Σβήσε τις ευρυαγγείες & τα φλεβικά αιμαγγειώματα

Σβήσε τις ευρυαγγείες &τα φλεβικά αιμαγγειώματα

11.04.2014

εχεις διαβασει

Η καθιστική ζωή, η εμμηνόπαυση και φυσικά η κακή διατροφή με κάθε λογής συντηρητικά και επεξεργασμένα τρόφιμα, συμβάλλουν στην επιδείνωση των αντιαισθητικών αιμαγγειωμάτων και ευρυαγγειών.

Όμως, όσο και αν επιβαρύνουν το πρόβλημα οι παραπάνω συνήθειες, θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα φλεβικά αιμαγγειώματα και οι ευρυαγγείες των κάτω άκρων και του προσώπου έχουν πολυπαραγοντικές αιτίες και αυτές είναι κυρίως:

 • Γενετικές.

 • Ορμονικές.

 • Γυναικολογικές.

 • Περιβαλλοντικές.

 • Ηλικιακές.

Τα αιμαγγειώματα αποτελούνται από φλέβες και φλεβίδια που προκαλούν διόγκωση στο δέρμα, αύξηση της θερμοκρασίας και υποκλοπή της κυκλοφορίας. Ποικίλουν σε έκταση και εμφάνιση και μπορεί να δημιουργήσουν συμπτώματα όπως:

 • Πόνο.

 • Μούδιασμα.

 • Κράμπες.

 • Αίσθημα βάρους.

 • Θρομβοφλεβίτιδα.

 • Αιμορραγία.

 

Οι ευρυαγγείες είναι οι μικρές κόκκινες και μπλε φλέβες οι οποίες εμφανίζονται συχνότερα στις γυναίκες λόγω της ευαισθησίας των υποδοχέων του δέρματος στις ορμόνες και ειδικά στα οιστρογόνα. Όμως, η κληρονομικότητα ένας επιβαρυντικός παράγοντας σε ποσοστό που αγγίζει το 70% των περιπτώσεων. Τα αιμαγγειώματα του προσώπου είναι δυσκολότερα στην αντιμετώπιση από ότι των ποδιών, ενώ οι ευρυαγγείες του προσώπου είναι πολύ πιο εύκολες από των ποδιών.

 

Η θεραπεία τους πραγματοποιείται με το συνδυασμό 3 τεχνικών:

 

 • Με σκληρυντικές ενέσεις με τις οποίες αποφράσουμε τα παθολογικά φλεβίδια με υγρό ή αφρό.

 • Με το laser Nd Yang 1064nm,το οποίο είναι ιδανικό ειδικά για τις ευρυαγγείες του προσώπου καθώς και για τα αιμαγγειώματα.

 • Με θερμοπηξία με συσκευή ραδιοσυχνοτήτων( κυρίως για τις μικρές ευρυαγγείες).

 

Τα αιμαγγειώματα είναι δυσκολότερα διότι έχουν μεγάλο δίκτυο, πολλές αναστομώσεις και επικοινωνίες με μεγαλύτερα τροφοφόρα φλεβικά στελέχη και για αυτό χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες και συνδυασμό των παραπάνω τεχνικών. Προσωπικά προτιμώ αποκλειστικά το laser για το πρόσωπο και το συνδυασμό των τεχνικών για τα κάτω άκρα .Είναι απαραίτητο ότι για την διατήρηση του καλού αποτελέσματος στις ευρυαγγείες και οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως χρειάζεται κάποια «συντήρηση» κάθε 3-4 χρόνια ή και πιο συχνά, ανάλογα βέβαια τον οργανισμό και τον τρόπο ζωής.

Στα αιμαγγειώματα χρειάζεται ετήσια παρακολούθηση για την πρόληψη τυχόν υποτροπών. Τέλος, εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα η θεραπεία προσφέρει και ανακούφιση από το βάρος ,τον πόνο ,το καύσο, τις κράμπες που προκαλούν τα αιμαγγειώματα και η μεγάλη συσσώρευση ευρυαγγειών στα κάτω άκρα.

Ευρυαγγείες στο πρόσωπο

Και οι ευρυαγγείες στο πρόσωπο οφείλονται σε μια σειρά από παράγοντες όπως είναι οι γενετικοί , οι ορμονικοί , οι περιβαλλοντικοί, οι κληρονομικοί αλλά και παράγοντες που έχουν να κάνουν με την ηλικία , την υπερβολική έκθεση στον ήλιο και την κατάχρηση αλκοολούχων ποτών.

Πρόκειται για πολύ μικρά τριχοειδή αγγεία και σπανιότερα είναι μεγάλου και μπλε μεγέθους. Ισχύει για αυτά ότι και στις ευρυαγγείες των ποδιών , δηλαδή όσο παλαιότερα είναι τόσο περισσότερα και μεγαλύτερα θα γίνονται.

Σε καμία περίπτωση μην δεχτείτε να σας κάνουν σκληρυντικές ενέσεις, αφού η καλύτερη ενδεδειγμένη λύση είναι με laser nd yang τελευταίας τεχνολογίας . Χρειάζονται λιγότερες συνεδρίες (2-3) από ότι στα κάτω άκρα και είναι εντελώς ανώδυνες, σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος . Απαραίτητα προϋπόθεση βέβαια είναι η εμπειρία του γιατρού, η υπομονή και η επιμονή του ενώ οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν υπάρχει καμία επιπλοκή στο δέρμα ενώ ακόμη και οι δύσκολες περιπτώσεις, αντιμετωπίζονται με επιτυχία που αγγίζει το 95%.
 


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.iliasxar.gr ή επικοινωνήστε με το κ. Χαράλαμπο Ηλία, Αγγειοχειρουργός

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Λιποίδημα: Τι συμβαίνει όταν το λίπος διανέμεται στο σώμα ακανόνιστα και ποια η αντιμετώπιση

Λιποίδημα: Τι δεν γνωρίζεις για τον εχθρό της επιδερμίδας σου, που κάνει το λίπος να διανέμεται στο σώμα με ακανόνιστο τρόπο.

Έως και 9 χρόνια πιο γρήγορα γερνά ο εγκέφαλος με το junk food, το κάπνισμα και την παχυσαρκία!

Νέα έρευνα δείχνει πως ο εγκέφαλος των εφήβων γερνάει μέχρι και έξι χρόνια εξαιτίας του τσιγάρου, του junk food και της παχυσαρκίας.

Ο ρόλος του ιού HPV στην ανάπτυξη καρκίνου κεφαλής και τραχήλου

Μάθε τα πάντα για την διάγνωση, τις πιθανές αιτίες και όσα πρέπει να ξέρεις.

Τα 10 συμπτώματα υγείας που δεν πρέπει να αγνοείς (πρησμένο πόδι, συχνοουρία, φαγούρα και ό,τι δε φαντάζεσαι)

Όλοι οι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες χρειάζεται να δείξουν προσοχή σε κάποια συχνά συμπτώματα που ίσως υποδηλώνουν σοβαρό πρόβλημα.

Σύνδρομο ξηροφθαλμίας: Αυτοί είναι οι 10 τρόποι αντιμετώπισης για το πιο ενοχλητικό πρόβλημα στα μάτια

Η ξηροφθαλμία έχει γίνει πλέον κοινό πρόβλημα και σε όσους δε φορούν φακούς επαφής λόγω της κόπωσης των ματιών από τις οθόνες. Ο οφθαλμίατρος δίνει 10 βασικές συμβουλές

Λίστα: Τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Αυτή είναι η λίστα του οργανισμού με τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο

#shapegreece