Προστάτευσε τα νύχια σου (& διώξε τους μύκητες!)

Προστάτευσε τα νύχια σου (& διώξε τους μύκητες!)

07-03-2012
Πάρε τις κατάλληλες προφυλάξεις και ακολούθησε τις συμβουλές του Shape για να προστατευτείς από τους μύκητες και να έχεις πάντα υγιή και γερά νύχια.
Η υγρασία κρύβει κινδύνους για τα χέρια και τα πόδια σου. Οι μύκητες, που αναπτύσσονται συνήθως σε ζεστά, υγρά μέρη, εισχωρούν στα νύχια και προσβάλλουν την υγεία τους, δημιουργώντας τη γνωστή σε όλους ονυχομυκητίαση.


Τι είναι ακριβώς η ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση δεν είναι ένα απλό αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια μόλυνση των νυχιών που προκαλείται από μύκητες που εισχωρούν κάτω από τα νύχια, τόσο των χεριών όσο και των ποδιών. Η μόλυνση αυτή εκδηλώνεται με αλλαγή στο χρώμα –σε κιτρινωπό ή ακόμη πιο σκούρο–, ευθραυστότητα, γραμμώσεις ή πάχυνση του νυχιού. Οι μύκητες που προκαλούν την ονυχομυκητίαση λέγονται δερματόφυτα και τους συναντάμε συνήθως σε μέρη υγρά και ζεστά, όπως η πισίνα, τα ντους, η θάλασσα ή οι κήποι.
 
Τι να προσέξεις

Τα συμπτώματα Οι μύκητες δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι. Αυτό που μπορείς να δεις, και φυσικά να μην αγνοήσεις, είναι οι επιπτώσεις τους στα νύχια σου. Όσο πιο σύντομα παρατηρήσεις τα συμπτώματα της ονυχομυκητίασης τόσο πιο εύκολη και γρήγορη θα είναι η θεραπεία της.

Τους τραυματισμούς Τα νύχια που τραυματίζονται, είτε από ένα χτύπημα είτε επειδή τα κόβουμε πολύ κοντά, μπορούν να προσβληθούν πιο εύκολα από τους μύκητες.

Το μανικιούρ-πεντικιούρ Τα ψαλίδια, οι λίμες και οι νυχοκόπτες αποτελούν εστία μόλυνσης και μετάδοσης μυκήτων. Για να τους αποφύγεις, βεβαιώσου ότι τα εργαλεία είναι αποστειρωμένα ή αγόρασε ένα δικό σου σετ, το οποίο δε θα χρησιμοποιείται από κανέναν άλλο.

Δες τι μπορείς να κάνεις εσύ...

1 2 »
 
 
Σχετικά Άρθρα
Σβήσε το έκζεμα!
Έρπης στα χείλια: μάθε πώς θα τον ξεφορτωθείς
Δώσε λάμψη και υγεία στα εύθραυστα νύχια σου
Έχεις φαγούρα, κοκκινίλα και ερεθισμούς στο δέρμα κάθε φορά που καθαρίζεις το σπίτι; Αντιμετώπισε το έκζεμα και τη δερματίτιδα με απλές αλλαγές!
Ο επιχείλιος έρπης είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από τον ιό HSV τύπου 1. Εκδηλώνεται με κοκκινίλες και φυσαλίδες στην περιοχή γύρω από το στόμα, οι οποίες και συνοδεύονται από αίσθημα καύσου, οίδημα και, τις περισσότερες φορές, πόνο.
Όλες θέλουμε να έχουμε όμορφα, περιποιημένα νύχια. Τι φταίει όμως όταν τα νύχια σου σπάνε και ξεφλουδίζουν; Δες τις συμβουλές της δερματολόγου!