έχουν μεγάλο δίκτυο, πολλές αναστομώσεις και επικοινωνίες με μεγαλύτερα τροφοφόρα φλεβικά στελέχη και για αυτό χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες και συνδυασμό των παραπάνω τεχνικών. Προσωπικά προτιμώ αποκλειστικά το laser για το πρόσωπο και το συνδυασμό των τεχνικών για τα κάτω άκρα .Είναι απαραίτητο ότι για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος στις ευρυαγγείες και οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως χρειάζεται κάποια «συντήρηση» κάθε 3-4 χρόνια ή και πιο συχνά, ανάλογα βέβαια τον οργανισμό και τον τρόπο ζωής.

Στα αιμαγγειώματα χρειάζεται ετήσια παρακολούθηση για την πρόληψη τυχόν υποτροπών. Τέλος, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα η θεραπεία προσφέρει και ανακούφιση από το βάρος ,τον πόνο ,το καύσο, τις κράμπες που προκαλούν τα αιμαγγειώματα και η μεγάλη συσσώρευση ευρυαγγειών στα κάτω άκρα.

Ευρυαγγείες στο πρόσωπο

Και οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο οφείλονται σε μια σειρά από παράγοντες όπως είναι οι γενετικοί , οι ορμονικοί , οι περιβαλλοντικοί, οι κληρονομικοί αλλά και παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ηλικία , την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και την κατάχρηση αλκοολούχων ποτών.

Πρόκειται για πολύ μικρά τριχοειδή αγγεία και σπανιότερα είναι μεγάλου και μπλε μεγέθους. Ισχύει για αυτά ότι και στις ευρυαγγείες των ποδιών , δηλαδή όσο παλαιότερα είναι τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα θα γίνονται.

Σε καμία περίπτωση μην δεχτείτε να σας κάνουν σκληρυντικές ενέσεις, αφού η καλύτερη ενδεδειγμένη λύση είναι με laser nd yang τελευταίας τεχνολογίας . Χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες (2-3) από ότι στα κάτω άκρα και είναι εντελώς ανώδυνες, σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος . Απαραίτητα προϋπόθεση βέβαια είναι η εμπειρία του γιατρού, η υπομονή και η επιμονή του ενώ οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υπάρχει καμία επιπλοκή στο δέρμα ενώ ακόμη και οι δύσκολες περιπτώσεις, αντιμετωπίζονται με επιτυχία που αγγίζει το 95%.
 


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.iliasxar.gr ή επικοινωνήστε με το κ. Χαράλαμπο Ηλία, Αγγειοχειρουργός

Δημοφιλή

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Ινομυώματα: Τα συμπτώματα, οι θεραπείες και η γονιμότητα και ποιες γυναίκες προτιμούν

Οι πιθανότητες είναι ότι έχεις ή είχες ινομυώματα αφού μπορεί να εμφανιστούν σε έως και το 80% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας.

2 ροφήματα – σωστά γιατροσόφια για το κρύωμα με τζίντζερ!

Ο περίεργος καιρός – μια ζέστη μια κρύο, μια ήλιος μια βροχή- φέρνει και το πρώτο κρυολόγημα και ψάχνεις γιατροσόφια για να μην φορτωθείς με φάρμακα.

Δεν μπορείς να κοιμηθείς νωρίς; Πώς θα τα καταφέρεις

Θέλεις να κοιμηθείς νωρίς αλλά από το καλοκαίρι και μετά, τα μάτια σου δεν κλείνουν με τίποτα. Δες τους εναλλακτικούς τρόπους για να τα καταφέρεις.

13 περίεργα μυστικά μακροζωίας για να «πιάσεις» τα 100

Στηρίξου στο ένα πόδι, κάνε 6 φίλους και άλλα 11 περίεργα μυστικά μακροζωίας!

Διατροφή για χοληστερίνη, τριγλυκερίδια και HDL χοληστερόλη

Διατροφικές συστάσεις για δυσλιπιδαιμία, δηλαδή για τις διαταραχές της χολιστερίνης, των τριγλυκεριδίων και της HDL από την ειδικό.

Google Street View και Bike Around ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν όσους πάσχουν από Αλτσχάιμερ

Οι πιο έντονες αναμνήσεις μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την τοποθεσία. To Google Street View και το Bike Around βοηθούν τα άτομα που πάσχουν από Αλτσχάιμερ μέσα από την ιστορία που διηγείται η Anne-Christine Hertz.

#shapegreece