Τι μπορεί να σημαίνει ο πόνος κατά την ωορρηξία;

Πονάς κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας; Δες πώς προκαλείται ο πόνος, πώς θα τον αντιμετωπίσεις, και πότε να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

29.03.2012

εχεις διαβασει

Ο πόνος κατά την ωορρηξίας μπορεί να είναι αισθητός λίγο πριν, κατά τη διάρκεια, και λίγο μετά την ωορρηξία, όταν δηλαδή το ωάριο απελευθερώνεται από τις ωοθήκες.

Πού οφείλεται ο πόνος κατά την ωορρηξία;

  • Ακριβώς πριν από την ωορρηξία, η ανάπτυξη των ωοθυλακίων μπορεί να τεντώσει την επιφάνεια της ωοθήκης, προκαλώντας πόνο.
  • Κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, τα υγρά και το αίμα που απελευθερώνονται από τη ρήξη του ωοθυλακίου μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό της κοιλιακής περιοχής.
  • Ο πόνος της ωορρηξίας μπορεί να είναι αισθητός στη μία πλευρά της κοιλιακή χώρας τον ένα μήνα, και στην άλλη τον επόμενο, ή να είναι αισθητός στην ίδια πλευρά για αρκετούς μήνες.

Να θυμάσαι: Ο πόνος κατά την ωορρηξία δεν είναι επικίνδυνος και δεν αντιπροσωπεύει την παρουσία κάποιας ασθένειας. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες που νιώθουν αυτό τον πόνο, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση όταν θέλουν να αποφύγουν ή σχεδιάζουν μια εγκυμοσύνη. Μια γυναίκα είναι πιο πιθανό να μείνει έγκυος λίγο πριν, κατά τη διάρκεια, ή λίγο μετά την ωορρηξία. Ωστόσο, οι μέθοδοι αντισύλληψης που βασίζονται στην πρόβλεψη της ωορρηξίας είναι εντελώς αναξιόπιστες.

Τα συμπτώματα

Πόνος χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς, που μπορεί να είναι:
–   Μόνο στη μία πλευρά
–   Επαναλαμβανόμενος ή παρόμοιος με κάποιον στο παρελθόν
–   Μικρής ή μεγάλης διάρκειας, από λίγα λεπτά έως 48 ώρες
–   Συνήθως οξύς
–   Στη μία πλευρά τον έναν μήνα και στην άλλη τον επόμενο
–   Εμφανίζεται στα μέσα του κύκλου

Η θεραπεία

Δεν είναι απαραίτητη κάποια θεραπεία. Τα αναλγητικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν τον πόνο. Ωστόσο, αν ο πόνος επιμένει, θα πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

12 αλλαγές στη συμπεριφορά – πιθανά συμπτώματα του Αλτσχάιμερ

Το Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι μια μοναχική νόσος που οδηγεί στην απομόνωση και έχει ως αποτέλεσμα μια γενική έλλειψη ενδιαφέροντος για τις δραστηριότητες στο περιβάλλον του ανθρώπου. Δεν είναι μόνο αυτό όμως σημάδι που οδηγεί στο Αλτσχάιμερ. Μάθε τα όλα.

Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Πόσο κινδυνεύουν τα παιδιά σου από τη νόσο;

Είναι ο εμβολιασμός η καλύτερη προστασία από τη μηνιγγίτιδα; Τι πρέπει να γνωρίζεις για τη νόσο και πώς να προστατεύσεις το παιδί σου;

Τα Ω3 λιπαρά «κρατούν ψηλά» τη σεξουαλική διάθεση των ανδρών

Τα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται πως δρουν ευεργετικά στη σεξουαλική λειτουργία, ενώ αποτελούν ένα φυσικό ενισχυτικό διάθεσης.

Γιατί έχεις ξηρό δέρμα; (έκζεμα, θυρεοειδής, διατροφή ή κάτι άλλο;)

Έχεις ξηρό δέρμα: Αντιμετώπισε το πρόβλημα και βρες απαντήσεις για την υγεία σου με αυτή την 5λεπτη αξιολόγηση συμπτωμάτων.

Τι σημαίνει το πότε ξεκίνησε η περίοδος για την υγεία σου;

Τι σημαίνει για την υγεία σου το πότε ξεκινάει η περίοδος; Μια νέα έρευνα έρχεται να ρίξει φως και να σε προετοιμάσει για τυχόν προβλήματα υγείας.

Πόσα ξέρεις για τα ωάριά σου και τι συμβαίνει μετά τα 40;

Ανακάλυψε τι κάνουν και μάθε όλα όσα χρειάζεται για τις επιπτώσεις της ηλικίας στη γονιμότητά σου.

#shapegreece