Έχουν οι γυναίκες που περνούν πολύ χρόνο μαζί συγχρονισμένη περίοδο; Μύθος ή αλήθεια;

Συγχρονίζουν πράγματι οι γυναίκες την περίοδο τους, όταν περνούν πολύ χρόνο μαζί; Το 95 τοις εκατό των γυναικών απαντά θετικά!

16.04.2018

εχεις διαβασει

Οι γυναίκες που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους αποκτούν και την περίοδο μαζί μέσα στο μήνα, αλήθεια; Το 95 τοις εκατό των γυναικών αναφέρουν ότι πιστεύουν σε αυτό τον «συγχρονισμό της εμμήνου ρύσεως», ενώ η επιστήμη είναι ακόμα καχύποπτη.

Μία μελέτη αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που ζούσαν στον ίδιο κοιτώνα παρουσίαζαν την περίοδο μαζί, σε αρμονία. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες δεν έχουν καταφέρει να αναπαράγουν αυτό το αποτέλεσμα.

«Αλλά, βλέπουμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει όλη την ώρα ανάμεσά μας», λέει η Alyssa Dweck, M.D., η οποία επισημαίνει ότι οι γυναίκες που ζουν μαζί συχνά έχουν την ίδια διατροφή, άσκηση και συνήθειες στον ύπνο, πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο τους.

Μύθος ή όχι, τα συναισθήματα της αδελφότητας και του δεσίματος που προέρχονται από αυτό το γεγονός, όταν συμβαίνει, είναι σίγουρα πραγματικά.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Τα Ω3 λιπαρά «κρατούν ψηλά» τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών

Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως δρουν ευεργετικά στη σεξουαλική λειτουργία, ενώ αποτελούν ένα φυσικό ενισχυτικό διάθεσης.

Γιατί έχεις ξηρό δέρμα; (έκζεμα, θυρεοειδής, διατροφή ή κάτι άλλο;)

Έχεις ξηρό δέρμα: Αντιμετώπισε το πρόβλημα και βρες απαντήσεις για την υγεία σου με αυτή την 5λεπτη αξιολόγηση συμπτωμάτων.

Τι σημαίνει το πότε ξεκίνησε η περίοδος για την υγεία σου;

Τι σημαίνει για την υγεία σου το πότε ξεκινάει η περίοδος; Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως και να σε προετοιμάσει για τυχόν προβλήματα υγείας.

Πόσα ξέρεις για τα ωάριά σου και τι συμβαίνει μετά τα 40;

Ανακάλυψε τι κάνουν και μάθε όλα όσα χρειάζεται για τις επιπτώσεις της ηλικίας στη γονιμότητά σου.

Τι θα κάνει το SHAPE στο Healthy Life Festival! Δες το πρόγραμμα!

Δες όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και έλα να μας βρεις αυτό το Σάββατο και Κυριακή 21 και 22 Απριλίου στη Helexpo Αμαρουσίου!

Φακοί επαφής: 3 συνήθειες για να υιοθετήσεις ΤΩΡΑ

Ιδού τι λάθος κάνεις και βάζεις σε κίνδυνο την υγεία των ματιών σου, λέει η επιστήμη.

#shapegreece